Terveellinen pasta kvinoasta ja se kaunein kattila

[mittaustagi]

Ei, täällä ei Sohvi ole pomppinut pöydällä toisen ollessa poissa, vaan täällä on tehty quinoasta/kvinoasta pastaa. Muistatteko sen quinotto-reseptini? Noh nyt ei tehdä risottoa, vaan  kvinoa – pasta on nyt kyseessä. Meillä syödään paljon muutenkin kvinoaa, mutta pastaa on tullut tehtyä harvemmin. Jos ei siellä ruudun takana olla törmätty aiemmin tähän vehnättömään lisäkkeeseen, niin tämä herkku sopii niin gluteenitonta tai vegaanista ruokavaliota noudattaville. Itse rakastan pastaa yli kaiken ja vaikka miten sitä kovasti kammoksutaan nykypäivänä, voi sitä syödä myös muuten kuin vehnäisenä.

Quinoa pasta  recipe

Quinoa pasta  recipe

Ostin noin vuosi sitten kuvassa näkyvän Iittalan Tools – kattilan. Se oli ollut siellä Pinterestin whislistillä jo jonkun tovin ja kun tämän keittiön timantin kannoin keittiöön, ei siellä muita kattiloita ole näkynyt. Saman sarjan pannuja ja uunivuokia kylläkin. Kokkailun kun pitää olla kivan lisäksi myös kaunista, eikö niin? Huomaatteko myös mikä on eksynyt korurasiasta suolakipoksi?

 

Quinoa pasta  recipe
Quinoa pasta  recipe

Tässä siis resepti superhelppoon ja –nopeaan pastaan. Voi toki korvata kvinoan normaalilla pastalla, mutta haluan kannustaa teitä kokeilemaan korvikkeita vehnäiselle sukulaiselle. Näin pastojen rakastajat saavat sitä lemppariherkkuaan eikä tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa tai turvonnutta vatsaa.

Pasta kahdelle

200g spagettia

3 valkosipulinkynttä

1 pieni sipuli

10 isohkoa herkkusientä

Pieni kourallinen tuoretta persiljaa

Pieni kourallinen tuoretta ruohosipulia

Suolaa

Pippuria

Öljyä

1,5 dl kermaa

Parmesaania

Silppua sipulit, persilja ja ruohosipuli. Puhdista sienet ja leikkaa ne viipaleiksi. Laita pasta kiehuvaan suolaveteen. Samalla kun pasta kiehuu, kuumenna öljy toisessa pannussa ja lisää sipulit. Kun sipulit alkavat kellertää, lisää sienet. Älä paista sieniä kumminkaan likaa, vaan jätä ne hivenen al denteksi. Lisää kerma, suola, pippuri, ruohosipuli ja persilja . Maistele. Kun pasta on kiehunut, kaada vesi kattilasta pois ja lisää tilalle kastike. Sekoita pasta hyvin kastikkeen kanssa ja lisää Parmesaani ennen tarjoilua.

P.S. Snäpissäni näkyy tällä hetkellä eri vaihtoehtoja pastoihin ;)

……………………………………………………….

I’m sure you’ve heard about quinoa before. Right? But have you already found the pasta made out of it? Well I did and I’m super happy I did. No more those guilty feelings after eating your favorite dish. I can quit many things, but pasta for me is something I just cannot quit from my eating habits. Therefore, I’m extremely pleased to find healthier alternatives to make my favorite fast food.

Pasta for two

200g of pasta

3 garlic gloves

1 small onion

10 big button mushrooms

Fistful of fresh parsley

Fistful of fresh chives

Salt

Pepper

Olive oil

1,5 dl of cream

Parmesan

Cut onions, garlic, chives and parsley. Clean the mushrooms and slice those into pieces. Toss the spaghetti into boiling salt water. In the other pan, heat the oil. When the oil is hot, add onions and garlic. When the onions are golden, add mushrooms. Leave the mushrooms al dente and do not overcook. Add cream, salt, pepper, chives and parsley. Taste! When the spaghetti is ready, pour the water from the kettle by using strainer. Put the spaghetti back to the pan and add the sauce. Mix the spaghetti and sauce well and garnish with Parmesan cheese.

You may also like

5 Comments

  1. Hyvä idea tuo pasta. Maissispagetti ollut korvikkeena aikaisemmin. Menin heti iherbin sivuille ja klikkasin pari pakettia ostoskoriin!

    1. Eikö! En ole maissispagettia kokeillutkaan. Hyvä kun muistutit iherbin olemassaolosta, olen ihan unohtanut sen! Kävin kurkkaamassa ja sieltä löytyy juurikin nuo mpastat mitä kannan kotiin alakerran luomukaupasta.

  2. Kannattaa myös kokeilla suomalaisen Glutzeron pastoja. Gluteeniton, maidoton & vegaani ja vielä luomu. Plus herkullista! kokeilin tällä viikolla 1. kertaa ja tykästyin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*