Viherpeukalon parvekeprojekti

Olisi kiva kuulla teidän ideoita ja apuja miten tämä oikeasti tällä kerralla onnistuu :)

Kun menin viime viikolla Suomeen, odotti minua siellä ihana keväinen paketti Fiskarsilta (Urban planters -setti saatu Fiskarsilta blogin kautta). He halusivat tsempata pientä viherpeukaloa haasteissaan ja tästä paketista ilahtuneena, laitoin taas yrtit itämään. ”Josko tällä kerralla” on taas mielessä ja innokkaana odotan ensimmäisiä versoja nousevan.

Kun Pariisissa kävelee ja katselee ylöspäin, on joka puolella toistaan suloisempia parvekkeita. Viime keväänä päätin että kun ensimmäinen virallinen kevääni Pariisissa on käsillä, laitan minäkin parvekkeeni kukkimaan. Maaliskuu on vielä aika vilpoista aikaa, joten lopulliseen kukkaansa parveke puhkeaa huhti-toukokuussa.

Yksi asia mikä minua itseasiassa on täällä mietittänyt, ovat ruukkuyrttien puuttuminen kauppojen valikoimasta. Suomessa ovat kaupat pullollaan Järvikylän yrttejä ja muita, mutta ei täällä. Hedelmä- ja vihanneskaupat ovat pullollaan yrttejä, mutta ne ovat leikattuja joten yrttipuntit pitää käyttää samana päivänä. Tämän asian takia myös sisäpuutarhani, Herbie, ei ole päässyt käyttöön. Nyt tosin sille tuli tarve, sillä pikkuyrttini tarvitsevat paljon valoa varsinkin alkuun.

Parvekkeelta löytyy ranskalaiset Bacsac-ruukkuja, jotka ovat nimenomaan tehty urbaaneja kaupunkipuutarhureita varten. Ruukut ovat käteviä varsinkin kaupunkioloissa, sillä kun säilytystilaa ei ole paljon, on Bacsac-ruukut helppo viikata talvella kaappiin kevättä odottelemaan.

Katsotaan, että josko saisitte myös joskus updatetun parvekepostauksen – fingers crossed!

P.S. Onko siellä viherpeukaloita ruudun takana? Olisi kiva kuulla vinkkejä ja ideoita, että mitä kaikkea kannattaisi parvekkeelle laittaa kasvamaan :)

 

You may also like

6 Comments

 1. Ainakin osa yrteistä säilyy leikattuinakin vesilasissa/maljakossa jonkin aikaa (ainakin tilli ja ruohosipuli, joille olen tätä kokeillut), kannattaa testata!

  En olekaan vielä ehtinyt miettiä tämän kesän suunnitelmia omaan parvekekasvatukseeni, mutta varmaan sieltä löytyy taas yrttejä laidasta laitaan (suosikkeinani minttu ja oregano), tomaatteja (kirsikkatomaatit erityisen kivoja), erilaisia salaatteja, lehtikaalia, ehkä papuja. Suunnitelmissa on laittaa siemeniä itämään ensi viikonloppuna :)

 2. Bonjour Sofie! Törmäsin vuosi sitten sattumalta tyylikkääseen blogiisi ja ihastuin siihen ensilukemalta! Rakastan myös Honfleur’a,valkoista marmoritakkaa,käyn usein rue Montorgueuillä ruokaostoksilla..jne.

 3. Heippa,

  niin Suomessa, mutta suuren kalkkipitoisuudensa takia Ranskassa ei kovinkaan kauaa. Ja Eviania en nyt viitsisi alkaa otiin raahaamaan kukkien kasteluun :D

  Ooh papuja – ihana idea! Oletko koskaan kokeilut Korianteria? Se on jotenkin niin arka ja hento että se kuolee saman tien :(

  Ihania kylvöhetkiä!

 4. Heippa,

   

  New Yorkissa en harmikseni ole koskaan käynyt, mutta Pariisin paikat voisin itseasiassa listata asap :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*