The Year 2016 in Review

[mittaustagi]

Minulla on ollut tapana tehdä vuosikatsauksia myös blogin puolella. Ihan oikein havahtuu blogipostauksia käydessä läpi, että miten ihana vuosi sitä onkaan takana, niin paljon on ehtinyt tapahtua ja jokaisesta hetkestä olen niin kiitollinen ja onnellinen.

Vaikka tänä vuonna ei ole tullut oikeasti kokkailtua lähes ollenkaan, on yksi resepti silti sellainen, jota teen aika useasti Pariisissa ollessani. Se on Yakiniku, ja tämä lihaisa resepti on kyllä vuoden yksi lemppareistani ja ei se varmaan katoa minnekään myöskään ensi vuonna. Reseptin löydätte täältä.

Avec Sofié blog l year 2016

Olen aina toivonut poikaystävältäni matkoja lahjaksi. Materiaa ja tavaraa on jo ihan liikaa ja matkustaminen on muutenkin intohimoni, joten vei hän minut juhlimaan synttäreitäni Madridiin helmikuussa. Vaikka Barcelonassa olen käynyt monen monta kertaa, oli helmikuinen Madridin matka ensimmäiseni. Huikea kaupunki ja haluan pian taas sinne heti kun mahdollisuus tulee :)

Avec Sofié blog l year 2016

 

Pian synttäreideni jälkeen lähdimme kohti unelmaani ja Meksikoa. Reissasimme Meksikossa muutenkin, mutta ystävien häiden lisäksi oli Tulumin rannat kyllä ehdottomasti yksi vuoden 2016 kohokohdista. On ihana nähdä, miten myös te olette inspiroituneet Meksikosta ja Tulumista ja ainakin viisi teistä lukijoistani on mennyt tai on menossa Tulumiin tänä talvena. Paras palkinto minulle on nimenomaan se, että te löydätte blogistani inspiratiota, oli se sitten reseptin tai matkakohteen muodossa :)

Avec Sofié blog l year 2016

Maaliskuussa sain kavereita Pariisiin kylään ja nämä ystävien visiitit keväisessä Pariisissa olivat kyllä huhtikuun ihanimpia asioita. Ei edes kevätaurinko lämmitä yhtä kivasti kun ystävien läsnäolo ja nauru ympärillä – kiitos!

Avec Sofié blog l year 2016

Huhtikuussa aloiteltiin erinäisiä remonttiprojekteja Etelä-Ranskassa ja jos nyt oikein hyvin käy, on viimeiset maalinsudit saatu talon seiniin juuri ennen joulua. Keittiö on saatu remontoitua ja parveke myös. Nyt vaan pitäisi kaivaa vielä terassin lattia auki ja laittaa se uusiksi, niin kaikki on kunnossa.

Avec Sofié blog l year 2016

Huhtikuun lopussa ja toukokuun alussa vietettiin vappua ja suureksi ilokseni sain Suomesta ystävät kylään juhlistamaan toukokuuta. En edes muista kuinka monta samppanjapulloa tuli avattua tai montako ruokalajia maistettua, mutta sen tiedän, että vappuviikonloppu oli vuoden 2016 yksi ihanimmista.

Avec Sofié blog l year 2016

Toukokuussa löysi myös Charimus tiensä Rivieralle ja vietimme kunnon tyttöjenviikonloppua rannalla oleillen ja terassilla lojuen. Meillä on onneksi aina ovet auki vieraille ja ystäville ja sen takia olenkin nauttinut ystävieni läsnäolosta todella paljon vaikka kilometrejä onkin Suomen ja Ranskan välissä aika monta.

Avec Sofié blog l year 2016

Heinäkuussa lomakauden kuumimpien kuukausien aikana sain myös nauttia ystävieni seurasta. Oman lakinaiseni kanssa kävimme yöuinnilla,  Ezen pienessä kylässä ja rannalla loikoilemassa. Heinäkuun lopussa myös Jessica saapui kyläilemään meille miehensä kanssa ja kävimme yhdessä kiertelemässä lähiseutuja kesästä nauttien.

Avec Sofié blog l Summer in France - kesä on ihmisen parasta aikaa

Elokuussa lomailimme ihan kahdestaan ja odottelimme Luxemburgiin muuttoani. Halusimme nauttia etelän meiningistä loppuun asti, joten vietimme päivät Grand Hotel du Cap-Ferratissa. Jos joku joskus etsii taivasta maan päällä, on se nimenomaan tuo ikoninen hotelli mitä ihanammassa paikassa.

Niin.. Ja taitaa tuolle elokuulle mahtua myös yksi henkilökohtaisen elämäni kohokohdista, kun vastasin kysymykseen myöntävästi <3

Avec Sofié blog l year 2016

Löysin tammikuussa kadulta huonokuntoisen sohvan ja pienen etsiskelyn jälkeen löysin artesaanin sekä mieleisen kankaan. Syyskuussa näin sohvani ihan täysin uudistettuna olohuoneessani ja vaikka sen kunnostus kesti hieman, hyvää kannatti odottaa. Kannattaa siis pitää silmät auki missä ikinä sitä sitten liikkuukin.

Avec Sofié blog l year 2016

Lokakuussa kävin Suomessa ja luulin meneväni juhlimaan ystäväni kolmekymppisiä. Toisin kävi, sillä juhlinkin omia polttareitani. Tämä viikonloppu kiilaa kaikkien edellä mainittujen edelle ja olen edelleen hyvin mykistynyt tästä yllätyksestä. Kiitos rakkaat vielä tästä mitä ihanimmasta päivästä ja illasta – kiitollinen olen teistä <3

Avec Sofié blog l year 2016

Voi kuulostaa toistolta, mutta marraskuun kohokohta on ehdottomasti vanhojen työkavereiden kanssa vietetty viikonloppu yhdessä. Meillä oli tapana reissata yhdessä ja nyt kun meistä kaksi asuu Pariisissa ainakin osan ajasta, lensi kolmas lady luoksemme Milanosta. Vaikka olemme melkein  kaikki jo poissa kyseisestä yrityksestä, yhdistää meitä ladyja niin moni asia ja sen takia yhteydenpito ei ole hävinnyt vaikka työpaikat ovatkin jo vaihtuneet.

Avec Sofié blog l year 2016

Joulukuu tuppaa menemään aina yhtä nopeasti, mutta onneksi olen ehtinyt tehdä ja nähdä tässäkin kuussa kaikenlaista. Viikko sitten sain Pariisiin ystäviäni taas Suomesta kylään, joten näytin heille jouluista Pariisia. Samalla kun on vedetty viimeisiä työpäiviä toimistolla aamusta iltaan, on myös haaveiltu joulusta ja uudesta vuodesta. Tänä vuonna joulu on hieman erilainen, sillä menemme kahdestaan New Yorkiin sitä viettämään.

Avec Sofié blog l year 2016

Vaikka tämä oli vain pintaraapaisu koko vuodestani, mutta täytyy todeta, että aika onnellisena katson kulunutta vuotta. Tänä vuotena olen saanut kokea elämän kummankin puolen, saanut nauttia ihanista elämyksistä, mutta myös menettänyt muutaman läheisen ihmisen. Jos jotain olen tänä vuonna oppinut, on se, että mikään muu ei ole rakkaita ihmisiä tärkeämpää. Se jo näkyy varmasti postauksestani, että läheiseni ovat minulle kaikista tärkeintä maailmassa ja antaisin mitä tahansa, jotta voisin olla enemmän Suomessa lähempänä heitä useammin.

You may also like

4 Comments

 1. Varmasti hyvä vuosi takana sulla :)
  Mulla kanssa hankalan alkuvuoden jälkeen 2016 vuosi oli oikein mukava. Syyskuu etenkin <3, sillä vastasin "kyllä" kysymykseen. Ja olenkin aikaisemmin laittanut kommenttia, että en oo ihan tyytyväinen nykyiseen työhön, sillä ihan omaa juttua ei ole löytynyt. Mutta nyt tähänkin tuli muutos. Aloitan ensi vuoden alussa työt aivan unelmatyöpaikassa. Joskus sitten asiat loksahtaa paikoilleen :)

  1. Heippa,

   no ainakin näiden kuvien perusteella kyllä :)

   Oi miten ihanaa – paljon onnea <3 <3 <3 <3

   Ymmärrän tuon työjutun niin hyvin. Työ on kumminkin niin suuri osa elämää niin sen haluaa olla mielekästä ja haastavaa. Ihana kuulla, että asiat loksahtavat paikoilleen. Olen aina mietinyt sen niin että asioiden on pakko loksahtaa paikoilleen, ei ne olmaan kellumaankaan voi jäädä :)

   Ihanaa joulun odotusta sinne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*