Tivoli Copenhagen & Halloween mood

Olemme olleet viikonlopun Kööpenhaminassa ja vihdoinkin pääsin Tivoliin. Vaikka Kööpenhaminassa juuri pari viikkoa sitten käväisin, en silloin enkä myöskään aiemmilla reissuillani ole Tivolissa piipahtanut. Eilen kumminkin vietimme aamun tässä satumaisessa kurpitsakeitaassa.

Avec Sofié blog l Tivoli Copenhagen

Avec Sofié blog l Tivoli Copenhagen

Monesti olen kuullut ystävieni menevän Tivoliin joulun alla, kun huvipuisto puetaan valoloistoon, mutta kertaakaan en ole kuullut tästä Halloweenin ajan tapahtumasta. Silmäni olivat varmasti lautasen kokoiset nuhasta huolimatta, sillä puisto näytti niin sympaattiselta kaikkine kurpitsoineen.

Avec Sofié blog l Tivoli Copenhagen

Avec Sofié blog l Tivoli Copenhagen

Yritin kysellä, että montako tonnia kurpitsoja tuodaan puistoon koristukseksi ja mitä niille tehdään tämän ajan jälkeen, mutta kukaan ei tuntunut tietävän. Ketään fiksumpaa siellä ruudun toisella puolen? Olisi nimittäin mielenkiintoista tietää, millainen prosessi on tämä koko puiston koristelu kurpitsoilla sekä miten Tivoli uudelleen käyttää kaikki materiaalit. Uudelleen käyttöä tai ei, oli puisto ihan mielettömän näköinen.

Avec Sofié blog l Tivoli Copenhagen

Eilinen oli ehkä elämäni parhain huvipuistokokemus. En niinkään pidä laitteista, mutta kun käveli oranssissa satumaassa tikkupullaa grillaten, en olisi huvipuistolta muuta pyytää. Kaikki oli niin kauniisti laitettu, joten aikuisetkin viihtyivät.

Avec Sofié blog l Tivoli Copenhagen

Avec Sofié blog l Tivoli Copenhagen

Avec Sofié blog l Tivoli Copenhagen

Monesti huvipuistot ovat aika laitekeskittyneitä ja väriloisto sotii keskenään, mutta tuntui kuin Tivolissa olisi ymmärretty, että lapsien lisäksi puistoon tulevat aikuiset. Tivolissa oli niin upeita ravintoloita ja esimerkiksi hotelli Nimbin aulabaarissa todella unohti, että oli yhdessä Euroopan vilkkaimmista huvipuistoista.

Avec Sofié blog l Tivoli Copenhagen

Olin todella häkeltynyt siitä, miten laitteiden väriloistoa ei edes huomannut ja miten jokaiseen yksityiskohtaan oli kiinnitetty niin paljon huomiota. Tuli todella ihana olo, kun näki jotain näin viehättävää ja lautasellekin aseteltiin mitä kaunein voileipä. Tämä on juuri sellainen moderni huvipuisto, jonka aikuinen haluaa kokea.

Avec Sofié blog l Tivoli Copenhagen

Joku teistä kommentoikin minulle Instagramiini, että ”jos lokakuun markkinoi näin, se ei vaikuta ollenkaan hullumalta” ja en olisi itse voinut sitä paremmin sanoa. Lokakuu on hivenen tylsä kuukausi, kun päivät pimenevät ja taivaalta tulee tuulen lisäksi yleensä myös vettä, mutta jos siitä voi viettää edes päivän tai pari jossakin tämänkaltaisessa paikassa, ei se ole ollenkaan hullumpi kuukausi.

PS. Instagramin Storyssa näkyy vielä hetken materiaalia Tivolista ;)

You may also like

8 Comments

 1. Oi niin kaunista. En ole ollut Tivolissa sitten nuoruuteni,ihana paikka.
  Toivottavasti nuo kurpitsat päätyvät vaikka kurpitsahilloon tai vastaavaan, etteivät ihan roskiksi vaan joudu.Tässä lähelläni samarialaiset viettivät juuri lehtimajajuhlaa,joka samarialaisilla on sellainen että katto koristellaan hedelmillä. Löysin yhden talon ulkopuolelta laatikoita joihin oli laitettu viikon katossa riippuneita greippejä,(vapaasti otettavia) ihan hyviä. joten toivottavasti noille kurpitsoille tehdään jotain vastaavaa…

  1. Heippa,

   se on ihana paikka indeed!

   Mietin ihan samaa ja tuli jopa mieleen, että kurpitsat lahjoitettaisiin kouluille ja niistä tehtäisiin hilloja tai keittoa.

   Sinulla on kyllä niin upea asuinmaa siellä, kun olet niin lähellä kaikkia erilaisia kulttuureja. Eilen juuri menin Ruotsiin ja koin hieman rasistista käytöstä ja mietin, että miten Israelissa on integraatiossa onnistuttu. En itseasiassa ole tainnut ikinä samarialaisiin siellä edes törmätä- ehkä ensi kerralla. Niin mielenkiintoisia ovat kaikki erilaiset kulttuurit ja tavat :)

 2. Ja paljon onnea uuteen elämään Amsterdamissa. Vietin siellä paljonkin aikaa 2000-luvun alussa, sillä eksäni asui siellä tavatessamme, ja minun piti sinne muuttaakin,mutta sitten muutimme muualle.

  1. Kiitos paljon Jael,

   siellä onkin paljon juutalaisuutta näkyvissä ja muutamme ihan Anne Frankin kotitalon lähelle. Annen päiväkirja on ainoa kirja jonka olen lukenut kannesta kanteen monta kertaa niin on jollain lailla herkkä olo, että miten niin vapaa kaupunki kuin Amsterdam on elänyt niin synkän ajanjakson.

   Amsterdamissa tosin näkyy Holokaustin muistaminen hyvin vahvasti ja varmasti kun olen siellä enemmän, tutkin eri alueita vielä enemmän.

 3. Kurpitsoja on 22 000 kpl, kilomäärää en tiedä. Ennen kuin ovet taas suljetaan jouluteeman vaihdon ajaksi, asiakkaat saavat ottaa kurpitsat mukaansa.

 4. Ihanan näköistä! :) Olen haaveillut vieväni poikamme Tivoliin, ja nyt he alkavat olla sen ikäiset (4 ja 5), että sen voisi jo hyvin toteuttaakin. Mies on myös ihan kurpitsapiiras-fani, ja sitäkin varmaan saisi tuolla…?! :D Hmm, pitääkin ehkä tehdä sitä ihan kotosalla nyt alkuun… Tuli inspiraatio tuosta kurpitsamäärästä :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*