Testissä Glorian Ruoka ja Viini-lehden uunikana ja ranskalainen cassoulet vert

Avec Sofié Blog l Glorian Ruoka ja Viini l Uunikana ja Cassoulet vert

Viimeisimmässä Glorian Ruoja ja Viini-lehdessä oli lause, joka jollain tavalla kiteytti tämän kevään; kotona tehty ruoka on kuin lahja itselle. Suurin lahja taisi tosin tänä keväänä olla, kun sain ystävältäni lähetyksen, joka sisälsi nimenomaiset lehdet ja kasan salmiakkia. Tänä keväänä, jos koskaan olen tehnyt ruokaa, välillä monta kertaa päivässä, kun on ollut inspiroitunut olo.

Olo on edelleen inspiroitunut, vaikka olen nyt ymmärtänyt sen jokaisen kotiäidin neuvon – tee kerralla enemmän niin ei tarvitse olla koko ajan kokkaamassa. Tähän ymmärrykseen meni kuukausi, mutta nyt jo hanskaan tämän eikä paniikkilounaita enää väsätä vaan annokset ovat jääkaapissa odottamassa sopivaa hetkeä töiden välissä.

Avec Sofié Blog l Glorian Ruoka ja Viini l Uunikana ja Cassoulet vert

Viikko sitten tein uunibroileria ja sen seuraksi ranskalaista papupataa, cassoulet verteä. Eli vihreää lisäkettä kanalle. Ilmeisesti cassoulet vert on vuosisatoja vanha resepti eli aika perinteisestä ruoasta on kyse. Pidän pavuista ja tällaisista lisäkkeistä, joten tämä resepti jää kyllä meidän keittiöön elämään.

Avec Sofié Blog l Glorian Ruoka ja Viini l Uunikana ja Cassoulet vert

Cassoulet Vert

2 salottisipulia

2 valkosipulinkynttä

1 fenkoli

1 lehtisellerinvarsi

2 prk (a 400g / 246g) keitettyjä cannelinipapuja vedessä

1 dl valkoviiniä

1 dl kasvislientä

Nippu lehtipersiljaa

300g vuohenjuustoa

Kevätsipulia

 

Huuhtele pavut hyvin juoksevan veden alla. Hienonna lehtipersilja, valkosipuli sekä salottisipuli. Viipaloi fenkoli ja lehtiselleri. Kuullota sipulit öljyssä miedolla lämmöllä pehmeiksi. Lisää fenkoli ja selleri ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää viini ja anna viinin kiehahtaa. Lisää kasvisliemi papujen ja lehtipersiljan kanssa, anna porista viitisen minuuttia. Lisää vuohenjuusto reiluhkoina paloina ja anna juuston lämmetä.  Älä kumminkaan keitä liian kauaa. Lisää kevätsipulia ennen tarjoilua. Enjoy!

Tarjoile cassoulet vert broilerin kanssa ja tee vierelle yrttipistou. En halunnut jakaa koko reseptiä täällä blogissa, sillä en tiedä miten korrektia se olisi. Cassoulet vert on tosin niin ihana lisäke kaiken kesäruoan vierelle ja vaikka grillikanan tai tofupihveille, että suosittelen testaamaan. Tulee provencelainen fiilis melkein kun tätä syö.

 

Follow me on:

Facebook, InstagramPinterestBloglovin,  SoundCloud and Twitter

You may also like

2 Comments

  1. Reseptit eivät pääsääntöisesti ole tekijänoikeudella suojattuja teoksia ja kun mainitset jakamasi reseptin lähteen, on asian moraalinenkin puoli kunnossa.

    1. Heippa,

      jep, tiedän, mutta jotenkin tuntuu pahalta kun koko lehtimaailma on ahdingossa, että jakaisin koko reseptin.

      Jaan siis parhaat palata :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*