Terveellinen leivän kaveri

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suomessa puputin leivän kaverina voita. Ei ole sen parempaa leivän kaveria jos minulta kysytään. Täällä leivän luvatussa maassa me ei itseaisassa syödä leipää kotona ollenkaan. Vain viikonloppuisin jos on esimerkiksi brunssia tai syödään aamiaista jossain muualla. Pampulalla on keliakia niin en viitsi itsekään raahailla kotiin suuria määriä croisantteja, sillä ei se nyt olisi ehkä kovinkaan reilua jos pussitolkulla puputtaisin patonkia toisen katsoessa suurilla surusilmillään. Minulla ei ole keliakiaa, mutta olen huomannut voivani niin paljon paremmin kun olen syömättä sen suurempia viljoja. En missään nimessä suuremmin karttele niitä, mutta kotona me ei syödä viljatuotteita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lauantai-aamun kauppareissulta tarttui kainaloon myös gluteeniton leipä ja sen kaveriksi kaivattiin jotakin uudenlaista levitettä. Voita suolakiteineen on toki kaupat pullollaan, mutta Israelin levitteet ja tahnat tekivät minuun loputtoman vaikutuksen. Sen takia tein pestomaisen tahnan, mikä näyttää kuvissakin kivalta (heh). Tahnaan ei tosin tullut basilikaa tai pinjansiemeniä vaan jotakin muuta.

pin2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tarvitset:

Kourallisen saksanpähkinöitä
Lorauksen öljyä
Kourallisen tuoretta pinaattia
Puolikkaan avokadon
Suolaa ja pippuria

Laita kaikki aineet tehosekoittimeen kerralla ja anna seoksen pilkkoutua pyreeksi. Tarjoile leivän kyljessä tai salaatin lisukkeena. Lisää suolaa tarvittaessa jos avokadon maku on liian voimakas.

You may also like

4 Comments

 1. Vau, sun kuvat on aina niin upeita! Saako kysyä, että missä olet opiskellut valokuvausta tai niiden käsittelyä? Teetkö muuten kuvaushommia työksesi?

 2. Hehe, ihan YouTubessa olen opiskellut ;D

  Ystäväni oli tosi hyvä kuvaamaan myös teknisesti ja olimme yhdessä Aasiassa vaihdossa niin hänen kintereillään kun kuvasin, niin silmä ja sormet oppi. Photaria olen oppinut käyttämään ihan vain YouTuben kautta.

  Olen joskus kuvannut häitä, mutta en sitä päivätyökseni tee. Se on kivaa, mutta jollain tavalla ei ehkä minulle tarpeeksi haasteellista. Kuvaus on harrastus siinä missä kokkaus ;)

 3. Miten hyvin Pariisista tai Ranskasta yleensä löytää kaupasta ja ravintoloista gluteenittomia vaihtoehtoja? Tai miten ravintoloissa suhtaudutaan pyyntöön gluteenittomasta ruoasta?

  1. Heippa,

   yllättävän helposti itseasiassa. Olen ollut tästä aika yllättynyt. Vaikkakin tuleehan meille nämä tuotteet Suomeen juurikin ulkomailta. Meidän kotikulmia ympäröi 4 bio-kauppaa jossa on gluteenittomia tuotteita hyllyt pullollaan. Ihan jo paikallisesta Siwasta alakerrasta löytyy tosi paljon vaihtoehtoja.

   Ravintoloissa usein joutuu tekemään kompromisseja ja jättämään kastikkeita ja muita pois, mutta muuten täällä hyvin syö. Leipäkaupasta saa myös gluteenittomia vaihtoehtoja yms.

   Ravintoloissa ei tosin ole listattu gluteenittomia tai laktoosittomia vaihtoehtoja.
   Mutta kysymällä saa :) En edes itseasiassa usko, että täällä on laktoosiongelmaisia samalla mitalla mitä Suomessa, koska maitoa ei ole yliprosessoitu täällä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*