Zürich – my favorite city

Viime kesäisen lomareissun jälkeen Zürich on noussut ihan lempikaupungikseni Amsterdamin vierellä. Jotenkin kummassakin kaupungissa tuntuu niin kotoisalta ja varsinkin Zürich on paikka, jossa näen itseni asuvan. Kaikki on niin puhdasta ja toimivaa, kaupunki ei ole liian pieni eikä liian suuri ja sen kansainvälisyys myös kiehtoo minua. Saksaa olen myös lukenut koulussa monta vuotta, joten kielikään ei olisi minulle suuri ongelma.

Avec Sofié blog l Zürich - my favorite city

Olimme Zürichissä kaksi viikkoa sitten viikonloppureissulla ja vaikka sateet vähän vaivasivat viikonloppulomaa, ei se haitannut, sillä olin käytännössä koko viikonlopun kylpemässä. Olimme samassa hotellissa, B2:ssa, kuin viime kesänä ja se on vain kertakaikkisen ihana hotelli ja spa. Lauantaina olin erilaisissa rituaaleissa koko päivän, mutta aamusta ehdin myös hieman käydä kaupungilla ja etsiä minulle uusia paikkoja joita en kesäreissulla löytänyt.

Avec Sofié blog l Zürich - my favorite city

Avec Sofié blog l Zürich - my favorite city

Ihan hotellimme vierellä on aivan ihastuttava sisustusliike, Holm. Siellä on meille suomalaisille paljon tuttuja merkkejä aina Iittalasta Klogiin. Kesällä tämä liike oli suljettu lomien vuoksi, mutta tällä kerralla pääsin ikkunaostosten sijasta ihan kassalle asti.

Avec Sofié blog l Zürich - my favorite city

Jos kaipaa mitä tahansa luksusmerkkiä vaatekaappiinsa, kannattaa piipahtaa Bongenie Griederissä. Kaikki merkit yhden katon alla! Sinne jäivät Sohvia kummittelemaan vähintään yhdet sandaalit…

Avec Sofié blog l Zürich - my favorite city

Yksi uusi löytö tällä reissulla oli Milchbar, eli nimensä mukaisesti maitobaari. Ihan pelkkää maitoa ei siellä tarvinnut juoda, vaan kunnon kahvia kannetiin pöytään. Kahvila on kahdessa eri osassa ja toinen puoli on kai jonkin sortin deli ja hotelli (te zurrilaiset tiedätte paremmin, niin kertokaa). Kävin itse vain aamukahvilla, niin en ole ihan varma, että millaista ruokaa Maitobaari tarjoilee.

Avec Sofié blog l Zürich - my favorite city

Markethalle oli myös reissun uusi tuttavuus. Nappasin ratikan keskustasta ja löysin vähän Nycin Meetpackingiä muistuttavan alueen ja mitä ihanimman ruokamarketin ravintoloineen. Jos asuisin Zürichissä, niin olisin varmasti viikonloput kylpylässä sekä Markethallessa ruokakojuilla notkumassa.

Avec Sofié blog l Zürich - my favorite city

Kun olimme Markethallessa, nappasimme lounaan italilailessa delissä. Ja koska oltiin italialaisessa, oli proseccon paikallaan myös. Lounaan jälkeen joimme vielä täydelliset italialaiset kahvit jälkiruokasi. Perfecto!

Avec Sofié blog l Zürich - my favorite city

Markethallen alue on todella trendikäs. Se saattaa näyttää vähän betoniselta, mutta siellä oli vaikka mitä upeita liikkeittä rakennettuina vanhaan teollisuushallin tapaiseen rakennukseen. Löysin ihania sisustusliikkeitä ja sain niin paljon inspiraatiota näistä putiikeista.

Avec Sofié blog l Zürich - my favorite city

Jos asuisin Zürichissä, niin menisin ehdottomasti uusimaan keittiön tuolini Tisch & Stuhl -liikkeessä. Meillä on vaikka mitä ihania vintge-löytöjä tallaiselle tuoli-intoilijalle. Heillä on kuulemma myös nettikauppa, joten kannattaa myös katsoa jos he toimittavat Suomeen.

Toivottavasti näistä Sveitsin vinkeistä on inspiraatiota kun seuraavan kerran menette Zürichiin. Te ketkä siellä asustelette, olette ihan superonnekkaita! Niin ihana maa ja Zürich kaupunkina on ihan lempparini. Aiempiin Sveitsin postauksiin pääsette muuten täältä.

You may also like

6 Comments

 1. Juuri eilen Zürichistä tuli mun uusi kotikaupunki! Asun tuolla Markthallen suunnalla ja rakastan tätä aluetta. Niin paljon noita pikkuputiikkeja ja sopivan rosoista fiilistä. Tuosta kuvassasi olevasta sisustuskaupasta kävin juuri tänään tilaamassa Gervasonin sängyn. Suositustesi perusteella pitää varata staycation B2:sta, näyttää ja kuulostaa ihanalta!

  1. Oh miten ihanaa!!

   Oi – olen ehkä hieman kade nyt xD

   Se sisustuskauppa oli niin ihana. Juuri eilen sen innoittamana ostin Caravanen tyynynpäälliset :)

   Jos saan kysyä, niin onko suomalaisella mitään erityisiä viisumiprosesseja varsinkaan työn suhteen? Asuntoja me ei myöskään ilmeisesti saada sieltä ostaa?

   Oi, mene ihmeessä sinne kylpylään. Ja siis ei siellä välttämättä tarvitse olla yötä :)

   1. Varsinaista viisumia EU-kansalaiset ei tänne tarvitse. Kunhan täällä on työpaikka, riittää että käy rekisteröitymässä asukkaaksi ja sitä kautta saa määräaikaisen asumisluvan. Asuntojen ostamisesta en osaa sanoa. Asun toistaiseksi vuokralla mieheni kanssa, mutta hän on sveitsiläinen joten meille ei myöskään ostaessa tulisi ongelmia. Kallistahan täällä on, mutta toisaalta elämäntaso on niin korkealla, etten voi millään valittaa. Ihana paikka ja keskeinen sijainti Euroopassa, kannattaa Sohvi harkita – tiedän että sinua kiinnostaisi tänne muutto :D

 2. Täällä toinen Zuri-asukas ja muutaman vuoden jo täällä erittäin hyvin viihtynyt, lämpimästi suosittelen! Monta omaa suosikkipaikkaa tuossa listasit. Oli pakko tulla kommentoimaan tuota asuntoasiaa, ei tällä ole mitään rajoituksia (ainakaan EU-kansalaisille) asunnon ostamiselle, me juuri ostettiin oma asunto (molemmat suomalaisia).
  Itse koen että Zurich on monella tapaa samalainen kuin Helsinki, juuri sopivan kokoinen ja asukasystävällinen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*