Mediakasvatusta ja turvallista surffailua Internetissä (+arvonta)

Yhteistyössä Indiedays ja F-Secure

f-secure safe

Entisessä työssäni tietoturvaan liittyvät asiat olivat päivittäin mielessä ja puhuin niistä aktiivisesti niin työni takia kuin myös muutenkin. Taustani takia olin onnellinen, kun pääsin mukaan F-Securen yhteistyökampanjaan kertomaan myös teille muutamista helpoista ja pienistä isoista valinnoista, joilla helpottaa arkea ja pitää niin sanotut näkymättömät varkaat poissa. Edellisessä postauksessa kerroin pitkäkyntisen kohtaamisesta terassilla, mutta tässä kirjoituksessa kerron miten pitää ei toivotut vieraat helposti poissa myös kotoa.

Vaikka se paperikassini lähti terassilla ollessa, mutta vielä minulle ei ole Internetissä käynyt samalla tavalla. Usein kumminkin mietin näitä asioita, sillä teen nettiostoksia kuukausittain. Kaveripiiristäni tilanteita löytyy, jossa luottokorttia on vingutettu esimerkiksi viidellä tuhannella eurolla New Yorkin Bloomingdalesilla, vaikka omistaja itse oli Suomessa. Toinen ystäväni koki ikävän yllätyksen, kun hän huomasi Spotifyn soittolistojensa olevan jotakin muuta mitä hän oli itse sinne koonnut. Tässä muutama esimerkki, mutta meiltä jokaiselta löytyy näitä varmasti rutkasti lisää.

Miten sitten edellisten kaltaisiin tapahtumiin voisi suojautua? F-Secure SAFE:n avulla pystyt suojaamaan niin Mac:n, älypuhelimet ja tabletit. Yksi tilaus ja kaikki laitteesi ovat suojattu.

f-secure safe

Meillä ei ole lapsia, mutta jos olisi, niin varmasti rajoittaisin heidän Internetin käyttöään, niin ajallisesti kuin sivuostojen osalta. Nykyään lapset kun ovat koko ajan nenät kiinni puhelimissa ja tietokoneissa. Ennen asetettiin rajat milloin tullaan kotiin ja missä leikitään, mutta nykyajan vanhemman pitäisi muistaa asettaa myös digiajan rajat. Mediakasvatusta kun voi opettaa myös kotona eikä vain koulussa. Älä siis kiellä, vaan opeta ja ohjaa.

Lapset ovat nykyään todella valveutuneita tietotekniikankäyttäjiä ja monessa kohtaa paljon tietotaitoisempia mitä me aikuiset. Kun lapset lataavat uusia ohjelmia, pelejä tai sovelluksia, F-Securen SAFE tarkistaa esimerkiksi onko sovelluksissa haitallista sisältöä tai liikaa mainontaa. SAFE ei ole mikään lasten vanhemmille tarkoitettu vakoiluohjelma, vaan lapsilukko helpottaa vanhempien arkea digiajalla.

f-secure safe

Palkittu F-Secure SAFE on helpottaa meitä nettishoppalijoita ja nettipankin käyttäjiä. Surffatessa Internetin syöväreissä ei aina voi välttämättä olla varma sivustojen turvallisuudesta, niin on hyvä saada turvaa henkilökohtaisten tietojen ja tunnusten varastamiselle. SAFE tekee ostosten tekemisen turvalliseksi eikä sinun tarvitse huolehtia verkkokauppojen virtuaalihyllyjen välissä.

Monelle meistä on varmasti käynyt joskus niin, että puhelimemme on kadonnut tai se on varastettu. F-Securen palvelulla voit myös suojata laitteesi ja tietosi, sillä SAFE osaa esimerkiksi paikantaa puhelimesi tai tablettisi. Voit myös tarvittaessa poistaa kaikki tallentamasi tiedot puhelimestasi ja suojata yksityisyyttäsi sitä kautta. Näin ei kukaan pääse käsiksi tietoihisi, vaikka itse laite olisikin väärissä käsissä.

Palvelun asennus on mitä yksinkertaisin, eli siihen ei ihmekykyjä tarvita. Palveluun kirjaudutaan sähköposti – tai Facebook –tunnuksella, muuta ei tarvita. Voit myös helposti asentaa sovelluksen puhelimeesi ja hallinnoida eri laitteita ja lapsilukkoa puhelimesi sovelluksen kautta. Kätevää!

Tietoturva-asiat ovat meille jokaiselle varmasti todelle tärkeitä. Täten täältä voit kokeilla palvelua neljän kuukauden ajan maksutta. Kommentoimalla myös kommenttiboksiini, että miksi juuri sinä tarvitsisit F-Secure SAFEN osallistut palvelun arvontaan jossa saat palvelun vuodeksi käyttöösi. Arvonta loppuu viikon päästä lauantaina klo:12.

 

 

You may also like

25 Comments

 1. Näistä turva-asioista ei toitoteta koskaan liikaa. Itse olen vähän taitamaton, eli kaikki asennukset ja asoiden ymmärtäminen tietokoneiden suhteen on aika heikkoa… Täytyy tutustua tuohon asiaan paremmin! Ei siis olisi yhtään pahitteeksi, jos voittaisin tässä arvonnassa. Kiitos postauksesta ja hyvää pääsiäistä!

  1. Heippa,

   kokeile nyt ainakin tuota 4kk:n maksutonta aikaa! Asennus on helppo joten sitä ei todellakaan tarvitse pelätä!

   Ihanaa pääsiäistä sinnekin <3

 2. Olen viime aikoina lukenut todella monta kertaa tapauksista, joissa luottokorttia on käytetty toisella puolella maailmaa. Tietoturva-asiat ovat alkaneet mietityttää entistä enemmän, mutta ne ovat rehellisesti sanottuna retuperällä. Palvelu tulisi tarpeeseen.

  1. Niin. Ystäväni kortti kun kopioitiin vuosi sitten ja kun se vingutettiin tappiin, niin se oli todella ikävä tapaus. Ja jos ei apua saa pankista niin itsellä menisi ainakin sormi suuhun.

   Tuo Spotify-tapaus kävi itseasiassa Char and the Cityn Charilla :/

 3. Hyvä vinkki! Meillä vauhdikas poika aloittaa pian ekaluokan ja puhelin tulee silloin kuvioihin, joten tällainen apu olisikin ollut pian etsinnässä.

 4. En ole kovin perillä siitä, miten tietoturva-asiat pitäisi hoitaa, joten niihin pitäisi kyllä enemmän kiinnittää huomiota. F-Secure on luotettava suomalainen palvelu, uskon, että heidän tuotteensa on helppokäyttöisiä ja sopis minunkinlaiselle ummikolle :D

 5. Tietoturva jo sanana saa mut ahdistumaan, koska tiedän, että omat asiat pitäisi hoitaa, mutta koska tämä on oman osaamisalueen ulkopuolella, sen helposti vain jättää hoitamatta. Oon nettiostosten suhteen välillä aika vainoharhainen, enkä joka paikasta edes tilaa sen takia. Tällainen ohjelma olisi kyllä aika omiaan mulle! Ja kuten mainitsit noista lapsista, omat 4- ja 6-vuotiaat lapset oppii hurjan nopeasti esimerkiksi iPadin käyttöä. Vanhempi lapsista jopa opetti mummia! :D

 6. Tietoturva-asioissa saa nykyään olla todella tarkkana. Itselläni on nyt uusi eka älykännykkä, viime vuoden puolella hankittu tablettitietokone ja kotona kannettava. Haluaisin olla selvillä tietoturva-asioiden luotettavuudesta ja suojauksesta kaikissa käyttämissäni laitteissa, mutta tällä hetkellä minulla ei ole pienen vauvan (ikä 2 kk) kanssa aikaa lukea satojen sivujen hyväksyn tietosuoja yms. ehtoja läpi ja kilpailututtaa eri tietoturvapalveluita. Tällainen F-Securen tarjoama kokonaispaketti olisi todellakin kaivattu apu kiireiseen vauvaperheen arkeen. :)

 7. Viruksia tabletilta tyhjennellään juuri, ei ollut tietoturva kohdillaan. Olisi hienoa, jos yhdellä tilauksella tosiaan saisi kaikki laitteet turvallisiksi!

  1. Itse kun ostan aika usein netistä kaikenlaista niin silloin varsinkin suosittelisin. Olen ollut Mac-käyttäjä yli kymmenen vuotta, mutta viiruksia en ole vielä koneisiini saanut, mutta nettishoppalijaa suosittelisin palvelun ostamaan.

 8. Minulla on kolme lasta joista kaksi jo käyttää älypuhelimia ja iPadia. Kohta kolmas liittyy joukkoon, huoh. Aikamoista vahtaamista ruutuajan kanssa ja piilottelusta huolimatta laitteet häviävät luvatta käyttöön. Hyvää lapsilukkoohjelmaa on etsitty mutta nyt uskon että etsintä on saatu päätökseen. F-securen Safe kuulostaa juuri siltä mitä tarvitsemme. Lisänä tietysti turvaominaisuudet joita ei voi korostaa liikaa.

  1. Niin, nykyajan lapset kun ovat niin nopeita oppimaan. Itsellä kun oli aikoinaan ongelmia jo pelkän television päälle laittamisessa :D

   Olen kaikesta huolimatta aika teknologiavastainen ja minua itseasiassa harmittaa miten paljon lapset nykyään viettävät aikaa nenät kiinni ruudussa eivätkä pihalla leikkimässä. Sen takia minusta tuo lapsilukko-ominaisuus on mahtava lapsiperheille :)

 9. Itselläni on tietokoneessa ainakin jonkinlainen suojaus, mutta puhelin on jäänyt aivan suojaamattomaksi… Jotenkin en ole ollenkaan ajatellut sen tarvitsevan , vaikka puhelimessa onkin auki niin sähköpostitkuin kalenterikin. Vasta kun ystävältäni varastettiin puhelin heräsin siihen, että jos itselläni olisi käynyt samaalla lailla, olisi hukkaan mennyt paljon muutakin kuin pelkästään puhelin. Tästä syystä tuollainen versio, jossa puhelimen saa tyhjennettyä etänä kuulostaa hyvältä. Pitääpä pistää turva-asiat kuntoon näin kevään kunniaksi. :)

 10. Hävettää myöntää, mutta meillä on puhelimet ja iPad suojaamatta…Mikäli arpaonni ei suosi, niin täytyy kyllä ehdottomasti ainakin hyödyntää tuo 4kk kokeilujakso :)

 11. Teknologian kehittyessä on mennyt jo pää aivan sekaisin, että miten ja mitkä tulisi suojata. Olen ihmetellyt, kun kännykälle ei juuri ostotilanteessa edes yritetä myydä torjuntaa, kun taas tietokoneliikkeessä tätä kysytään automaattisesti! Täytyy tutustua tuohon Safeen. Muutenkin, nyt käyttämäni suojaus tietokoneelle on hieman kömpelö ja päätin vaihtaa sen jo aiemmin johonkin F-Securen tuotteeseen. :)

 12. Perheessämme on kolme alle kouluikäistä lasta, joista vanhin opettelee nyt tabletin käyttöä. Kun hän lähtee koulutielle, tietokoneen käyttö varmasti tulevaisuudessa lisääntyy. On hyvä olla tietoinen lapsen liikkeistä internetin ihmeelliseessä maailmassa ja tietää, että suht turvassa ollaan omienkin tietojen kanssa :)

 13. Täytyy myöntää, että itse olen aivan pihalla kaikenlaisista tietokoneasioista ja etenkin suojauksesta…tieokoneemme taitaa (!) olla suojattu, mutta puhelin ei…

 14. Pienten lasten äitinä olen kyllä huolestunut internetin ja pelien vaaroista, joten haluan ehdottomasti, että tietokonemaailmassa perheemme on kunnolla “suojattuna”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*