Vie kesä pitkälle syksyyn

[mittaustagi]

Kahvit kuuluvat minun aamuihin vähän samalla tavalla, kun aurinko kesään. Aamusta ei tule mitään ilman kahvia, eikä kesästä tule mitään ilman aurinkoa. Kahvi takaa hyvän aamun ja aurinko hyvän kesän. Senpä takia kahvi on pakollinen juttu minulle aamuisin. Kesän jälkeen arki saattaa tuntua hieman tahmealta. Sateet saapuvat ja työntävät auringon lämmön väistämättä pois. Mitäpä sitten teen, jotta se arki ja syksy tuntuisivat hieman makeammalta? Miten tuon auringon syksyyni, vaikka sataisi? Miten vien kesää pidemmälle syksyyn?  Näitä asioita pohdin kaupallisessa yhteistyössä Nespresson kanssa.

Avec Sofié blog Nespresso

Avec Sofié blog Nespresso

Aamuni alkavat yleensä koneeni, lehtien ja cappucinon ääressä, oli sitten kesä tai talvi. Laitan itseni ja elämäni niin sanotusti järjestykseen ja kuosiin tuon kupillisen ääressä. Se kupin vieressä vietetty aika on itseasiassa ihan äärettömän tärkeä hetki, kun silloin käydään läpi päivä ja ne asiat mitä pitää tehdä ja missä järjestyksessä. Silloin myös vastaan ensimmäisiin sähköposteihin, sipaisen meikin kasvoille sekä julkaisen postaukseni. Siinä aamukahvihetkessä käydään läpi myös maailman tapahtumat ja kysytään mitä toiselle kuuluu joko kasvotusten tai puhelimitse.

Avec Sofié blog Nespresso

Avec Sofié blog Nespresso

Keskikesällä kahvihetket olivat jääkahvin täytteisiä, mutta elokuussa jääkahvi vaihtuu lämpimään cappucinoon ja jääpalat maitovaahtoon. Maku on tosin pehmeä tuttu, joka herättää arkeen. Jääkahvia on tosin kiva juoda lounaan aikoihin myös syksymmällä, sillä se virkistää mukavasti.

Avec Sofié blog Nespresso

Avec Sofié blog Nespresso

Tiedän syksyn saapuvan siitä, kun mekot vaihtuvat farkkuihin. Kun on kolme kuukautta ilman housuja, voi niiden jalkaan laittaminen tuntua hivenen raskaalta kaikkien jätskiannosten jälkeen. Kukkafarkut muistuttavat tosin ihanasta kesästä ja kerätyt jätskikilot unohtuvat. Hellemekkoja ei syksyisin oikein voi enää pitää, mutta ballerinoja voi. Ballerinoja pidän pitkälle marraskuuhun tai siihen asti, kun on ihan pakko vaihtaa lämpimämmät kengät. Vien siis kesää pidemmälle jaloissani. Kesä, se kun on mielentila ja sitä voi jatkaa oikealla varustuksella pitkäänkin.

Avec Sofié blog Nespresso

Avec Sofié blog Nespresso

Toinen asia mistä huomaan kesän olevan lopussa, ovat silmälasien paluu. En niinkään tarvitse silmälaseja, jos en lue paljon tai ole koneen ääressä. Kesällä kun sitä katsoo mieluummin merta kuin telkkaria, niin silmälaseja ei niinkään tarvita. Syksyllä kun on aikaa syventyä taas enemmän kirjoihin ja lehtiin, kaivetaan silmälasit laatikosta. Se on tosin ihana hetki syksyaamuisin, kun on aikaa ja jollain tavalla myös kärsivällisyyttä lukea, kun ei tarvitse pelätä, että onko tämä kesän ainut aurinkoinen päivä.

Avec Sofié blog Nespresso

Kun aurinkovarjot vaihtuvat sateenvarjoihin, voi sitä kesää alkaa kaivata aika lailla. Onneksi syyssateet tuovat taas puhdasta ja raikasta ilmaa ja vievät lämpöaaltojen tuomat pölyt mennessään. Pidän itseasiassa raikkaista aamuista, vaikka sataisi, sillä tiedän ilman ja katujen puhdistuvan. Aamurutiineihini kuuluu nimenomaan kävely Ja koska olen ikuinen positiivari, kannan aurinkolasejani otsallani, vaikka sataisi. Ei sitä koskaan tiedä, jos se aurinko palaa edes hetkeksi sateen jälkeen. Sunnuntaiset kävelyreissut tuntuvat vähän kuin kesälomalta, sillä silloin on aikaa ja energiaa tutkiskella kaupunkia samalla tavalla mitä kesällä. Tai ehkäpä jopa paremmin, sillä ilma on raikas eikä kuumuus vaivaa kävelijää. Suuri suositukseni onkin mennä arki-aamuisin ja sunnuntaisin pitkälle kävelylenkille samassa mielentilassa mitä kesällä ja unohtaa arjen kiireet. Älä siis hyppää arkena bussiin tai auton rattiin, vaan laita matalat kengät jalkaan ja kävele kaikessa hiljaisuudessa töihin.

Avec Sofié blog Nespresso

Yleensä kun olen lähtenyt töihin tai sunnuntaikävelyilleni, nappaan päivän toisen kupilliseni cappucinoa mukaani travel mug -kupissani ja pitkitän aamun tuntua sillä tavalla. Samalla myös takaan hyvän kahvin saanniin, sillä Pariisi ja Ranska yleisesti eivät ole tunnettuja hyvästä kahvista. Täten minun ei tarvitse turvautua laihaan kahviin vaan saan kahvin juuri sellaisena, kun haluan. Hyvä kahvi, parempi päivä.

Jos kävelen yksin, kuuntelen yleensä musiikkia. Minulla on paljon erilaisia listoja, myös oma lista kesälle ja yleensä tietyt biisit vievät tiettyyn hetkeen. Kun kuuntelee omia kesäbiisejä syksyllä, voi sitä hyvin kuvitella olevansa jossain muualla kuin ruuhkaisessa kadunkulmassa,  metrossa tai bussissa.

Avec Sofié blog Nespresso

Avec Sofié blog Nespresso

En tiedä oletteko samanlaisia mitä minä, mutta välillä sitä ihan stressaantuu kesästä, kun on niin paljon suunnitelmia ja odotuksia. Elokuussa niihin kesätapahtumiin voi palata helposti, sillä vielä nytkin on niin paljon erilaisia tapahtumia. On rapujuhlia ja ulkoilmaelokuvia ja picnic-ilmoja. Ei siis aleta odottaa ensi kesää ja käperrytä kotiin, vaan ollaan aktiivisia myös syksyisin.

Usein valoisaan aikaan heräämme helpommin ja sen takia näemme ystäviä kesäaamuisin enemmän mitä syksyllä. Mitä jos tehtäisiinkin muutos ja pyydettäisiin ystäviä myös aamiaiselle yhdessä kesäkuukausien ulkopuolellakin? Kuppi kuumaa kahvia arki-aamuna hyvän ystävän kanssa tuovat niin paljon sisältöä ja energiaa arkeen.

Kun olin tällä viikolla Suomessa, kävin myös aamu-uinnilla ja vesijuoksemassa. Yleensä uiminen pidetään kesäjuttuina, mutta kyllä sitä voi tehdä vähän viileämmilläkin ilmoilla. Mikä aamun aloitus olikaan pulahtaa lämpimään veteen ja polskia tunti tihkusateessa. Tuntui ihan kesältä. Samalla sitä sai niin paljon energiaa omaan päivään. Ei siis unohdeta niitä ulkoilma urheiluja myöskään elokuun saapuessa.

Minulle elokuu on yleensä ollut todella haikea kuukausi. Se on yleensä ollut se kuukausi, kun olen lähtenyt takaisin Vaasaan opiskelujen pariin tai se kuukausi, kun kesä on loppunut. Yritän itsekin tsempata itseäni tekemään kaikkea erilaista vielä, vaikka se syksy saapuukin, sillä se ei tietenkään ole hyvä, jos lopetetaan elämästä ja aletaan odottamaan ensi kesää jo nyt. Picnicejä kun voi järkätä pitkälle syksyyn oikeassa varustuksessa tai vaikka sisätiloissa. Altaan vesi on lämmitetty, niin sinne voi pulahtaa aamu-uinnille arkena myös heinäkuun jälkeen. Ystävän voi kutsua arkiselle aamiaiselle kotiin ennen työpäivää ja kesämuistoja kuunnella musiikin muodossa.

Onko teillä jokin sellainen rutiini millä pitkitätte kesän tuntua? Jos on, jatketaan niitä kesäisiä rutiineja ja tapoja pitkälle. Kesä kun on mielentila, ei lämpömittarin lukema.

You may also like

12 Comments

 1. Niin hyvä postaus. Olen usein itsekin ajatellut, että syksy on oma vuodenaikansa eikä mitään talviunen odotusta. Itse asiassa aivan ihana vuodenaika ja usein juuri vapaa kaikenmaailman odotuksista Varsinkin syyskuu (ja joskus myös lokakuukin) on usein aurinkoinen ja ilma on raikas ja kirpeä.
  Hyvää syksyä sinulle!

  1. Heippa, niin juuri! Vaikka syksy on vähän haikea, mutta on se ihana vuodenaika milloin voi tehdä kaikenlaista ja melkein kaikkea mitä kesälläkin. Ei siis mollata sitä :)

   Syyskuu on ihana ja lokakuu on Suomessakin vielä aika leuto ilmastonmuutosten takia. Kun laittaa vain enemmän vaatetta päälle, niin ballerinoissakin tarkenee pitkälle syksyyn.

   Kiitos samoin!

 2. Siis ah<3 Tämä postaus tuli niin tarpeeseen ja tuntui todella henkilökohtaiselta - minä kun rakastan aamuja, etenkin sellaisia rauhallisia! Tulen melkein huonon tuuliseksi jos joudun kiireessä lähtemään töihin. Ihanasti kirjoitettu teksti. Olet ihana! <3

  1. Heippa,

   voi miten kiva kuulla. Ja niin olen samaa mieltä, että kiireinen aamu saa kiukkuiseksi. En pidä sellaisista äkkilähdöistä ollenkaan. Mieluummin herään aikaisemmin, että omaa aikaa jää rauhoittumiseen.

   Tulipa kommentistasi hyvä mieli – kiitos!

 3. Hyvä postaus! Itsekin tarvitsen mukillista kahvia aamuisin. Syys- ja lokakuu voivat ilmojen puolesta olla tosi kivoja. Tosin kesä on tosiaan mielentila, joka parhaimmillaan voi jatkua pitkään heinäkuun jälkeenkin. Kun siirrytään talviaikaan lokakuun lopussa, pimeys voi tuntua lamaannuttavalta ainakin Suomen leveysasteilla. Kirkasvalolamppu ja sokerin radikaali vähentäminen ehkäisivät minulla viime talvena kaamoksen alakuloa. Niihin turvaudun tänäkin syksynä ja talvena. Pimeässä ajassa on tosin se hyvä puoli, että saa ihan luvan kanssa vetäytyä kotiin kynttilänvaloon ja kirjoja lukemaan.

  1. Heippa, kiva kuulla :)

   Syyskuu on minulle ainakin kiva kuukausi, olin sitten Suomessa tai missä tahansa. Syyskuussa voi ihan hyvin vielä mökkeilläkin :)

   Hmm. En itse syö paljoakaan sokeria, aika vähän itseasiassa. Korvaan sokerin joko marjoilla, hunajalla tai stevialla. Tänään juuri laitoin lounaalla sokeria kahviin ja hui kun se maistui äklöltä. Kahvi siis kahvina :)

   Suomessa söin karkkeja mutta Ranskassa en niinkään. Itse en huomaa eroa täällä, mutta uskon että sokerittomassa ruokavaliossa on huima ero sokerillisen kanssa.

 4. Hei Sofié, aamuista ja kesän venytyksestä olen samaa mieltä! Kiva postaus!!! Kerrotko minkä merkin balleerinasi kuvissa ovat? Onko mahdollisesti ranskalainen André merkki?

 5. Multa löytyy samanlaisia aamurutiineja, ja itseasiassa tuo sama Nespresson take away mukikin. Rauhallinen kahvihetki on must aamulla, toisen juon kävellessäni töihin musiikit korvilla ja nappaan vielä kolmannen mukaan työpaikan viereisestä kahvilasta. Onko Ranskassa kahvin hinta samaa tasoa kuin täällä Espanjassa? Säikähdin kahvikupin hintaa joka kerta Suomen vierailuilla.. :) Kivaa syksyä!

  xx Jenna Claudia
  http://www.jennaclaudiat.com

  1. Heippa, Joo – rauhalliset aamut ovat parhaita ❤️

   Kahvikupin hinta on 5-10€ yleensä. Riippuu tosi paljon paikasta. Pariisin kahvi on myös aika vetistä, joten paremmat kahvit saa muualla :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*