TGIF. Almost!


Pahoitteluni, että postaustahtini on tällä viikolla ollut vähän hiljainen. Minulla on tenttiviikko  ja olen istunut koululla aamusta iltaan. Huomenna kun pääsen tentistä kotiin, niin aion siivota oikein kunnolla ja tehdä muuta terapeuttista, sillä tämä viikko on ollut aika hektinen. Alimmassa kuvassa oleva nallero edustaa parempaa puoliskoani, sillä hänkin on hieman kaivannut minua tämän kiireen keskellä. Hän oli vähän pahoillaan, kun en tehnyt hänelle edes illallista hänen syntymäpäivänään. Eli jos blogille ei ole ollut tällä viikolla aikaa, niin ei ole kenellekkään muullekaan. Koulu ennen kaikkea ;)

Nämä uutiset on toisaalta hyviä, sillä kiire on loppumassa ja aikaa jää enemmän itselle, teille ja hänelle. Keksipurkkinikin ammottaa tyhjyyttä, niin pitäisikö sinne leipoa täydennystä? Mitä mieltä olette? Leipomiseenkaan ei ole viime aikoina ollut aikaa, niin yritän petrata senkin kohdalla tässä tulevina päivinä.

Kuvan salaatti on on ceasar-salaatti ruisleivän välissä. Poikaystävä ei ole herkkusuu niin kuin minä, niin yritin muokata suolaisesta ruoasta leivonnaisen. Reseptinä käytin Nigella Lawsonin reseptiä pienin muokkauksin. Reseptissä puhuttiin anjovistahnasta, mutta sen tilalle laitoin neljä anjovisfilettä. En myöskään laittanut crutonkeja, sillä tumma leipä ajoi oikein loistavasti asiansa. Lisäsin kastikkeeseen vielä yhden teelusikallisen verran worcestershire-kastiketta, niin salaattiin tuli vähän enemmän makua.

Mukavaa illan jatkoa ja kuullaan taas pian :)

______________________________

I have to say that this past week has been extremely busy. I’m full time student still and I have all of my exams on this week. One more to go tomorrow, and after that when I get home I’m gonna relax and do therapeutic things, like cleaning for instance.

The salad in the picture is caesar salad and I borrowed  the recipe from Nigella Lawson. I didn’t use the baguette and instead of it I used rye bread. We don’t have anchovy paste in Finland and therefore I used 4 anchovies fillets instead.

Take care and have a lovely Thursday evening!

 

You may also like

40 Comments

 1. Ah ei oo mitään ihanampaa salaattia kuin caeser-salaatti. Mulla on tapana se kun käyn matkoilla että käyn ravintoloissa ja kahviloissa kokeilemassa erilaisia caesar-salaatteja kanalla. Tällä hetkellä johtava salaatti löytyy Tukholman Galleriet-ostarin kahvilasta. Joulukuussa hankitaan uusia makuelämyksiä Kööpenhaminasta. Ite oon kokeillu muutaman kerran tehdä kastiketta mutten oo vielä löytänyt sellaista kastiketta mikä ois just se kastike. Felixin valmiskastike on ajanut saman asian ku kotona oon tehny mut eihän se oo mitään siihen verrattuna mitä se vois olla parhaimmillaan. Oikeastaan se on aika pahaa :D

  1. Hei!

   Aika kivat matkamuistot sulla :)

   Ceasar on poikkiksenkin lemppari! Jos se saisi, niin se lisäisi sekaan vielä pekonia.

   No ceasar-kastikkeen teko on helppa kuin heinän teko! Anjovikset ja muut murskaksi, öljyä, sinappia, sitruunamehua, worcestershire-kastiketta ja kanaa. Voila! Salaatti on valmis. En muuten ikinä osaa sanoa tota kastiketta oikein :D

   1. Täytyy koklata joku kerta taas jos kastike onnistuis. Ja hei mie lisäisin kans pekonia! Pekonin kanssa ei voi mennä vikaan :D

    Kauheen huonoa suomea tuo minun edellinen viesti. Sen siitä saa ku kirjoittaa vaan ajatuksen juoksua.

    1. Hihi. poikaystävänkään mielestä pekonin kanssa ei voi epäonnistua!

     Mun mielestä blogeissa on hauskaa, kun teksti on nimenomaan vapaata, niin sitä kauttaa saa myös vivahteita kaikesta muustakin :)

 2. Ah ei oo mitään ihanampaa salaattia kuin caeser-salaatti. Mulla on tapana se kun käyn matkoilla että käyn ravintoloissa ja kahviloissa kokeilemassa erilaisia caesar-salaatteja kanalla. Tällä hetkellä johtava salaatti löytyy Tukholman Galleriet-ostarin kahvilasta. Joulukuussa hankitaan uusia makuelämyksiä Kööpenhaminasta. Ite oon kokeillu muutaman kerran tehdä kastiketta mutten oo vielä löytänyt sellaista kastiketta mikä ois just se kastike. Felixin valmiskastike on ajanut saman asian ku kotona oon tehny mut eihän se oo mitään siihen verrattuna mitä se vois olla parhaimmillaan. Oikeastaan se on aika pahaa :D

 3. Hei!Aika kivat matkamuistot sulla :)Ceasar on poikkiksenkin lemppari! Jos se saisi, niin se lisäisi sekaan vielä pekonia. No ceasar-kastikkeen teko on helppa kuin heinän teko! Anjovikset ja muut murskaksi, öljyä, sinappia, sitruunamehua, worcestershire-kastiketta ja kanaa. Voila! Salaatti on valmis. En muuten ikinä osaa sanoa tota kastiketta oikein :D

 4. Ihan kun kirjoitat välillä hänestäkin :) Poikaystäväsi linkin kautta tämän ihanan päiväkirjasi löysinkin! Ollaan oltu hänen kanssa esikoulusta yläasteelle samalla luokalla :) Juttusi ovat aivan ihania ja tätä tulee joka päivä selailtua :)

  1. Heippa Heidi! Kiitos herttaisesta kommentistasi :*

   Hih, no muruseni on täällä muutaman kerran vilahdellutkin, tänään tuona nallena ;) Nalleni lähetti sinulle terkut!

   Voi kiitos!Ensi viikolla kiireet hellittävät niin voin panostaa blogiinkin ihan kunnolla.

 5. Ihan kun kirjoitat välillä hänestäkin :) Poikaystäväsi linkin kautta tämän ihanan päiväkirjasi löysinkin! Ollaan oltu hänen kanssa esikoulusta yläasteelle samalla luokalla :) Juttusi ovat aivan ihania ja tätä tulee joka päivä selailtua :)

 6. Heippa Heidi! Kiitos herttaisesta kommentistasi :*Hih, no muruseni on täällä muutaman kerran vilahdellutkin, tänään tuona nallena ;) Nalleni lähetti sinulle terkut!Voi kiitos!Ensi viikolla kiireet hellittävät niin voin panostaa blogiinkin ihan kunnolla.

 7. Oooooh keittokirjoja!!! Eijei, en saa ostaa enää yhtään keittokirjaa… mutta hitsi ne on kyllä kivoja!

  Ihanan näköinen kattaus – etenkin tykkään tuosta suloisesta nälkäisen näköisestä nallekarhusta <3

  1. Hihi, niitä ei kyllä voi olla ollenkaan liikaa :) Suosittelen noita Marie Clairen kirjoja todella lämpimästi :)
   Harvemmin etsin niistä reseptejä, sillä iltapuuhiksine katselen vain kuvia :)

   Mulla onkin tulossa teille yksi keittokirjoihin liittyvä juttu ;)

   No, nalle oli vähän äreänä kun ei ollut saanut ruokaa koko päivänä. Kohta otan sen kainaloon ja menen höyhensaarille!

   Nalle, Pyry nimeltänsä, on seurannut minua lapsuudenkodistani saakka.

 8. Oooooh keittokirjoja!!! Eijei, en saa ostaa enää yhtään keittokirjaa… mutta hitsi ne on kyllä kivoja!Ihanan näköinen kattaus – etenkin tykkään tuosta suloisesta nälkäisen näköisestä nallekarhusta <3

 9. Hihi, niitä ei kyllä voi olla ollenkaan liikaa :) Suosittelen noita Marie Clairen kirjoja todella lämpimästi :)Harvemmin etsin niistä reseptejä, sillä iltapuuhiksine katselen vain kuvia :)Mulla onkin tulossa teille yksi keittokirjoihin liittyvä juttu ;) No, nalle oli vähän äreänä kun ei ollut saanut ruokaa koko päivänä. Kohta otan sen kainaloon ja menen höyhensaarille!Nalle, Pyry nimeltänsä, on seurannut minua lapsuudenkodistani saakka.

 10. Täytyy koklata joku kerta taas jos kastike onnistuis. Ja hei mie lisäisin kans pekonia! Pekonin kanssa ei voi mennä vikaan :DKauheen huonoa suomea tuo minun edellinen viesti. Sen siitä saa ku kirjoittaa vaan ajatuksen juoksua.

 11. Hihi. poikaystävänkään mielestä pekonin kanssa ei voi epäonnistua!Mun mielestä blogeissa on hauskaa, kun teksti on nimenomaan vapaata, niin sitä kauttaa saa myös vivahteita kaikesta muustakin :)

  1. Kiva, että tykkäätte näistä kuvista :)
   Minulla ei ollut eilen oikein aikaa tehdä muuta kuin lukea tenttiin, niin otin nämä kuvat tosi nopeasti :/

   Niin rentouttaa! Menen tentistä suoraan kauppaan ja leivon jotain hyvää :)
   Nautiskelen sitten kotisohvallani vain olostani, kun koti on siisti ja kädessä joku herkku!

 12. Voi kun näyttää hyvältä! :-)

  Ja nuo Iittalan lasit on niin kauniit! Sattumoisin eilen niitä kaupassa ihastelin, ja ihmettelin ettei ole aikaisemmin sattunut silmään. Päätin ostaa, ja nyt heti sattui silmään täälläkin;-)

  1. No ceasar on kivan nopea ja helppo salaatti. Se ei tosin näytä erityisen herkulliselta, kun siinä ei ole montaa ainesta. Sen takia piilotin salaatin leipäpalan alle :)

   Itseasiassa ostin ne tällä viikolla Iittalan IIK-päiviltä. Enhän minä laseja tietenkään tarvitsisi, mutta… Mulla on samasta sarjasta myös viinilasit :) Lasien muotokieli on myös minun mieleeni :)))

   Kiitos kommentistasi, sillä nyt minulla on taas yksi blogi lisää luettavana.

  2. Iittalan Essence-lasit ovat myös minun suosikkini, tosi kauniit ja toimivat, ja tarpeeksi yksinkertaiset makuuni.

   Ja uskokaa tai älkää, mutta omia suosikkiastioita tosiaan voi tulla ikävä – monesti olen vuoden aikana kaipaillut esim. juuri näitä laseja ja irvistellyt väliaikaisastioilleni…

   Essi, ihana blogi sinulla! Etenkin maanantain 22.8. päivitys nosti hymyn huulille: kiva, että joku muukin muistaa tuon mainion kappaleen vuosien takaa! :)

 13. Voi kun näyttää hyvältä! :-)Ja nuo Iittalan lasit on niin kauniit! Sattumoisin eilen niitä kaupassa ihastelin, ja ihmettelin ettei ole aikaisemmin sattunut silmään. Päätin ostaa, ja nyt heti sattui silmään täälläkin;-)

 14. Kiva, että tykkäätte näistä kuvista :)Minulla ei ollut eilen oikein aikaa tehdä muuta kuin lukea tenttiin, niin otin nämä kuvat tosi nopeasti :/Niin rentouttaa! Menen tentistä suoraan kauppaan ja leivon jotain hyvää :)Nautiskelen sitten kotisohvallani vain olostani, kun koti on siisti ja kädessä joku herkku!

 15. No ceasar on kivan nopea ja helppo salaatti. Se ei tosin näytä erityisen herkulliselta, kun siinä ei ole montaa ainesta. Sen takia piilotin salaatin leipäpalan alle :)Itseasiassa ostin ne tällä viikolla Iittalan IIK-päiviltä. Enhän minä laseja tietenkään tarvitsisi, mutta… Mulla on samasta sarjasta myös viinilasit :) Lasien muotokieli on myös minun mieleeni :)))Kiitos kommentistasi, sillä nyt minulla on taas yksi blogi lisää luettavana.

 16. Iittalan Essence-lasit ovat myös minun suosikkini, tosi kauniit ja toimivat, ja tarpeeksi yksinkertaiset makuuni. Ja uskokaa tai älkää, mutta omia suosikkiastioita tosiaan voi tulla ikävä – monesti olen vuoden aikana kaipaillut esim. juuri näitä laseja ja irvistellyt väliaikaisastioilleni…Essi, ihana blogi sinulla! Etenkin maanantain 22.8. päivitys nosti hymyn huulille: kiva, että joku muukin muistaa tuon mainion kappaleen vuosien takaa! :)

 17. Great minds think alike!Tykkään kanssa niistä juurikin simppeliyden takia :)No minä uskon! Ikävöin koko kesän mun omia kuppeja ja kippoja :)

 18. Pakko kertoa, että väiteltiin jokunen juhannus takaperin kirjoitetaanko se Ceasar vai Caesar, jouduin lopulta nielemään kunniani kun se osottautui Caesariksi! En vieläkään meinaa uskoa sitä todeksi! :)

 19. Pakko kertoa, että väiteltiin jokunen juhannus takaperin kirjoitetaanko se Ceasar vai Caesar, jouduin lopulta nielemään kunniani kun se osottautui Caesariksi! En vieläkään meinaa uskoa sitä todeksi! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*