With Canon I can but in Olympus I believe as well!

You should check my post about my red lip lacquer.

I like mussels

Where is Le Monde?

I had my own little silent show

Tiedättekö mitä, minä olen aina ollut niin sanotusti “Canonisti” tai “Canon girl”. Mitä sitten tapahtui? Noh, Coco oli saanut Olympukselta kameran lainaan ja minähän se menin ja rakastuin! Olen tässä reissujen aikana miettinyt monta kertaa, että olisiko järkevämpi raahata mukanaan pienempää kameraa erilaisien linssien, jalustojen ja salaman sijasta. Rakastan kameraani. Siinä ei todellakaan ole mitään vikaa, mutta se vain painaa härpäkkeidensä kanssa niin paljon. Viikonlopun aikana kannoin terveyteni uhalla kameratarvikkeita kokoajan mukanani. Nyt niskaa pakottaa ja käsiä särkee.

Ylläolevat kuvat ovat Cocon ottamia ja varsinkin tuo kuva missä syön simpukiota on aivan uskomattoman kaunis. Kokeilin itsekin kameraa ja se oli todella helppokäyttöinen ja kevyt. Olen aiemmin ollut hieman skeptinen Olympuksen PENin kaltaisiin pieniin järjestelmäkameroihin, mutta en enää! Jos teillä on nyt mielessä uuden kameran osto, niin kannattaa laittaa Olympuksen PEN E-PL 3 mieleen. Ihan pelkällä rungolla ei tietenkään ihmeitä tehdä vaan linssistähän se on kaikki kiinni.

Coco sai lainaan myös Olympuksen 45mm 1,8 objektiivin ja se onkin kuvien salaisuus. Olen teille monta kertaa sanonut, että objektiiveilla ne kuvat saadaan aikaan, ei niinkään sillä kameran rungolla. Vaikka onhan sillä kuvaajallakin väliä, vai mitä Coco? Kameroiden mukana tulevat objektiivit ovat yleensä aika huonoja, joten kannattaa satsata valovoimaiseen linssiin. Valovoimasta kertoo linssissä oleva pieni luku ja mitä pienempi se on, sen parempi. Cocon linssissä se oli 1,8 eli sama kuin minun Canonin 50 mm:ssä.

Tässäkin halusiaisin nostaa esille sellaisen jutun, että jos ei jaksa/halua opetella kameran säätöjä, niin siinä tapauksessa Canonin G11 on oiva valinta.Eli kyllä minussa asuu vielä pieni Canon girl :) Kyselette usein vinkkejä kameroihin ja valokuvaamiseen liittyen, niin toivottavasti tästä postauksesta oli hyötyä edes jollekin.

__________________________

I’ve always been a Canon girl, but something happened last weekend. My blogger colleague, Coco,  had Olympus PEN E-PL 3 with her in Stockholm and I was totally amazed by that camera.

When I’m traveling I’m constantly struggling with the weight of my camera bag. Usually I drag three lenses, flash and tripod with me. It’s a bit annoying because I’m not the strongest person to be honest. Trust me. Because of my frustration I’ve been thinking that I should buy a new camera for my mini vacations and I think that Olympus  PEN E-PL 3 could be it. Of course the camera itself does not do the trick. Usually it’s the person behind it and also the lens. Coco had Olympus 45mm 1,8 with her and I liked that a lot. I’ve used to take pictures with my Canon 50 mm 1,8 and therefore I was familiar with the lens.

If you are thinking to buy a new camera which is light and practical, you should consider Olympus PEN E-PL 3. If you want to keep it simple, keep Canon G 11 in mind. Yes, I’m still a Canon girl ;)

You may also like

34 Comments

 1. Hei, mä olen juuri alkanut vakavasti harkitsemaan järkkärin ostoa, joten sattui kyllä aika aopivasti tämä postaus (: Varsinkin, kun olen vasta pari päivää sitten alkanut sun blogia lukea (tykkään kovasti).

  1. Heippa!

   Luin juuri sähköpostisi, kiitos siitä! Vastaan sinulle vielä tämän illan aikana :)

   Oi no hieno juttu! Mulla on nyt ollut aika hektinen aloitus koulun kanssa ja en ole pystynyt tekemään postauksia niin usein kun olen halunnut, mutta toivottavasti kohta hellittää :)

   Kuten jo mainitsin, niin Olympuksen PEN oli minulle täysin uusi tuttavuus, hyvä sellainen. Haluan kumminkin painottaa, että kun laite on sen verran uusi niin käytettyjä osia voi olla vaikeampi saada kuin mitä esimerkiksi normaaleihin järjestelmäkameroihin. Joten kannattaa miettiä kameran ostoa ihan siltäkin kantilta :)

 2. Hei, mä olen juuri alkanut vakavasti harkitsemaan järkkärin ostoa, joten sattui kyllä aika aopivasti tämä postaus (: Varsinkin, kun olen vasta pari päivää sitten alkanut sun blogia lukea (tykkään kovasti).

 3. Hei osaisitko suunnilleen kertoa missä hintaluokassa mennään -> hyvä järkkäri (vaikka tuo Cocon pieni Olympus/sinun Canon G11(?) ) hyvällä objektiivilla (1,8?)? Ja jos tahtoisin valmistujaislahjaksi hyvän järkkärin, jota myös jaksaisi kantaa mukana esim. matkoilla mutta olen aika aloittelija kuvauksen suhteen vaikkakin innokas niin olisiko sinulla suositella jotain kamerayhdistelmää? :) Kiitos avusta, ihana blogi!!

 4. Hei osaisitko suunnilleen kertoa missä hintaluokassa mennään -> hyvä järkkäri (vaikka tuo Cocon pieni Olympus/sinun Canon G11(?) ) hyvällä objektiivilla (1,8?)? Ja jos tahtoisin valmistujaislahjaksi hyvän järkkärin, jota myös jaksaisi kantaa mukana esim. matkoilla mutta olen aika aloittelija kuvauksen suhteen vaikkakin innokas niin olisiko sinulla suositella jotain kamerayhdistelmää? :) Kiitos avusta, ihana blogi!!

 5. Heippa!Luin juuri sähköpostisi, kiitos siitä! Vastaan sinulle vielä tämän illan aikana :)Oi no hieno juttu! Mulla on nyt ollut aika hektinen aloitus koulun kanssa ja en ole pystynyt tekemään postauksia niin usein kun olen halunnut, mutta toivottavasti kohta hellittää :)Kuten jo mainitsin, niin Olympuksen PEN oli minulle täysin uusi tuttavuus, hyvä sellainen. Haluan kumminkin painottaa, että kun laite on sen verran uusi niin käytettyjä osia voi olla vaikeampi saada kuin mitä esimerkiksi normaaleihin järjestelmäkameroihin. Joten kannattaa miettiä kameran ostoa ihan siltäkin kantilta :)

 6. Siis minulla ei ole Canonin G 11 vaan Canonin 450D. Cocon oma runko taitaa pyöriä siellä 400 kieppeillä ja minun uutena ostettuna siellä 500. Linssini maksavat 100-450 € ja salama taisi olla 250 €. Muistaakseni Canonin G 11 on siinä 500 tuntumassa. Pitää muistaa myös se, että Canonin G 11 ei ole järjestelmäkamera.

  No siis jos haluat näppärän kameran ja nimenomaan järjestelmäkameran matkoillesi, niin ostaisin tällä hetkellä kyseisen Olympuksen mallin. Mutta nämä kaikki jutut riippuu itsestä. Kaikkien käteen ei tietyt mallit sovi. Itse en pidä Sonyn kameroista, mutta jotkut sitten taasen pitävät. Enkä tietenkään ole kokeillut kaikkia kameramalleja läpi, joten en oikein uskalla ihan suoralta kädeltä sanoa. Suosittelisin kumminkin, että ostaisit ensimmäiseksi kameraksi ihan perusjärkkärin. Sitten kun olet saanut kamerasta kaikki irti ja olet oppinut oikeasti käyttämään sitä, niin siinä vaiheessa on aika siirtyä askel eteenpäin :)

  Kaiken A ja O on kumminkin se, että olet valmis opettelemaan kameran käyttöä. Se vie aikansa, mutta on sen arvoista :)

  Huomion arvoinen asia on, että kun laite on sen verran uusi niin käytettyjä osia voi olla vaikeampi saada kuin mitä esimerkiksi normaaleihin järjestelmäkameroihin. Joten kannattaa miettiä kameran ostoa ihan siltäkin kantilta :) Tosin huomasin, että näihin Olympuksen kameroihin on saatavilla adaptereita, niin muunkin merkkisiä linssejä kameran kanssa on mahdollista käyttää.

  Kumminkin oman kokemukseni pohjalta ja muutamaa vastaavaa kameraa kokeiltuani ostaisin Olympuksen (matkustustarkoitusta silmällä pitäen) . En ole kokeillut kuin yhtä linssiä, joten pitää ottaa tällaisetkin seikat huomioon.

 7. Siis minulla ei ole Canonin G 11 vaan Canonin 450D. Cocon oma runko taitaa pyöriä siellä 400 kieppeillä ja minun uutena ostettuna siellä 500. Linssini maksavat 100-450 ? ja salama taisi olla 250 ?. Muistaakseni Canonin G 11 on siinä 500 tuntumassa. Pitää muistaa myös se, että Canonin G 11 ei ole järjestelmäkamera. No siis jos haluat näppärän kameran ja nimenomaan järjestelmäkameran matkoillesi, niin ostaisin tällä hetkellä kyseisen Olympuksen mallin. Mutta nämä kaikki jutut riippuu itsestä. Kaikkien käteen ei tietyt mallit sovi. Itse en pidä Sonyn kameroista, mutta jotkut sitten taasen pitävät. Enkä tietenkään ole kokeillut kaikkia kameramalleja läpi, joten en oikein uskalla ihan suoralta kädeltä sanoa. Suosittelisin kumminkin, että ostaisit ensimmäiseksi kameraksi ihan perusjärkkärin. Sitten kun olet saanut kamerasta kaikki irti ja olet oppinut oikeasti käyttämään sitä, niin siinä vaiheessa on aika siirtyä askel eteenpäin :)Kaiken A ja O on kumminkin se, että olet valmis opettelemaan kameran käyttöä. Se vie aikansa, mutta on sen arvoista :)Huomion arvoinen asia on, että kun laite on sen verran uusi niin käytettyjä osia voi olla vaikeampi saada kuin mitä esimerkiksi normaaleihin järjestelmäkameroihin. Joten kannattaa miettiä kameran ostoa ihan siltäkin kantilta :) Tosin huomasin, että näihin Olympuksen kameroihin on saatavilla adaptereita, niin muunkin merkkisiä linssejä kameran kanssa on mahdollista käyttää.Kumminkin oman kokemukseni pohjalta ja muutamaa vastaavaa kameraa kokeiltuani ostaisin Olympuksen (matkustustarkoitusta silmällä pitäen) . En ole kokeillut kuin yhtä linssiä, joten pitää ottaa tällaisetkin seikat huomioon.

 8. Löysin blogiisi Lintun blogin kautta, jossa oli kuva teistä kamerat kädessä. Niistä udellen: mitä linssejä sinulla on?

  1. Heippa hei!

   Käytän Canonin 50 mm 1,8 lisäksi tosi paljon Sigman 18-50 2,8. Matkoilla käytän todella paljon Canonin 55-250 4-5.6 :)

 9. Löysin blogiisi Lintun blogin kautta, jossa oli kuva teistä kamerat kädessä. Niistä udellen: mitä linssejä sinulla on?

  1. Siis minullahan ei ole lauluääntä, mutta lavakarismaa senkin edestä :D

   Tuota kuvaa otettaessa en siis päästänyt pihaustakaan!

 10. Nyt ei oikein liity aiheeseen, mutta olen useissa kuvissa huomannut että sinulla on todella kauniin väristä luonnollista luomiväriä? Tuntuu etten oikein löydä itselleni mitään sopivaa ja ajattelin että olisiko sinulla suositella jotain?

 11. Nyt ei oikein liity aiheeseen, mutta olen useissa kuvissa huomannut että sinulla on todella kauniin väristä luonnollista luomiväriä? Tuntuu etten oikein löydä itselleni mitään sopivaa ja ajattelin että olisiko sinulla suositella jotain?

 12. Heippa hei!Käytän Canonin 50 mm 1,8 lisäksi tosi paljon Sigman 18-50 2,8. Matkoilla käytän todella paljon Canonin 55-250 4-5.6 :)

 13. Siis minullahan ei ole lauluääntä, mutta lavakarismaa senkin edestä :DTuota kuvaa otettaessa en siis päästänyt pihaustakaan!

 14. Hmm. Näissa Tukholman kuvissa minulla ei kyllä ole luomiväriä ollenkaan. Mutta esimerkiksi noissa huulilakka kuvissa minulla on Bare Mineralsin sävy Queen Phyllis :)

  Voisin tehdä kattavan postauksen meikkipussini sisällöstä piakkoin :)

 15. Hmm. Näissa Tukholman kuvissa minulla ei kyllä ole luomiväriä ollenkaan. Mutta esimerkiksi noissa huulilakka kuvissa minulla on Bare Mineralsin sävy Queen Phyllis :)Voisin tehdä kattavan postauksen meikkipussini sisällöstä piakkoin :)

 16. Anonyymi:

  En valitettavasti halua täällä julkisessa ympäristössä tuollaisia asioita jakaa, joten sen takia en julkaissut kommenttiasi. Sinulle kumminkin voin paljastaa että ihan oikeilla jäljillä olet ;)

 17. Anonyymi:En valitettavasti halua täällä julkisessa ympäristössä tuollaisia asioita jakaa, joten sen takia en julkaissut kommenttiasi. Sinulle kumminkin voin paljastaa että ihan oikeilla jäljillä olet ;)

 18. Kivalta näyttää reissunne kuvat. Ja jos oikein haluaa nautiskella hyvästä Canonin linssistä, niin 35 mm/1.4 on aivan huippu! :-) En vaihtaisi sitä linssiä mihinkään. Aloittelevan kuvaajan kannattaa ensin ostaa perusjärkkäri, joita saa 400 – 500 eurolla ja sitten kun taidot ja innostus karttuvat, niin satsata parempaan runkoon tai sitten tosiaan niihin linsseihin. Olin vannoutunut Sony-kuvaaja, mutta nyt kun ostin täyskennoisen, niin siirryin Canonin leiriin.

  1. Hei!

   Pitikin kommentoida sinulle. Huomasin kuvistasi heti, että nyt oli tainnut mennä runko vaihtoon :)) Ihan todella kauniita kuvia olet nappaillut!!

   Itseasiassa otin sinut juuri tuossa Sony-kommentissani esiin, sillä sinä olet joskus maininnut minulle että Sonyn kamerat ovat ihan yhtä kelpoja kuin Canoninkin.Uskon, että noilla valovoimilla saa mahtavia kuvia!

   Hassua kun en tiedä yhtään miltä näytät :)

 19. Kivalta näyttää reissunne kuvat. Ja jos oikein haluaa nautiskella hyvästä Canonin linssistä, niin 35 mm/1.4 on aivan huippu! :-) En vaihtaisi sitä linssiä mihinkään. Aloittelevan kuvaajan kannattaa ensin ostaa perusjärkkäri, joita saa 400 – 500 eurolla ja sitten kun taidot ja innostus karttuvat, niin satsata parempaan runkoon tai sitten tosiaan niihin linsseihin. Olin vannoutunut Sony-kuvaaja, mutta nyt kun ostin täyskennoisen, niin siirryin Canonin leiriin.

 20. Hih, sinullakin on päässyt tuo punainen huulilakka päiväkäyttöön! Laitoin tänään itsekin sitä heti aamusta: lähdin töihin kun oli vielä pilkkopimeää ja päätin “ilahduttaa” työmatkalaisia punahuulilla :D

  Ja iiiik, olet päässyt herkuttelemaan simpukoilla! Usko tai älä, mutta en vieläkään ole päässyt niitä maistamaan vaikka nyt on paras kausi meneillään. Mutta kyllä minä vielä… ;)

  1. No itseasiassa ei. Olimme menossa iltajuhliin ja tuota kuvaa otettaessa oli vielä valoisaa :)
   Oikea asenne! Mä veikkaan, että täällä Vaasassa ei otettaisi punahuuliani ihan hirveän suopeasti vastaan :D

   Nimenomaan herkuttelemaan!! Ne olivat niiiiiiin taivaallisia! Tosta kaudesta tulikin mieleen, että ehkäpä voisin tehdä simpukoita täällä kotona tällä viikolla ;)

 21. Hih, sinullakin on päässyt tuo punainen huulilakka päiväkäyttöön! Laitoin tänään itsekin sitä heti aamusta: lähdin töihin kun oli vielä pilkkopimeää ja päätin “ilahduttaa” työmatkalaisia punahuulilla :DJa iiiik, olet päässyt herkuttelemaan simpukoilla! Usko tai älä, mutta en vieläkään ole päässyt niitä maistamaan vaikka nyt on paras kausi meneillään. Mutta kyllä minä vielä… ;)

 22. Hei!Pitikin kommentoida sinulle. Huomasin kuvistasi heti, että nyt oli tainnut mennä runko vaihtoon :)) Ihan todella kauniita kuvia olet nappaillut!!Itseasiassa otin sinut juuri tuossa Sony-kommentissani esiin, sillä sinä olet joskus maininnut minulle että Sonyn kamerat ovat ihan yhtä kelpoja kuin Canoninkin.Uskon, että noilla valovoimilla saa mahtavia kuvia!Hassua kun en tiedä yhtään miltä näytät :)

 23. No itseasiassa ei. Olimme menossa iltajuhliin ja tuota kuvaa otettaessa oli vielä valoisaa :) Oikea asenne! Mä veikkaan, että täällä Vaasassa ei otettaisi punahuuliani ihan hirveän suopeasti vastaan :DNimenomaan herkuttelemaan!! Ne olivat niiiiiiin taivaallisia! Tosta kaudesta tulikin mieleen, että ehkäpä voisin tehdä simpukoita täällä kotona tällä viikolla ;)

 24. Haha, innostuin ehkä hieman esiintymään :)En tosin päästänyt yhtään ääntä tuota kuvaa otettaessa :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*