Terassijuttuja

Näin maalaistyttönä sitä kaipaa ulkoilmaa ja hetkiä kun voi vain kävellä ulos kahvikupin kanssa vaikka pyyhe päällä ja hiukset märkinä. On oikeasti ollut hassua huomata minkälaisia sopeutumisvaikeuksia sitä on kokenut kun asunut suurkaupungissa ja mitä pieniä asioita sitä on kaivannut Suomesta. Yksi ehdoton asia mitä Helsingistä kaipaan ovat ihanat ja puhtaat ulkoilmapaikat. Sen takia Pariisi on aina välillä tuntunut minulle hieman vieraalta, sillä puhtaita ja rauhallisia paikkoja ei niin läheltä löydy.

terde3 terde2

Kun aloitimme asuntojen etsinnän, yksi kriteeri oli minulle, että talosta pitää löytyä piha tai edes kunnon terassi. Talomme on 1929 rakennettu villa mikä on jaettu kolmeen osaan. Alakerran asukkaalla on puutarha, meillä iso terassi ja yläkerran perheellä kunnon merinäköala. Pampula olisi mielellään halunnut mennä korkeammalle rinteessä, jotta jokaisesta ikkunasta olisi näkynyt meri. Minä vedin tässä onnekseni pidemmän korren ja sain kaipaamani ulkotilan.

Italiassa ollessani ymmärsin, että totta kai kaikki ulkokalusteet pitää ostaa mieluummin rajan toiselta puolelta kuin Ranskasta. Design on enemmän minua ja hintalappukin on kohdallaan kun on arkkitehtikaverit kaupoilla mukana. Saimme tällä viikolla viimeiset kalusteet tilattua ja niiden pitäisi saapua syyskuussa. Mutta näistä ajoistahan ei koskaan tiedä. Italiassa kun ollaan ja he kun lomailevat koko elokuun.

 

 

Nyt terassista ei sen takia ole sen enempää kuvia blogissa tai muualla, kun siellä majailee nuukahtaneiden basilikoiden seurana väliaikaiset kalusteet. Lupaan tosin, että terassista tulee ihana paikka ja minun tukikohtani. Heh.

Kunnon kalusteita tai ei, siellä terassilla on jo grillattu, syöty lounasta ja illallista ja kestitty vieraita. Sillä saimme muun muassa ihanan Nooran meille kylään. Saamme loppukuusta perhettä ja ystäviä kylään ja juhlimaan Pampulan synttäreitä vähän näin jälkikäteen. Hänen parhaimmat ystävänsä tulevat jenkeistä asti ja jotkut ensimmäistä kertaa Ranskaan asti, eli terassin kukkien ja puiden olisi parempi pysyä elossa sinne asti.

You may also like

2 Comments

 1. Hienoa, että saat toivomasi terassin. Meren läheisyys on kyllä minullekin tärkeä asia, kun itse kasvoin niin, että meri oli kävelymatkan päässä. Terassi tai lukunurkka on kyllä hieno asia, siinä kun voi uppouttua hyvän kirjan tai lehden pariin tai sitten kirjoittaa vaikkapa blogia :) Ja tietty pitää myös illanistujaisia.

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

  1. Heippa,

   niinpä. Meri on parasta mitä voi olla <3

   Jep, tämä terassi on mun työpiste vasmasti koko syksyn! Onneksi täällä on vielä lokakuussakin lämpöistä :)

   Ihania iltoja sinne Helsinkiin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*