Vicki’s Veggies – Farmers Market

Avec Sofié blog Vicki's Veggies Hamptons New York Vicki's Veggies

Aikaisemminkin olen maininnut, että Hamptons oli todella viihtyisä maalaiskylä. Hamptons oli todella vehreä paikka ja tienvarsia koristi sympaattiset farm standit ja farmers marketit. Fiilis oli vähän kuin Fiskarsissa, Tammisaaressa tai Hangossa.

Viimeisenä aamuna kun ajelimme Montaukiin, näimme Vicki’s veggies -marketin. Tuon punakoristeisen ständin edessä oli pakko pysähtyä ihastelemaan tilan antimia. Ständiltä löytyi vaikka mitä maisseista, kaaleihin, marjoihin, meloneihin ja tomaatteihin. Oli ankanpoikasia, sekä myöskin kananmunankeräilypiste (!?!).

Avec Sofié blog Vicky's Vegetables Hamptons New York

 

Avec Sofié blog Vicky's Vegetables Hamptons New York

Vicki ei ollut tuona päivänä ständillä myymässä, mutta hänen tyttärensä kylläkin. Vickin tytär kertoi, että hänen isoisänsä oli aikoinaan 1900-luvun alussa tullut Hamptonsiin Norjasta kalastamaan Montaukiin ja ostanut maatilkun 500 dollarilla. Vickyn tytär vitsaili, että sadan vuoden aikana on tilan arvo noussut aika huimasti. Enää kukaan perheestä ei kalastanut, vaan heillä oli oma farmi, jossa viljeltiin kaikenlaista.

Avec Sofié blog Vicky's Vegetables Hamptons New York

 

Avec Sofié blog Vicky's Vegetables Hamptons New York

Olen aina rakastanut symppiksiä ruokatoreja niin kuin Hamptonsissa nähdyt ja olen todella onnellinen, että Amsterdamista löytyy niin paljon toreja joista voi ostaa kaiken. Täällä ei esimerkiksi kalakauppoja juurikaan ole, joten parhaimmat kalat ostetaan nimenomaan toreilta. Ruokakauppojen kasvikset ja hedelmät ovat myös aika muoviin kyllästettyjä täällä Hollannissa, joten markkinoilta saa ostettua kaiken ilman muovikääreitä.

Avec Sofié blog Vicky's Vegetables Hamptons New York

 

Avec Sofié blog Vicky's Vegetables Hamptons New York

Olette varmasti nähneet lauantaiset markkinavierailuni Instagramissa? Jos missasitte ne viime viikonloppuna, suosittelen kurkistamaan Instagramin stooryihini ensi lauantaina. Markkinoilta saa kaiken ostereista lähtien. Ihan mielettömän upeaa, että Amsterdamissa on edelleen tapana käydä markkinoilla muutaman kerran viikossa ostamassa leivät, lihat ja kasvikset.

Olen muutaman kerran ollut myös syyskuussa Fiskarsissa markkinoilla ja koska olen tulossa syyskuussa vähän pidemmäksi aikaa Suomeen, toivon todella, että syyskuussa Fiskarsissa olisi ihania paikallisia markkinoita. Odotan niin kovasti nimenomaan Suomen syyskuuta, kauniita pimeneviä iltoja, omenapiirakoita ja ihania kala-illallisia. Syyskuu – ihanaa, että olet täällä.

Follow me on:

Facebook, InstagramPinterestBloglovin,  SoundCloud and Twitter

You may also like

2 Comments

  1. Hei. Jos olet suuntaamassa Länsi – Uudellemaalle niin 22-23.9. on Mangs Gårdin tilalla Päivölässä joka vuotiset ruokamarkkinat. Suosittelen. Markkinoilla kiva tunnelma ja paljon ihmisiä.www.mangsgard.fi.

  2. Pahoittelut että poikkean aiheesta, mutta näin “köyhänä” opiskelijana” kysyisin, että mitkä keskustan lähialueet (tai ihan keskustassa) ovat turvallisia asua Amsterdamissa edullisessa hotellissa? Kuten aiemmin kirjoitit, hui, Lloyd hotel on kyllä vähän creepy (vaikka hinta olikin kyllä edullinen…). Airbnb:t eivät välttämättä ole edullisempi ratkaisu siellä. Kiitos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*