Thaimaalainen makkarakeitto

P2100153 (2)

Olen mukana Indiedaysin ja Snellmanin haasteessa, jonka tarkoituksena oli haastaa meidät ruokabloggaajat tekemään jotain uutta ja erilaista Snellmannin lihaisammasta Kunnon lenkkimakkarasta. Tämä kampanja oli herraseni mieleen, sillä kerrankin hän sai jotain uutta perinteisestä raaka-aineesta.

Saan usein palautetta siitä, etten tee ruokaisia keittoja, vaan suosin enemmänkin sosekeittoja jotka eivät kuulemma vie sitä suurempaa nälkää. Täten halusin tehdä jonkun ruokaisan ja mausteisen keiton lämmittämään kylmää talvipäivää. Niin, ja vähän ehkä lämmittämään häntäkin. Pieni tulisuus ja korianterin maku toivat kivan lisän muuten niin perinteiselle ruoka-aineelle.

Resepti:

1 litra vettä, 1 tölkki tomaattimurskaa, 2 kasvisliemikuutiota, 1 pieni parsakaali, 250 g shimeji-sieniä, 7 perunaa, 250g Snellmannin kunnon lenkkimakkaraa, 4 kaffirlimetinlehteä, tuoretta chiliä, pippuria ja tuoretta korianteria.

Kuori perunat ja pilko ne suupalan kokoisiksi paloiksi. Laita perunat kiehuvaan veteen. Pese ja paloittele parsakaali. Kun perunat ovat hivenen pehmenneet, lisää tomaattimurska, parsakaalin palaset, kaffirlimetinlehdet ja kasvisliemikuutiot.

Tee makkarasta palloraudalla palloja ja lisää ne keittoon. Lisää chiliä ja pippuria. Anna keiton kiehua kannen alla hetken aikaa. Lisää keittoon lopuksi shimeji-sienet ja anna keiton kiehua vielä muutaman minuutin ajan.  Tarjoile keitto tuoreen korianterin kera.

Kampanjasivulta voitte käydä katsomassa muiden bloggaajien ruokaisia reseptejä ja käydä valitsemassa suosikkinne. Sivustolta löytyy paljon erilaisia reseptejä, joista saa varmasti ideoita perinteisten tilalle.  Osallistumalla kilpailuun voitte voittaa hotelliyön Helsingissä ja upean illallisen huippuravintolassa.

makkaramainos

You may also like

4 Comments

 1. En yleensä ole lenkin ystävä, mutta keitto näyttää herkulliselta.

  Blogisi on kaunis ja kirjoitat hyvin & sujuvasti. Saanko silti esittää vienon toiveen? Voisitko harkita täten-sanan vähentämistä? Jo toistakymmentä vuotta sitten opettajani kehotti välttämään turhia “pönöttäviä” täytesanoja, silloin mm. täten tippui sanavarastostani.

  1. Hei!

   Kiitos palautteestasi! Tämä on nimenomaan pieni ongelmani ja yritän tästä lähtien lisätä tarkkaavaisuutta sen osalta :)

   Käytän niitä myös muissa kielissä ihan liikaa “therefore, althoug, anyhow…” Sitä tulee omille jutuille ehkäpä vähän sokeaksi, niin on hyvä että laitoit tällaista palautetta, niin osaan kiinnittää niihin ensi kerralla tarkepaa huomiota :)

   Kiitos!

 2. En yleensä ole lenkin ystävä, mutta keitto näyttää herkulliselta.Blogisi on kaunis ja kirjoitat hyvin & sujuvasti. Saanko silti esittää vienon toiveen? Voisitko harkita täten-sanan vähentämistä? Jo toistakymmentä vuotta sitten opettajani kehotti välttämään turhia “pönöttäviä” täytesanoja, silloin mm. täten tippui sanavarastostani.

 3. Hei!Kiitos palautteestasi! Tämä on nimenomaan pieni ongelmani ja yritän tästä lähtien lisätä tarkkaavaisuutta sen osalta :)Käytän niitä myös muissa kielissä ihan liikaa “therefore, althoug, anyhow…” Sitä tulee omille jutuille ehkäpä vähän sokeaksi, niin on hyvä että laitoit tällaista palautetta, niin osaan kiinnittää niihin ensi kerralla tarkepaa huomiota :)Kiitos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*