Tyylini kolmella sanalla

[mittaustagi]

[conversionpixel campaign=’Bio Luvil’ title=’Tyylini kolmella sanalla’]

Olettekin ehkä saattaneet huomata, että blogeissa ja Instagramissa on viime aikoina puhuttu oman tyylin kulmakivistä ja siitä miten eri materiaalit vaativat erilaista hoitoa. Onnekseen tämä silittäjä ja pyykkäri on mukana Indiedaysin ja Bio Luvilin yhteistyökampanjassa kertomassa näistä asioista omasta perspektiivistä. Mikä olisikaan himosilittäjälle ja pyykkääjälle parempi kampanja?

Bio Luvil haastoi siis minut ja muutaman muun bloggaajan kuvailemaan omia tyyliämme kolmella sanalla ja nämä kolme sanaa koostuivat värimaailmasta, materiaalista ja asun fiiliksestä. Näiden meidän bloggaajien asujen pohjalta on luotu Tyylini kolmella sanalla –asugeneraattori, joka antaa inspiraatiota omaan pukeutumiseen ja myöskin pitää huolen siitä, että materiaaleista pidetään huolta oikein.

Valkoinen_Puuvilla_Flirttaileva (1)

Monesti varmasti kotiin ostetaan vain se yksi pullo pesuainetta ja sitä käytetään kaikkiin materiaalien ja värien kanssa sekaisin. Uusi pullo pesuainetta ostetaan varmaankin sitten kun edellinen on kulunut, eikä pesuainevalintaa tehdessä muisteta miettiä tarkemmin, että mitä materiaaleja sieltä kaapista oikein löytyy. Se sama jauhe kun ei vain sovi kaikille materiaaleille.

Pyykinpesusta

Itselle ominaista ovat mekot ja valkoinen väri. Minulla on todella paljon nimenomaan valkoisia paitoja ja niin kun varmasti tiedätte, valkopyykki haalistuu käytössä ja myöskin pyykinpesuveden takia. Monesti valkoinen muuttuu pitkällä aikavälillä harmahtavaksi ja ne ennen niin kirkkaan valkoiset vaatekappaleet jäävät kaapinpohjalle. Bio Luvil Classic –pesuaine on tarkoitettu nimenomaan valkopyykille, sillä se sisältää valkaisuainetta ja täten valkopyykki pysyy valkoisena. Pesuaineella on siis väliä myöskin vaatteiden kestävyyden kannalta.

Bio luvil

Miten silkki pidetään puhtaana

Erikoisimmista materiaaleista oma suosikkini on hienostunut silkki. Silkki on hieno materiaali ja tämän yhteistyön myötä opin kantapään kautta, että laadukas materiaali vaatii hieman paremman huolenpidon. Ennen olen ehkäpä vain tuulettanut silkkipaitojani, sillä olen pelännyt niiden pesemistä. Ehkä oma silkkipaitani olisi pysynyt parempana, jos olisin tiennyt, että silkkiä tulee nimenomaan puhdistaa, sillä hiki ja esimerkiksi aurinko vaurioittavat materiaalia. Noh, nyt ainakin tiedän miten pidän tulevaisuudessa omista silkkisistä vaatteistani parempaa huolta.

Tyylini Pastelli_Nahka_Iloinen (1)

Bio luvil

Varmasti myös teidän vaate- ja liinavaatekaapeista löytyy materiaaleja, joissa materiaalimerkinnöissä on enemmän kuin yksi merkintä. Kuvan asun mekkoni on sekoitemateriaalia ja sen takia nykyään luen erityisen huolellisesti näiden tekstiilien merkinnät, sillä liian monta kertaa on paidat kutistuneet kiireen ja huolimattomuuden takia. Liinavaatteet ja pyyhkeet pesen erityisesti pesuaineilla joissa ei ole väriaineita tai hajusteita, sillä siten iho saa olla erossa hajusteista esimerkiksi nukkuessa. Bio Luvil Sensitive Color –pyykinpesuaine sopii kirjopyykille ja on esimerkiksi todella hyvä tuote lastenvaatteille, sillä lastenvaatteissa on yleensä laaja kirjo värejä ja materiaaleja.

Lukijakilpailu

Tähän kampanjaan liittyy myös Instagram-kilpailu jossa päävoittaja saa valita 300 €:lla vaatteita omasta lempiliikkeestään. Pääpalkinnon lisäksi arvotaan vielä kolme pesuainepakettia (arvo noin 40€).  Jaa siis Instagramissa inspiraatiota omasta asustasi kolmen sanan tekniikalla mainitsemalla asusi väri, materiaali ja fiilis. Lisää vielä kuvaan hashtagit #BioLuvil ja #TyyliKolmellaSanalla ja olet mukana arvonnassa. Inspiraatiota voit hakea täältä.

You may also like

4 Comments

 1. Meidän neljän hengen taloudessa käytetään tuoksuttomia pesuaineita. Tunnustan, että käytän samaa sekä valko- että kirjopyykkiin. Toki osa sensitive-aineista taitaa ihan etiketinkin perusteella soveltuakin molempiin tarkoituksiin.

  Mustat farkkuni pesen mustalle pyykinpesua tarkoitetulla aineella. Ongelmana vain on se pirun voimakas tuoksu. Melkein pyörryn, kun otan farkut ois koneesta. Toivon hartaasti, että tästä aineesta oli olemassa tuoksuton versio. :-)

  1. Heippa,

   niin varmasti jos on lapsia perheessä, niin tuoksuttomuus on aika must. Se on muuten hassua tämäkin kulttuurien välillä kun Suomessa ollaan “tuoksuttomia” ja Ranskassa taasen tuoksutetaan vauvojen vaatteisiin parfyymiä? Itse käyttäisin myös tuoksuttomia pesuaineita jos meillä olisi lapsia, mutta nämä ovat hassuja eroja.

   En ole ikinä pessyt farkkujani mustalla pesuaineella, mutta täytyypä vähän petrata ja testailla. Sisältäisikö se pesuaine väriäineita jos se tuoksuu niin voimakkaalta?

 2. Yhden hengen taloudessani välillä pohdin nestemäisten pyykinpesuainepullojen (4) määrän tarpeellisuutta kylpyhuoneen lattialla, mutta kuitenkin olen kokenut tarpeelliseksi valko-, kirjopesu-, mustille vaatteille sekä villa-silkin pesuaineet. Onneksi en ole hajusteille herkkä, koska pesuaineiden tuoksusta tulee mielestäni se puhtaan pyykin tuoksu, kun ulos ei pyykkiä voi kaupungissa viedä.

  1. Hih, no mutta sinäpä olet panostanut. Minulla on kirjo- ja valkopyykille oma ja tämän postauksen mykana opin, että sitä silkkiä kannattaa myös pestä usein omalla pesuaineellaan.

   Mikään ei ole parempi tuoksu kun puhtaan pyykin tuoksu, joka on saanut kuivua ulkona.

   Minulla on samanlainen armeija kodin puhdistusaineiden kanssa. Oikein huvittaa, kun meillä on varmasti kymmenen erilaista pesuainetta. Suosikkini on itseasiassa luonnollinen etikkavesi :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*