When in Italy…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

italy8 italy6 italy5

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pidempiaikaiset seurailijani tietävät minun ja Bassanon poikien historian. Tapasimme viisitoista vuotta (apua!!) sitten Englannissa kielikurssilla ja siitä lähtien olemme tavanneet noin kerran vuodessa. Pojat ovat joko käyneet Suomessa tai minä täällä heidän kylässään.

Jokaisella on se oma happy place ja minulle se on tämä vuoristokylä Venetsian lähellä. Täällä aika ei liiku, ihmiset ovat iloisia ja ruoka taivaallista. Tänne kun tulee niin saa kunnon stressiloman sillä täyshoito on poikien ja heidän perheidensä luona taattu. Ruokaa tulee pöytään kovemmalla tahdilla mitä sitä ehtii lusikoimaan sekä kaupunki on käytännössä kiinni koko heinä- ja elokuun.

Olin täällä viimeksi kaksi vuotta sitten ja itseasiassa mikään ei ole muuttunut. Poikien äidit myös sanoivat etten kuulemma minäkään. Sitä en tosin usko, sillä kun katselee omia kuvia poikien kanssa viidentoista vuoden takaa, on sitä muuttunut aika paljon.

Olen ihan käsittämättömän onnellinen, että nämä pojat ovat olleet elämässäni puolet elinajastani. Ei tullut silloin Brightonin kivisellä rannalla ajateltua, että nämä kundit pysyvät ystävinä loppuelämän. Yksi heistä on korubisneksessä ja hän on tehnyt meille ystävyyssormukset mustista timanteista. Ollaan vähän niin kuin kihloissa kaikki viisi. Heh!

 

……………………………………………………………

Everyone has his own happy place, mine is Bassano del Grappa. I met these guys 15 years ago in Brighton when I was there on a language trip. Since then we have seen each other almost every year. I have visited them in Italy and they have been multiple times in Finland. I would not have guessed that the boys stay in my life for this long. Nowadays, they are like brothers me and I’m their little sister. They and their families are so caring and nice, and everytime I’m here, it feels like I’m at home.

I’m so fortunate I have them in my life. We have grown up together and it’s so lovely to see the photos taken in the past 15 years. Their mothers said I haven’t changed at all, but when I’ve now been looking the pictures on their walls, I feel that a lot has happened in the past 15 years.

You may also like

16 Comments

 1. Tätä on vaan niin ihana lukea <3 Itse olin myös Brightonissa kielikurssilla vuonna 1977, kauheeta. Minulle ei kuitenkaan käynyt noin ihanasti, että olisin saanut noin mahtavia sydänystäviä ja viisin kappalein.
  Ja nämä kuvat sieltä Italiasta, mikäs tämä vuoristokylä on nimeltään ?
  Nauti päivistäsi !

 2. Onpa teillä ystävyksillä ihana tarina takana.. Ja nämä kuvat saavat pökerryksiin kauneudesta.. Meiltä ajaisi Bassano del Grappaan vähän yli kuudessa tunnissa, mutta kun en pidä italialaisesta liikenteestä yhtään, niin siksi käymme Ranskassa. Tosin sinnekin pitää mennä joskus Italian kautta.. Mies varmasti pitäisi paikasta grapan ystävänä.. Tämä on taas niitä vinksuja jotka pitää laittaa korvan taakse muhimaan.. Kiitos Sofié.

  Toivotellen mukavia nautinnollisia hetkiä.

  1. Joo. Olen niin onnellinen että olemme pysyneet ystävinä kaikki nämä vuodet. Elämässä pitää olla tuollasia ilopussukoita keitä tapaa. On jollain lailla niin ihana aina nähdä heitä ja saada ilokyyneleitä silmiin, sillä jos jotkut niin nämä pojat laittavat minut aina nauramaan jutuillaan.

   Haha, ymmärrän hyvin. Jouduin ajamaan viikon Toscanassa kun Pampulalta jäi ajokortti vuosi sitten kotiin. Ei kivaa sitten ollenkaan.

   Ilo on minun puolellani <3

 3. Minäkin olin Brightonissa kielikurssilla ja vuosi oli 1986, oh boy :) Valitettavasti elinikäisiä ystäviä sieltä ei tarttunut matkaan, mutta olihan se muuten nuorelle tytölle huikea kokemus. Ihanan näköistä siellä Italiassa! Uskon, että sielu lepää noissa maisemissa!

  1. Hihi, oli kyllä. Itse olen kiittänyt vanhempiani, että uskalsivat päästää minut yksin kielikurssille. Parempaa lahjaa tälle elämälle en olisi voinut saada.

   Kyllä, oli kertakaikkisen ihana viikko!

 4. Tuttu kylä, niin hurmaava! Minun mieheni tutustui opiskellessaan kahteen italialaiseen nuoreen mieheen, jotka olivat Suomessa vaihdossa. Bassano del Grappa sijoittuu kutakuinkin poikien kotikylien puoliväliin, joten siellä on muutamia kertoja tullut käytyä siellä reissatessa. Aina yhtä ihanaa! Meillä tapaamisesta 8 vuotta ja nähty on oikeastaan kerran tai kaksi vuodessa.

  1. Oi miten kiva kuulla, että olet myös käynyt Bassanossa. Mistä kylistä nämä olivat? Marostica?

   Italialaiset ihmiset ovat niin elämäniloisia ja jollain lailla lapsenomaisia, niin heidän kanssa on niin ihana olla. Jotenkin sitä aina näiden näkemisten jälkeen miettii, että miksi suomalaiset eivät osaa ottaa vähän rennommin ja olla mentaliteetilla “hauskaa saa olla muulloinkin kuin lomalla”?

 5. Oih, ihana Italia. Juuri palasin viikon lomalta Comojärveltä, Bellanon kylästä. Toisella viikolla kävin Milanon Expo:ssa, au pair perheelläni Vicenzassa, ystävällä Veneziassa ja koin myös Verona Arenan oopperan. On jo suuri ikävä Italiaan! Myös vaihtokaupunkini Barcelona on lähellä sydäntäni. Sinne palaan aina uudelleen ja uudelleen.

  1. Voi miten ihana loma sinulla!! Millainen se Expo oli? Mietin että sinne voisi mennä vielä syksyllä, mutta olen kuullut vaihtelevia mielipiteitä. Italialaiset kertoivat että mafia on rakentanut koko jutun ja sen takia haluavat boikotoida expoa,

   Olen käynyt Veronssa kaksi kertaa ja se on todella kaunis :)

   Sinulla on hyvät matkakohteet, Barcelonaan palaan minäkin aina uudelleen ja uudelleen <3

 6. Ihana tarina <3 Olen asunnut lapsena Brightonissa ja jopa silloin 20 vuotta sitten uinnut meressä (en tiedä missä kunnossa se on nykyään...heh.). Haluatko jakaa kuvia teidän ystävyyssormuksesta meidän kanssa vai onko se liian yksityinen?

  1. Hihi, en ole mereen siellä(kään) uskaltautunut! Siis olen jakanut kuvia sormuksista vuosia sitten. Voin toki laittaa kuvia lisää kun hyvä aika tulee vaikka jonkun asujutun kanssa :)

 7. Kävin Expo:ssa ensimmäistä kertaa ja ihastuin täysin. Olimme siellä 7h ja aika loppui kesken. Ihania esityksiä, rakennuksia, valoshow, kulttuuria, tietoa, taitoa, ruokaa ja juomaa. Kuulin myös tuosta rahapuolesta ja sitä italialaiset ystäväni kritisoivat kovasti. Näin turistina viihdyin kyllä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*