Kolmen kerroksen juustokakkuPaulig haastoi Suomen suosituimmat leivonta- ja ruokablogit keksimään heidän kahveillensa makuparin.  Tein kaverin Pauligin Espresso Fortissimolle, jota Paulig kuvailee seuraavin sanoin; Paulig Espresso Fortissimo on ylellinen kahvi vaativaan makuun. Sen vahva mutta pehmeä maku syntyy Keski-Amerikan aromikkaista, makeista ja pehmeänmakuisista kahvipavuista.

Suosikkianne voitte käydä äänestämässä Pauligin makuparien sivuilla. Näette reseptini myös sieltä, mutta ajattelin jakaa sen myös täällä. Tässä vielä linkki minun kakkuuni ;) Luen pääasiassa vain ulkomaisia ruokablogeja, mutta Pauligin sivujen kautta löysin muutaman uuden varteenotettavan tuttavuuden, eli kannattaa kurkata sivua ihan senkin takia.

Yleensä en osallistu tämänkaltaisiin juttuihin, mutta Pauligin tarjoamat palkinnot olivat niin hyvät niin äänestäjille kun kilpailijoillekin, niin osallistuin tähän juttuun mielelläni. Pidin myös siitä, että tuomaristo painotti ehdotuksen visuaalisen ilmeen olevan tärkeä osa voittajareseptiä. Moni kakku päältä kaunis, mutta näitä kun ei pääse maistelemaan, niin omat suosikkini ehdotuksista ovat nimenomaan nuo kaikista kauneimman näköiset. Tykkäsin muun muassa Sillä Sipulin, Pumpkin Jamin, Jauhot Suussa ja  Villa Ainala Cuisinen ehdotuksista.

Kilpailulomaakkeesa en maininnut kuvaustavastani mitään, mutta kuvasin kakkuni itse Canonin 450D rungolla. Linssinä minulla oli Sigman 18-50 mm 2.8 ja salamana Canon Speedlite 430EX II.

Tarvitset:

70 g Digestive-kekesejä
30 g Voita

Mousse täytteisiin 1 ja 2:
3 dl kuohukermaa
200 g Sunnuntain vaniljarahkaa

1 täyte:

2 liivatetta
tilkka vettä
100 g mustikoita
1/4 dl sokeria

2 täyte:

2 liivatetta
tilkka vettä
80 g valkosuklaata

3 täyte:

2 liivatelehteä
tilkka vettä
2 dl kuohukermaa
100 g Fazerin leivontasuklaata
1/3 dl espressoa
1 keltuainen
1/4 dl sokeria

Kakku on tehty vuokaan joka on halkaisijaltaan 17 cm.

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keksimurska ja voi keskenään ja painele seos vuoan pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaniljarahkavalmiste kermavaahtoon. Jaa vaahtoseos kahteen.

Mousse 1:

Laita liivatteet kylmään veteen. Sulata mustikat. Lisää sulatetut mustikat ensimmäiseen osaan mousseseoksista. Survo mustikkamousse siivilän läpi, jotta suurimpia mustikan palasia ei joudu kakkuun. Lisää mousseen sokeria. Kiehauta vesi ja laita liivatteet kiehuvaan veteen. Kun liivatteet ovat sulaneet, niin lisää ne sekoittaen mustikkamoussen sekaan. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Anna moussen hyytyä jääkaapissa ainakin 20 minuuttia ennen toista kerrosta.

Mousse 2:

Laita liivatteet kylmään veteen. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä. Lisää sula valkosuklaa toiseen osaan vaahtoseoksista. Lämmitä vesitilkka kiehuvaksi ja lisää liivatteet siihen. Sekoita liivatteet hyvin moussen sekaan. Anna moussen hyytyä jääkaapissa ainakin 20 minuuttia ennen kolmatta kerrosta.

Mousse 3:

Laita liivatteet kylmään veteen. Paloittele suklaa ja sulata se miedolla lämmöllä espresson kanssa. Anna suklaaseoksen jäähtyä ja vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää keltuainen jäähtyneeseen suklaaseokseen. Lisää jäähtynyt suklaaseos kermavaahtoon ja lisää hivenen sokeria. Lisää kolmas kerros edellisten kerrosten päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia ennen tarjoilua. Parhaimmalta kakku maistuu seuraavana päivänä jolloin se on saanut oikeanlaisen rakenteen ja keksit ovat kunnolla pehmenneet.


You may also like

40 Comments

  1. Tosi hyvä ohje! Ja sulla on ihana kuva. Kuvista puheenollen, onko kilpailun säännöissä mainittu, pitääkö kuva tehdä itse, vai voiko leivonnaisen kuvauttaa esm. ruokakuvaajalla? Kiinnostava kilpailu jokatapauksessa.

   1. Voi kiitos!

    No itseasiassa en tiedä. Säännöissä ei tainnut olla mitään mainintaa kuvan ottajasta. Luulen, että jotkut ovat käyttäneet ihan kuvaajiakin, mutta minä kuvasin kakkuni itse :)
    Niin on :)
    Ihan kiva, että yleisökin saa sanoa mielipiteensä vaikka tuomaristo tekee lopullisen päätöksen :)

 1. Heipsis! Ääni meni sinulle jo eilen illalla :) Aivan ihania kuvia jälleen kerran, ja reseptikin vaikuttaa herkulliselta!

  1. Voi voi, tietäisitpä vain miten taivaalliselta se maistuikaan :)
   Kun kurkkaset Pauligin sivuille, niin näet siellä vähän paremman kuvan. Halusin tämän tänne koska se häivyttyy kivasti tuohon taustaan :)

 2. Voi ei, toi on niin hailakan näköinen, että se jää pahasti muiden runsaanväristen makuparien jalkoihin.

 3. Voi voi, tietäisitpä vain miten taivaalliselta se maistuikaan :)Kun kurkkaset Pauligin sivuille, niin näet siellä vähän paremman kuvan. Halusin tämän tänne koska se häivyttyy kivasti tuohon taustaan :)

 4. heipsansaa ja kiitos tosi houkuttelevasta ohjeesta !
  pistän ääneni sinulle, on tuo niin kaunis ja herkullisennäköinen
  kakku.

  ihanaa lauantaita ja kiitos aina niin ihanista postauksista !

 5. heipsansaa ja kiitos tosi houkuttelevasta ohjeesta !pistän ääneni sinulle, on tuo niin kaunis ja herkullisennäköinen kakku.ihanaa lauantaita ja kiitos aina niin ihanista postauksista !

 6. Herkän kauniit värit ja maku sopii varmasti hyvin kahvihetkeen. Upeat palkinnot tosiaan tuossa kilpailussa, vau. Tätä kannatti odottaa :) Morning Muffinsit testattu ja herkullisiksi todettu!

  1. Hih, poikaystävä on “katkera” kun ei päässyt Tukholmaan mukaan niin nyt se tekee kaikkensa että mä voittaisin tän. Sanoin sille, että minulle oli kunnia päästä mukaan tähän kisaan, mutta sen mielestä kaikki lähdetään aina voittamaan :D
   Tuomaristo valitsee voittajan eniten ääniä saaneiden ehdotusten joukosta :)

   Hieno juttu :))

 7. Herkän kauniit värit ja maku sopii varmasti hyvin kahvihetkeen. Upeat palkinnot tosiaan tuossa kilpailussa, vau. Tätä kannatti odottaa :) Morning Muffinsit testattu ja herkullisiksi todettu!

  1. Oleppas hyvä vain! Minusta sinulla oli todella kauniit kuvat :)

   Niin oli, löysin muutaman uutukaisen bloginkin kilpailun johdosta :)

 8. Hih, poikaystävä on “katkera” kun ei päässyt Tukholmaan mukaan niin nyt se tekee kaikkensa että mä voittaisin tän. Sanoin sille, että minulle oli kunnia päästä mukaan tähän kisaan, mutta sen mielestä kaikki lähdetään aina voittamaan :D Tuomaristo valitsee voittajan eniten ääniä saaneiden ehdotusten joukosta :)Hieno juttu :))

 9. Oleppas hyvä vain! Minusta sinulla oli todella kauniit kuvat :)Niin oli, löysin muutaman uutukaisen bloginkin kilpailun johdosta :)

 10. Tosi hyvä ohje! Ja sulla on ihana kuva. Kuvista puheenollen, onko kilpailun säännöissä mainittu, pitääkö kuva tehdä itse, vai voiko leivonnaisen kuvauttaa esm. ruokakuvaajalla? Kiinnostava kilpailu jokatapauksessa.

 11. Voi kiitos!No itseasiassa en tiedä. Säännöissä ei tainnut olla mitään mainintaa kuvan ottajasta. Luulen, että jotkut ovat käyttäneet ihan kuvaajiakin, mutta minä kuvasin kakkuni itse :)Niin on :)Ihan kiva, että yleisökin saa sanoa mielipiteensä vaikka tuomaristo tekee lopullisen päätöksen :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*