Volez, Voguez, Voyagez – Louis Vuitton

[mittaustagi]

Vaikka olen Pariisissa ollut jo jonkin aikaa, en ole käynyt museoissa kertaakaan. Vaikka kaikki päämuseot ovat kävelymatkan päässä kotoa, mutta jostain syystä niissä ei tule käytyä. Tosin kun olen ollut turistina Pariisissa, on kaikki museot käyty läpi vähintään kerran, mutta nyt kun olisi enemmän aikaa jostain hassusta syystä ei niihin ole tullut mentyä.

Volez, Voguez, Voyagez – Louis Vuitton

Viime viikolla tein tosin pienen poikkeuksen kun kävin katsomassa Louis Vuitton –näyttelyä Grand Palaisissa. En ollut tutustunut herra Louisin historiaan sen kummemmin, joten oli mukava ymmärtää miten koko Louis Vuitton on saanut alkunsa. Moni voisi ajatella, että nahka tietenkin olisi merkin keskiössä, mutta Louisin intohimo oli aikoinaan puu ja sen takia puu materiaalina näkyy vahvasti ensimmäisissä laukuissa ja matka-arkuissa sekä luo linkin Louisin synnyinalueeseen sekä vaatimattomuuteen.

Volez, Voguez, Voyagez – Louis Vuitton

 

Volez, Voguez, Voyagez – Louis Vuitton Exhibition in grand palais

Näyttely avasi laukkujen lisäksi myös silmiä, että miten ennen ollaan matkustettu niin laivalla, junassa ja lentäen. Esillepanoissa oli hauskasti sekoitettu uutta ja vanhaa, eli uudempiakin luomuksia oli sopivasti esillä. Vierailija sai myös ihailla vanhoja työvälineitä ja pääsi sitä kautta ehkä uudelle tasolle merkin kanssa.

Volez, Voguez, Voyagez – Louis Vuitton

Tämä oli ainakin minulle hyvä esimerkki siitä, että pitäisi oikeasti muistaa ottaa tästä kaupungista enemmän irti nyt kun täällä ollaan. Helposti sitä tosin ihan samalla tavalla mitä Helsingissä menee niihin tuttuihin paikkoihin. Eli otan ryhtiliikkeen ja lupaan käydä kerran kuukaudessa elokuvissa tai jossain näyttelyssä.

Volez, Voguez, Voyagez – Louis Vuitton

Tämä kyseinen näyttely on esillä 21.2. asti, mutta ei kannata unohtaa Louis Vuittonin omaa museota. Siellä en tosin itse ole vielä käynyt, mutta on kuulemma näkemisen arvoinen. Pienenä vinkkinä voisin sanoa, että jos haluat mennä katsomaan Volez, Voguez, Voyagez – näyttelyä, mene heti aamusta. Jos taasen reippailet Fondation Louis Vuittonia katsomaan, osta liput etukäteen Internetistä. Fondation on kaukana keskustasta ja kerran sinne menneenä ja jonon nähneenä, en suosittelisi tekemään samaa virhettä mitä minä.

………………………………………….

When I was a tourist in Paris I went through at least one museum in every time when I was in town. Now when I’ve been actively in here, I’ve not visited any museums or art exhibitions. It is quite strange, because all of the museums are nearby, but it feels that now when I’m here I don’t necessarily have to rush to museums.

Last week I went to see Louis Vuitton exhibition Volez, Voguez, Voyagez. The exhibition is in Grand Palais and it actually opened my eyes on the brand. This was the first time I heard and read about the history of the brand and how Louis walked two years to Paris from Swiss border. I didn’t know all the details about how he was in love with wood and because of his craftsmanship the wood was the most important part of his early creations.

This exhibition was more than just pretty bags; it takes you on an amazing journey through a history of travel. If you are in Paris, please make sure you don’t miss this. I would recommend you to go there first in the morning so you don’t waste time on queuing. If you miss this exhibition, remember that there’s always the Fondation Louis Vuitton (next on my list).

You may also like

1 Comment

  1. Pariisin museoista suosittelen Musee Rodinia (ihana puutarha), Jeu de Paumea (kiinnostavia ajankohtaisia valokuvanäyttelyitä), Palais de Tokyo on aina hyva ja Institut du Monde Araben Osiris-näyttely oli huippu! Fondation Louis Vuitton on niin upea jo ulkoa että sinne voi mennä piknikille kauniina päiväna :) Itsellä on to must-listalla vielä Orangerie ja Picasso-museo.. Muitakin kaynnin arvoisia varmasti loytyy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*