Turku hei

muutahan Helsinkiin

Olin viime viikonloppuna yhden yön lempikaupungissani, Turussa. Yleensä olen tehnyt kesällä reissun Turkuun, mutta viime kesänä se jäi valitettavasti tekemättä. Otin perjantai-iltana junan kohti Turkua ja vietin iltani ja seuraavan päivän Aurajoen ravintoloissa ja kahviloissa.

En haluaisi millään toistaa itseäni, mutta teen sen kumminkin. Te Turkulaiset ette varmastikaan ymmärrä, että miten onnekkaita te olette kun teillä on niin ihania paikkoja koko kaupunki täynnä. Kävin Tintåssa alkutapaksilla ennen kuin menin Pinellaan illalliselle, josta jatkoin vielä myöhäiselle teelle E.Ekblomille. Olin Turussa kaksin, ja halusin näyttää Helsingin lisäksi Turun. Ei tullut sinänsä yllätyksenä, että Turusta pidettiin enemmän. Ymmärrän tosin, että Helsingin keskustan vuokrat ovat hiukeita Turkuun verrattuna, joten Helsingin keskustan läheisyys on  pikkuyrittäjälle vaikea. 

En tosin kaipaa Turusta pelkästään kahviloita ja ravintoloita, vaan ihan pehmoisuutta ja kauneutta. Helsinki on paikoitellen kolkko ja täältä puuttuu se persoonallisuus mitä muiden pohjoismaiden pääkaupungeista. Onneksi tosin voi ottaa aina Junan Turkuun ja lähteä hakemaan sitä persoonallisuutta sieltä ;).

 

En nyt halua olla Helsingin suhteen mitenkään negis, mutta Turku on vain kertakaikkisen ihana kaupunki, ihmiset mukavia ja kahvi kertakaikkisen hyvää (kiitos Café Artin). Olen monesti miettinyt, että mikä olisi sellainen kaupunginosa minne voisi tätä ”pehmulimpaa” Helsinkiä alkaa rakentamaan,  näin Töölöläisenä toivoisin mummokauppojen keskelle jotain muutosta. Pidän tosi paljon Iso Roobertinkadun alueesta, mutta se on ehkä keskittynyt enemmänkin yöelämään eikä niinkään sellaiseen maanläheiseen meininkiin mitä esimerkiksi Kööpenhaminassa. Mietin myös itsekseni, että onko korkeilla taloilla vaikutusta tähän fiilikseeni ja syvään rakkauteeni mitä koen köpistä ja turkusta kohtaan ja pienen pohdiskelun jälkeen joudun sanomaan kyllä. Turussa talot ovat matalampia mitä Helsingissä, mistä saattaa tämä kotoisuus myös koostua. 

Kiitos teille lukijoille ja Yepl Helsingille, kun jaoitte Turku-vinkkejä minulle Instagramissa. Ne otettiin hyvin vakavasti ja uusia Turun-paikkoja on nyt löydetty ja merkattu muistiin ensi kertaa varten. Juuri tällaisten asioiden takia rakastan sosiaalista mediaa niin paljon.

P.S. Turussa ollaan näköjään myös hivenen optimistisempia.. Siellä oli ulkokalusteet monen kahvilan ja ravintolan ulkopuolella :) 

You may also like

16 Comments

 1. Ihanan tekstin olet kirjoittanut kotikaupungistani. Monetkin bloggarit ovat kyllä viime vuosina Turkua ylistäneet, eivätkä ollenkaan suotta. Itse välillä muualla (Salossa) asuneena osaan arvostaa niitä monia ihania juttuja, joita on vain Turussa, mutta tuntuu, että monilta kauan täällä asuneilta on päässyt unohtumaan ne asiat (jos ovat koskaan hoksanneetkaan niitä?). Toivottavasti tämä ja muut kaltaisensa kirjoitukset osuisivat myös heidän silmiinsä. :)

  Ihanaa kevään odotusta! 

  -A

  eloahetkessa.blogspot.fi

 2. Mielestäni Helsingissä jokaisella kaupunginosalla on oma personallisuus. Suosikkini ovat Munkkiniemi, Ullanlinna, Käpylä ja Arabia <3 Näistä kaikista löytyy se jokin oma juttu, joka saa minut viihtymään. Turulla on joki, mutta Helsingillä on meri (jota rakastan kovasti). Suosittelenkin sinulle Lonnan saarta ensi kesäksi ;) (http://lonna.fi/) Itselläni on mökki lähellä Turkua, joten käyn kaupungissa aina kesäisin. Pitänee käydä etsimässä näitä mainistemasi paikkoja ensi kesänä. Mielestäni kaupunkeja ei kannata laittaa paremmuusjärjestykseen, vaan kannattaa yrittää löytää jokaisen kaupungin sykkivä sydän ja sielu.

   

  xxx

  E

  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 3. On eri olla vierailija (jolloin kaikki on aina ihanaa ja muka mukavampaa kuin siellä, missä itse asuu=ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella) kuin asua jossakin vakituisesti. Turku on ihan kiva mutta auttamattoman pieni. Samat naamat, samat paikat, viikosta toiseen. Keskusta on pieni ja kun siinä niitä samoja katuja vetää joka päivä, se käy aika tylsäksi. Oletko ajatellut tätä? Kyllä minusta Helsinki on ainoa kunnon kokoinen kaupunki Suomessa, sekin aika pieni, itse kun pidän isommista kaupungeista ja olen sellaisissa Euroopassa asunutkin, ja asun nytkin. Makuasioistahan ei tietenkään voi kiistellä ja se mikä sopii yhdelle, ei sovi toiselle.

 4. Tässä tulikin ihana kotimaan matkailuvinkki ensi kesälle, kiitos :) Oikein mainio esittely! Saisivat muut kaupungit ottaa Turusta oppia ;)

 5. Hih, 

  Turku on ihana paikka, pieni, sievä ja kotoisa :)

  Totta kai jokaisessa kaupungissa on oma viehätyksensä, mutta Turku on minusta jollain tavoin hivenen lämpimämpi mitä esimerkiksi Helsinki :)

   

  Kiitos samoin <3

 6. Heip, 

  juurikin niin, jokaisella kaupunginosalla on jotain omaa :) Munkkiniemi on ihana, yksi suosikeistani ehdottomasti :)

  En todellakaan ole laittamassa kaupunkeja paremmuusjärjestykseen. Aina tosin tulen siihen tulokseen, että Barcelona on minun kaupunkini mikä menee kaikkien kaupunkien edelle, mutta sitten kun taas matkustan jonnein muualle niin mieleni muuttuu. Rakastun  kaupunkeihin yhä uudelleen ja uudelleen :)

  Suosittelen lukemaan kirjan Richard Floridan kirjan “Who’s your City” :)

 7. No kyllä Helsinki on myös aika pieni ja koko ajan tapaa tuttuja minne sitten ikinä menetkin :)

  Olen kyllä, olen pieneltä paikkakunnalta ja oopiskellut Vaasassa 5 vuotta, niin kyllä tiedän mitä tarkoitat. Itse pidän pienistä kaupungeista tosin, kaikki on helpompaa. Monesti mietin ulkomaille muuttoa, mutta sitten taas pelkään sitä ajatusta, että työmatkaan kuluisi monta tuntia päivässä ruuhkien takia ja oma elämä katoaisi sinne ruuhkaan. 

  Rakastan isoja kaupunkeja ja haluaisin myös asua hetken jossakin vähän kauempana, mutta Turku on silti aina Turku <3

  Mainitskinkin tuossa aiemmin yhdestä kirja aiemmalle lukijalle. Lueppas “Who’s Your City”. Tosi mielenkiintoinen kirja :)

 8. Kiitos ihanasta postauksesta. Olen asunut kaksi kertaa Turus.. muutin tänne eka kerran 2008(olen asunut aika monessa Suomen kaupungissa pohjoisessa,idässä kuin nyt täällä lännessä) ja kävin välillä asumassa Etelän-Suomen toisessa kaupungissa pari vuotta. Oli tuona aikana niin kamala Turku ikävä että huhhuh…nyt vuosi sitten muutimme takas oi..miten rakastankaan Turkua!!! <3 Oli kevät tai kesä tai mikä vuodenaika niin mun sydän on täällä ja koti.. Helsingissä on kiva käydä ja olla hetki mutta en tiedä viihtysinkö siellä kun täällä on kaikki "pienen" kaupungin puolet..ja vaan vajaan kahden tunnin ajomatkan päässä Hki:stä joten pian sinne pääsee jos kaipaa.Joten on hyvä että meitä riittää joka kaupunkiin ja rikkaus että tykätään eripaikoista..

 9. Tulitte vastaan rantakadulla kun olimme mieheni kanssa olleet syömässä ja kävelimme sitä kautta autolle …pitihän mun käydä tsekkaamassa samalla koodin ikkunan! 

 10. Kivaa, että muutkin ovat ihastuneet Turkuun :) Ja minä sen lisäksi yhteen turkulaiseen.. :) Käyn nykyään Turussa noin kerran kuukaudessa ja se on kyllä ihan parasta joka kerta :) Siellä on niin paljon kuvattavaa! En ole vielä edes päässyt tutustumaan mihinkään kahviloihin, lähinnä ruokaravintoloihin vaan.

  http://maribeibe.blogspot.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*