Villasukkia, kynttilöitä ja takkatulta

Hups, menipä syyskuu nopeasti. Ja kohta ollaan jo marraskussa. En ymmärrä mihin tämä syksy meni, sillä kohtahan on jo melkein joulu. Toisaalta tämä syksy on ollut siinä mielessä ihana, että kesä on kestänyt koko syyskuun, joten syksy sateineen ei tunnu puuduttavan pitkältä. Joka aamu katsastan myös Suomen säätilanteen ja ilokseni olen huomannut, että aurinko on hellinyt koko Eurooppaa. Toisaalta kaipaan niitä syksyisiä ilmoja, jotta ei hypättäisi suoraan kesästä talveen.

syksy1

Mitkä ovat syksyssä sitten ihania asioita? Niitä on monia ja luottelen mielelläni ja olisi kiva kuulla teidänkin omat suosikit. Syksy on jollain lailla aina hivenen kaihomielinen, sillä takana on mitä ihanin kesä joka kerta ja välillä tuntuu kun syyssade itkisi sen kadotetun kesän perään.

Kynttilät. Meillä poltetaan kynttilöitä ihan koko ajan ja syksyllä ja talvella tietenkin enemmän mitä kesällä. Kynttilät luovat tunnelmaa ja jonkinlaista rauhallisuutta ympärilleen. Kynttilöitä pitää olla joka huoneessa, mutta niiden pitää olla joko tuikkuja tai lasipurkeissa- #eitulipaloille

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaneli. Kesällä en hirmuisesti yhtä lempimausteistani syö, mutta syksyllä ja talvella kylläkin. Kanelia kaadetaan luonnonjogurtin ja banaanien päälle sekä myös kahviin. Sama on kardemumman kanssa, sitä kuluu minulla kanelin kanssa ennätysmäärät syksyn tullessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takkatuli. Jos on jokin mistä Pariisin kodissa pidän, on se takka. Takkamme ei varaa lämpöä, mutta se tuo sellaista ihanaa kotoisuutta, kun voi istahtaa sohvalle lukemaan viltin alle ja kuunnella puiden pauketta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Villasukat.  Olen äärettömän viluinen ja minulla on kotitossuja ja erinäköisiä villasukkia nurkat ja laatikot täynnä. Ranskassa ei lämmitykset ole ihan samalla tasolla mitä Suomessa joten lämpöä on saatava muualta kuin pattereista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minttutee. Unohdan usein juoda tarpeeksi nesteitä, mutta kuuma vesi tuoreella mintulla lämmittää sekä pitää nesteytykseni kunnossa. Minttu kuuluu lempiyrtteihini niin jälkiruoissa kuin kuuman veden kera.

Minilomat. Yleensä syksyisin tulee tehtyä minilomia viikonloppuisin lämpimään, jotta talvi ei tuntuisi niin pitkältä. Tänä syksynä tulen tosin käymään Suomessa enkä karkaa minnekään lämpimään. Onneksi rakkaiden näkeminen lämmittää vähintään yhtä paljon kuin auringon näkeminen.

You may also like

8 Comments

 1. Juuri nämä asiat ovat niin parasta syksyssä, vaikka en syksystä tai talvesta niin tykkääkään. Albert ja sateinen syksy taitaa olla pahin yhdistelmä ikinä ;) Minulla on niin ikävä meidän vanhaa takkaa, mielestäni takka toimi aina kodin sydämenä ja luo lämmintä tunnelmaa eritysellä tavalla <3

  1. Oh no, voin kuvitella! Märkä Albert antaa varmasti pientä lisäaskaretta arkeen :D

   Niinpä. Takat on ihania. Jos jostain pidän meidän Pariisiin kämpässä, niin se on nimenomaan takka <3

 2. Kiva postaus mutta yhdestä asiasta on nyt pakko sanoa, kun en kestä sitä enää. Eli käytät jatkuvasti komparatiivia väärin, se särähtää korvaan (ja silmiin).

  Siis ei ‘talvella tietenkin enemmän mitä kesällä’ vaan talvella tietenkin enemmän KUIN kesällä. Ja ‘ihan samalla tasolla KUIN Suomessa’.

  Nyt minua varmasti pidetään pikkumaisena mutta siitä sitten vaan.

  1. Heippa,

   ei mitään, ymmärrän kielipoliiseja vaikka en todellakaan ole itse sellainen. Kirjoittaminen ei ole minulle jotain sellaista josta olen koskaan nauttinut kovastikaan enkä ole siinä erityisen hyvä (niin kuin huomaat). Sinulle kielivirheeni ovat minulle samanlaisia kun valokuvat, jossa valkotasapaino taittaa keltaiseen :D

   En pidä sinua pikkumaisena :)

 3. Hei, postauksessasi syyskuussa soffa oli saanut raikkaan mustavalkean verhoilun.. miltä valmistajalta kangasta saa?
  Kiitos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*