Tom Dixon Etch Candle Holder – ja juttu tulesta

Meillä poltetaan kynttilöitä ihan jatkuvasti. Kaikki olohuoneemme pinnat ovat täynnä erilaisia kynttilöitä, sillä mieheni ei voi olla ilman kynttilän valoa. Itse olen lämmennyt kynttilöille vasta kun aloimme tapailla, sillä pelkään tulta vähän liiankin paljon.

Suostun polttamaan kynttilöitä, jos ne ovat lasipurkeissa tai vaihtoehtoisesti lämpökynttilöitä. Muiden kynttilöiden kanssa olen varovainen. En ole edelleenkään käyttänyt Svensk Tennin Vänskasknutenia, sillä en pidä kruunukynttilöistä.

Avec Sofié blog l Tom Dixon

Tiedän, että olen liian varovainen, kun asentelen palohälyttimiä ja peittoja ympäriinsä. Pariisissa tosin talot ovat käytännössä sisältä pelkkää puuta ja ihmisillä ei ole tapana asentaa palohälyttimiä, niin sen takia olen vähän varpaillani. Muutaman kerran olen kuullut niinkin omituisen lauseet, että ei ole palohälytintä asetettu, kun asukas ei polta tupakkaa sisällä. Näissä paloturvallisuusasioissa näen ainakin suuren eron Suomen ja Ranskan välillä.

Avec Sofié blog l Tom Dixon

Ennen kun lähdin Luxemburgista, kävin ostamassa muutaman Tom Dixon -sisustusjutun kotiin. Minulla on aiemmin ollut Tom Dixon Eclectic-kynttilöitä, mutta nyt viimeinkin ostin nuo Etch-kupit lämpökynttilöille. En ollut aiemmin kurkkaillut Etch-kynttelikön pohjaan, mutta ikäväkseni huomasin, että se on samalla tavalla auki, mitä koko kuppi. Näin ollen en pitäisi sitä sellaisenaan puupinnoilla.

Avec Sofié blog l Tom Dixon

Vaikka miten yleensä kiinnitän huomiota paljon miltä mikäkin näyttää, mutta mitä tuleen tulee, niin olen ylivarovainen. Toivoisin myös, että suunnittelija miettisi tuikkija suunnitellessaan, että miten pienestä voi olla tulipalo kiinni. Anteeksi tämä aamupaasaus, mutta laitathan avotuikun alle aina metallia tai vaihtoehtoisesti kiveä:)

Vaikka nämä Tom Dixon tuikut olivat ehkä hivenen virheostos, mutta muuten pidän hänen suunnittelemistaan kynttilöistä ja pientavaroista paljonkin. Uusin kynttiläostos minkä tein myös Luxemburgissa, oli Alloy-kynttilä jota ympyröi metalli. Alloy-kynttilää suosittelen siis lämpimästi myös muille ketkä arkailevat tulen kanssa kun taas Etch-tuikkuja en.

You may also like

14 Comments

  1. Niinpä. Laitan varmaan tuikun sisään toisen tuikun tai lasipurkin ja käytän myös maljakkona :)

   Ehkä näissä paloturvallisuusasioissa ollaan Suomessa niin paljon edistyksellisempiä mitä täällä :)

 1. Oot ihan oikeassa, paloturvallisuus on Ranskassa vähän ihmisestä kiinni. Toinen asia johon olen kiinnittänyt huomiota on takkojen polttelu. Itse en ymmärrä niitä pariisilaisia, jotka ottavat sen riskin, että polttavat takkaa. Takan poltto on nimittäin Pariisissa lailla kielletty, ja sen takia talojen hormeja ei enää huolleta niinkuin pitäisi. Eli takka saattaa olla ihan toimivakin, mutta ei enää paloturvallisuuden mukainen. Kaiken lisäksi jos jotain sattuu, ei vakuutus korvaa penniäkään jos vahinko sattuu “lainvastaisesta” toiminnasta…Viimeksi kun näin naapurin kantavan polttopuita sisään, sain juuri ja juuri hillittyä itseni… en nimittäin halua jäädä kodittomaksi/tehdä uutta remonttia sen takia että jonku on mielestään lain ja paloturvallisuuden yläpuolella…

  1. Kiitos! Minua pidetään kotona ihan ylivarovaisena, mutta en voi sille mitään että joskus ranskalaiset ovat minun lähtökohdista katsottuna välinpitämättömiä.

   Niinpä. Itsekin asiaa usein mietin kun näen polttopuita kaupassa. Onneksi talvi alkaa taas olemaan ohi, niin takkoja ei paljoa lämmitellä. Se saastuttaa ilmaakin vielä niin paljon :/

 2. Hei,

  Tosi kauniita :) Olen aikamoinen Vilijonkka ja minäkin pidän turvallisuusasioita tärkeinä. Aina.

  Kirjoitit: “laitathan avotuikun alle aina metallia tai vaihtoehtoisesti kiveä”. Eikö lasialusta ole ihan yhtä pätevä ja pitävä??

 3. Täällä yksi tulipalopelkoinen. Kiskon aina leivänpaahtimen ja kahvinkeittimen virtajohdot irti. Kotiin on asennettu hälytinjärjestelmä joka kattaa myös palohälytykset. Enkä todellakaan jätä kynttilöitä valvomatta. Ei ole montaa viikkoa,kun perheen 4-vuotias lähti innolla saunaan. Jäin itse laittamaan ruokaa (en viihdy saunassa), ja yhtäkkiä nenään tuli palaneen haju. Kuopus oli heittänyt kaaressa hameensa pois…suoraan tuikkukynttilään. Onneksi oli hyvälaatuinen puuvillakangas,joka hitaasti kärysi eikä leimahtanut liekkeihin. Ja onneksi en ollut saunassa.

  1. Kuulostat ihan minulta. En jätä ikinä mitään koneita yksin päälle kotona ja kierrän kotia kolme kertaa ympäri ennen kun menen ulos. Mieheni on niin kynttilä-intoilija ja usein menen yöllä vielä tarkastamaan kaikki paikat ettei mikään ole jäänyt palamaan.

   Voi apua, kuulostaa hurjalta. En pidä tulesta ollenkaan ja kerran kun meidän Pariisin kämppä on meinannut syttyä palamaan, niin olen tullut entistä herkemmäksi näiden asioiden kanssa. Ehkä meitä suomalaisia koulutetaan näissä asioissa enemmän kun entisaikaan kaikki talot ovat olleet puutaloja?

   Pelkkiä lasituikkuja tai lasikynttilöitä kiitos siis :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*