Turku, täältä me tullaan

Yllä olevat kuvat ovat viime kesältä, jolloin tein Charin kanssa pikkuruisen kesäretken Turkuun. Tänään olisi taas samanlaisen kesäretken aika, sillä kun te luette tätä, niin tämä aamuvirkku on jo matkalla sinne kauniiseen Turkuun. Viime kesänä tuo Turussa vietetty viikonloppu oli ehkä se kesän helteisin. Mitenköhän käy tänä vuonna?

Turku on mielessäni jollain lailla sellainen paikka, missä on kaikki jotenkin paremmin ja kivemmin. On siistimpää, pienempää ja toriltakin saa sitä hemulisalaattia. Vai oliko se sittenkin mörkösalaattia? Jos rakkaimpani eivät asuisi pääkaupunkiseudulla niin voisin muuttaa mielelläni sinne Turkuun, mieluiten kuitenkin maalle Kakskertaan. Kakskerta olisi aika idyllinen paikka asua. Ystävänikin sanoi minulle tässä muutama viikko sitten kun puhuimme Turkuun muuttamisesta, että Kakskerta on oikeasti taivas maan päällä. No, meille se ainakin on. Maalla, mutta silti kaupungissa.

Odotan niin paljon, että näen tänään ihanan Cocoseni ja myöskin Sisustuksen Koodin upean Annen. Niin ja ehkä myös odotan ihan pikkuisen, että pääsen myös sinne Sisustuksen Koodiin. Olisi muuten todella kiva, jos voisitte laittaa minulle joitain Turkuun liittyviä vinkkejä tulemaan, sillä päivittelen kumminkin sähköpostiani ja kommenttiboksiani monen monta kertaa, niin kerkeän lukea vinkkinne myös Turussa ollessa :)

You may also like

50 Comments

 1. Moikkelis!
  Yksi hauska paikka missä kannattaa käydä on Ruissalossa paikassa jossa ruotsinlaivat lipuvat aivan läheltä. Niin hölmöltä kuin se kuulostaa niin aikaa hienolta nämä rumat möhkäleet näyttävät. Kannella vilkuttavat ihmiset kuin titanicilta ikää :) eväät mukaan vain.

  1. Tämän olen pienempänä käynyt katsomassa :)

   Nyt kun asun helsingissä, niin Turkuun on jollain lailla paljon helpompi tulla mitä Vaasasta niin pitää kyllä ehdottomasti tulla Turkuun taas pian :)

 2. Moikkelis! Yksi hauska paikka missä kannattaa käydä on Ruissalossa paikassa jossa ruotsinlaivat lipuvat aivan läheltä. Niin hölmöltä kuin se kuulostaa niin aikaa hienolta nämä rumat möhkäleet näyttävät. Kannella vilkuttavat ihmiset kuin titanicilta ikää :) eväät mukaan vain.

   1. Tiesitkö, että Loviisan Aitta avaa tulevana viikonloppuna uuden Riviera Maison talon?
    Kuulemman kokonainen talollinen Rivieraa….

    Kannattaa siis käydä, RM ja Aitta = <3

 3. Tervetuloa! :)

  Minun suosikkipaikkani Turussa ovat juurikin tori ja tietysti myös joenranta kahviloineen ja ravintoloineen.
  Jäätelöä kannattaa hakea italialaisesta Nuvolesta Hansasta kauppahallia vastapäätä, ja kauppahallissa taas kannattaa käydä sushilla, jos siitä pitää.

  Mutta voi harmitus, sää näyttää todella epävakaiselta juuri nyt! :/ Jos muuten liikut Hansan ostoskeskuksessa puolen päivän aikaan, niin tule moikkaamaan minua Svenska Teaternin lippukassalle! ;)

  Ihanaa päivää!

  1. Me käytiin viime kesänä Nuvolessa jätskillä. En itse voi jäätelöä ihan kauheasti syödä, mutta ihailin niitä jätskejä tyttöjen käsissä :)

   Meillä kävi sään kanssa tosi hyvä tuuri, sillä eilen ei satanut muutenkin kun Helsingistä lähdettäessä. Ei kyllä päästy niihin viime kesäisiin hellelukemiin, mutta pääasia että ei ollut liian kylmä eikä kuuma :)

   Voi nenä. Luin viestisi iltapäivällä. Noh, ensi kerralla sitten :))

   Huomasin myös harmikseni, että ,yös yhteinen tukholmalainen ystävämme oli ollut myös eilen Turussa. Missasin myös hänetkin :´(

 4. Tervetuloa! :) Minun suosikkipaikkani Turussa ovat juurikin tori ja tietysti myös joenranta kahviloineen ja ravintoloineen. Jäätelöä kannattaa hakea italialaisesta Nuvolesta Hansasta kauppahallia vastapäätä, ja kauppahallissa taas kannattaa käydä sushilla, jos siitä pitää. Mutta voi harmitus, sää näyttää todella epävakaiselta juuri nyt! :/ Jos muuten liikut Hansan ostoskeskuksessa puolen päivän aikaan, niin tule moikkaamaan minua Svenska Teaternin lippukassalle! ;)Ihanaa päivää!

  1. Me tultiin illalla takaisin kotiin, mutta pitää nyt seuraavaksi yrittää järjestää aikaa sillä tavalla että sinne Turkuun jäisi myös yöksi. Ehkäpä vuosipäivänä? Mietittiin viikonloppulomaa jonnekin Eurooppaan, mutta kaksi yötä Keski-Euroopassa ei ehkä ole sen rumban väärti, sillä kyllä näitä kivoja paikkoja löytyy myös täältä meiltä :)

   Voi, tuota Blankon brunssia olen kuullut kehuttavan yhden jos toisenkin kerran. Turkulaiset ystäväni hehkuttavat sitä aina joka toisessa sivulauseessa. Ihanat kuvat olet napannut. Kävimme eilen jazz brunssilla ja saimme syödä brunssin pihalla musiikkia kuunnellen. Aika kesäistä.

   Niin on <3

 5. Sun on pakko käydä Pizzariumissa Hansan yläkerrassa. Mahdollisimman aitoa roomalaista pitsaa ei voi jättää väliin.
  Mun on tarkoitus lähteä Turkuun vielä tässä kesällä vain käydäkseni pitsalla. Ajan Turkuun, syön pitsaa niin paljon kuin napa vetää ja lähden takaisin ja kierrän samalla kirpputorit matkan varrelta.

  1. Ahah, et arvaakkaan kuinka paljon olen syönyt pizzaa tässä viime aikoina. Saan varmastikin Skifferiin kohta jonkun kantiskortin, kun viimekin viikolla kävin siellä kolmesti? :D
   http://avecsofie.indiedays.com/2012/07/06/skiffer/

   Menen Turkuun varmasti ensi kuussa uudelleen, niin lupaan mennä pizzalle silloin. Eiliselle olimme sopineet jo jazz brunssin ja Pinellan :)

   Oletko käynyt siellä Kasvihuoneilmiössä? Ajattelin, että sinne voisi ajaa vaikka joku arki-ilta, sillä en ole käynyt siellä ikinä.

   1. Kasvihuoneilmiö on mainio ja ehdottomasti käynnin arvoinen. Ainakin kannattaa pysähtyä jos se on matkan varrella. Siellä on mieletön valikoima kaikkea antiikkimööpeleistä puutarhatonttuihin. :)

 6. Sun on pakko käydä Pizzariumissa Hansan yläkerrassa. Mahdollisimman aitoa roomalaista pitsaa ei voi jättää väliin.Mun on tarkoitus lähteä Turkuun vielä tässä kesällä vain käydäkseni pitsalla. Ajan Turkuun, syön pitsaa niin paljon kuin napa vetää ja lähden takaisin ja kierrän samalla kirpputorit matkan varrelta.

  1. Heh, no kerron sinkkuystävilleni, että minne kannattaa mennä. Luulen tosin, että muutama noistä söpöistä pojista voi myös olla ystäviäni, sillä he sattuvat ilmeisesti hengailemaan Blankossa aika usein ;)

 7. Hei!

  Ah turku on ihana :))…nauti! Ja ihania kuvia!

  Voisitko kertoa mitä kameraa käytät tällä hetkellä? Olympus? Ja jos sulla on siinä itse hankittu extra objektiivi niin mikä? =) Olen hankkimassa kameraa.. ja en osaa enään päättää :/. Oletko ostanu sen mistä? Äh ihan hukassa olen =)) heh.

  Ihanaa päivää!

  1. Heippa!

   Nuo yllä olevat kuvat olen napsinut Canonillani, mutta nämä viime aikaiset kuvat olen napsinut Olympuksellani. Ostin Olympukseeni 45 mm objektiivin sekä macro filtterin.

   Tein Olympuksen kanssa yhteistyötä, niin olen saanut kameran palkaksi.

   Jos olet aiemmin käyttänyt järkkäriä, niin aluksi Olympus voi tuntua hieman hankalalta käyttää. Itse olen kuvannua aina aiemmin Canonilla ja säätöjen tekeminen Olympuksella tuntui aluksi hieman hankalalta, kun kaikki tapahtui ruudulla. Alkukankeuden jälkeen kumminkin olen pitänyt kamerastani todella paljon ja käytän sitä lähes päivittäin. Matkoilla kannan kumminkin Canoniani myös mukana.

 8. Hei!Ah turku on ihana :))…nauti! Ja ihania kuvia!Voisitko kertoa mitä kameraa käytät tällä hetkellä? Olympus? Ja jos sulla on siinä itse hankittu extra objektiivi niin mikä? =) Olen hankkimassa kameraa.. ja en osaa enään päättää :/. Oletko ostanu sen mistä? Äh ihan hukassa olen =)) heh. Ihanaa päivää!

  1. Heippa!

   Minun on pitänytkin laittaa sinulle s-postia. Sillä niitä ballerinoja voidaan lähettää, mutta ongelmana on että kun heillä ei ole ihan kaikkia malleja nyt kaupassa ja mitään tiettyä sivustoa ei ole missä näkyisi täällä Suomessa myynnissä olevat mallit.

   Toivottavasti pidät kuvasaldosta ;)

   1. No voi, sehän on tietysti vähän ongelmallista. Mutta onneksi netistä löytää näitä ballerinoja muutenkin :) Kiitos kuitenkin hurjasti vaivannäöstäsi kun viitsit kysyä asiaa puolestani! :)

 9. Siitä on kyllä monta vuotta kun olen käynyt viimeksi Turussa, pitäisi varmaan itsekin tehdä joskus visiitti :)Ihanaa matkaa sinulle, tuo blogiin upeita kuvia tuliaisiksi!

  1. Heippa!

   Meillä olikin aika samoja kohteita. Mieleeni jäi myös vaaleahko Missonin tyyny. Jotain ostin Koodista tietenkin itselleni, mutta näin jälkeenpäin kaduttaa että jätin sellaisen Missonin tyynyliinan ostamatta… Aiemmin olen pitänyt niitä liian moderneina, mutta se vaaleasävyinen tyynyliina sopisi kyllä tänne meille aika ihanasti.. Pitäisikö sittenkin?

 10. Heippa!

  Oli kiva törmätä tänään pikaisesti Koodissa, kun tulitte yläkerrassa tervehtimään minua ja Suvia! :) Osuipa aika monta bloggaria samaan aikaan paikalle :) Toivottavasti teillä oli mukava Turku-päivä! Olen seuraillut blogiasi taustalla, mutten ole tainnut koskaan jättää kommenttia.

  1. Heippa!

   Niin oli, vaikka tervehdimme ihan vain pikaisesti. Olimme niin Koodin lumoissa, että me ei malttettu olla yhtään paikoillamme. Meiltä Helsingistä puuttuu tuollainen koodimainen kauppa, ja ihana Anne tietenkin <3

   Meillä oli aivan ihana Turku-päivä. Toivottavasti seuraavaan kertaan ei tarvitse odottaa yhtä kauaa ;)

 11. Heippa!Oli kiva törmätä tänään pikaisesti Koodissa, kun tulitte yläkerrassa tervehtimään minua ja Suvia! :) Osuipa aika monta bloggaria samaan aikaan paikalle :) Toivottavasti teillä oli mukava Turku-päivä! Olen seuraillut blogiasi taustalla, mutten ole tainnut koskaan jättää kommenttia.

 12. Tämän olen pienempänä käynyt katsomassa :)Nyt kun asun helsingissä, niin Turkuun on jollain lailla paljon helpompi tulla mitä Vaasasta niin pitää kyllä ehdottomasti tulla Turkuun taas pian :)

 13. Olen kuullut Loviisan Aitasta todella paljon :)Se on kyllä varmasti ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka :)

 14. Me käytiin viime kesänä Nuvolessa jätskillä. En itse voi jäätelöä ihan kauheasti syödä, mutta ihailin niitä jätskejä tyttöjen käsissä :)Meillä kävi sään kanssa tosi hyvä tuuri, sillä eilen ei satanut muutenkin kun Helsingistä lähdettäessä. Ei kyllä päästy niihin viime kesäisiin hellelukemiin, mutta pääasia että ei ollut liian kylmä eikä kuuma :)Voi nenä. Luin viestisi iltapäivällä. Noh, ensi kerralla sitten :))Huomasin myös harmikseni, että ,yös yhteinen tukholmalainen ystävämme oli ollut myös eilen Turussa. Missasin myös hänetkin :´(

 15. Me tultiin illalla takaisin kotiin, mutta pitää nyt seuraavaksi yrittää järjestää aikaa sillä tavalla että sinne Turkuun jäisi myös yöksi. Ehkäpä vuosipäivänä? Mietittiin viikonloppulomaa jonnekin Eurooppaan, mutta kaksi yötä Keski-Euroopassa ei ehkä ole sen rumban väärti, sillä kyllä näitä kivoja paikkoja löytyy myös täältä meiltä :)Voi, tuota Blankon brunssia olen kuullut kehuttavan yhden jos toisenkin kerran. Turkulaiset ystäväni hehkuttavat sitä aina joka toisessa sivulauseessa. Ihanat kuvat olet napannut. Kävimme eilen jazz brunssilla ja saimme syödä brunssin pihalla musiikkia kuunnellen. Aika kesäistä.Niin on <3

 16. Ahah, et arvaakkaan kuinka paljon olen syönyt pizzaa tässä viime aikoina. Saan varmastikin Skifferiin kohta jonkun kantiskortin, kun viimekin viikolla kävin siellä kolmesti? :Dhttp://avecsofie.indiedays.com/2012/07/06/skiffer/Menen Turkuun varmasti ensi kuussa uudelleen, niin lupaan mennä pizzalle silloin. Eiliselle olimme sopineet jo jazz brunssin ja Pinellan :)Oletko käynyt siellä Kasvihuoneilmiössä? Ajattelin, että sinne voisi ajaa vaikka joku arki-ilta, sillä en ole käynyt siellä ikinä.

 17. Heh, no kerron sinkkuystävilleni, että minne kannattaa mennä. Luulen tosin, että muutama noistä söpöistä pojista voi myös olla ystäviäni, sillä he sattuvat ilmeisesti hengailemaan Blankossa aika usein ;)

 18. Heippa!Minun on pitänytkin laittaa sinulle s-postia. Sillä niitä ballerinoja voidaan lähettää, mutta ongelmana on että kun heillä ei ole ihan kaikkia malleja nyt kaupassa ja mitään tiettyä sivustoa ei ole missä näkyisi täällä Suomessa myynnissä olevat mallit. Toivottavasti pidät kuvasaldosta ;)

 19. Heippa!Meillä olikin aika samoja kohteita. Mieleeni jäi myös vaaleahko Missonin tyyny. Jotain ostin Koodista tietenkin itselleni, mutta näin jälkeenpäin kaduttaa että jätin sellaisen Missonin tyynyliinan ostamatta… Aiemmin olen pitänyt niitä liian moderneina, mutta se vaaleasävyinen tyynyliina sopisi kyllä tänne meille aika ihanasti.. Pitäisikö sittenkin?

 20. Heippa!Niin oli, vaikka tervehdimme ihan vain pikaisesti. Olimme niin Koodin lumoissa, että me ei malttettu olla yhtään paikoillamme. Meiltä Helsingistä puuttuu tuollainen koodimainen kauppa, ja ihana Anne tietenkin <3Meillä oli aivan ihana Turku-päivä. Toivottavasti seuraavaan kertaan ei tarvitse odottaa yhtä kauaa ;)

 21. Heippa!Nuo yllä olevat kuvat olen napsinut Canonillani, mutta nämä viime aikaiset kuvat olen napsinut Olympuksellani. Ostin Olympukseeni 45 mm objektiivin sekä macro filtterin.Tein Olympuksen kanssa yhteistyötä, niin olen saanut kameran palkaksi. Jos olet aiemmin käyttänyt järkkäriä, niin aluksi Olympus voi tuntua hieman hankalalta käyttää. Itse olen kuvannua aina aiemmin Canonilla ja säätöjen tekeminen Olympuksella tuntui aluksi hieman hankalalta, kun kaikki tapahtui ruudulla. Alkukankeuden jälkeen kumminkin olen pitänyt kamerastani todella paljon ja käytän sitä lähes päivittäin. Matkoilla kannan kumminkin Canoniani myös mukana.

 22. No voi, sehän on tietysti vähän ongelmallista. Mutta onneksi netistä löytää näitä ballerinoja muutenkin :) Kiitos kuitenkin hurjasti vaivannäöstäsi kun viitsit kysyä asiaa puolestani! :)

 23. Kasvihuoneilmiö on mainio ja ehdottomasti käynnin arvoinen. Ainakin kannattaa pysähtyä jos se on matkan varrella. Siellä on mieletön valikoima kaikkea antiikkimööpeleistä puutarhatonttuihin. :)

 24. Tiesitkö, että Loviisan Aitta avaa tulevana viikonloppuna uuden Riviera Maison talon? Kuulemman kokonainen talollinen Rivieraa….Kannattaa siis käydä, RM ja Aitta = <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*