Teen töitä missä sattuu

Pilvityöskentely ei tosin satuta, se helpottaa päätä ja sydäntä

Te aina silloin tällöin kyselette työtavastani kun voin tehdä töitä yleensä sieltä mistä tuntuu ja sattuu. Olen yleensä toimistolla, sillä näin suhteellisen sosiaalisena ihmisenä haluan nähdä nassuja ympärilläni. Yksi lempityöpisteistäni tosin on lentokenttä. Menen lentokentälle välillä töihin, vaikka en olisi menossakaan minnekään. Lentokentällä on yleensä leppoinen fiilis ja sen takia pidän siellä työskentelystä. Ihmiset kävelevät ohi hymyssä suin matkalaukkuineen kun minä taasen teen töitä ja juon kahvia.

Jos minulla taasen on paljon hommaa, niin jään kotiin. Siellä minua ei keskeytä kukaan ja saan olla ihan rauhassa. Tarvitsen välillä omaa rauhaa ja yleensä saan sitä helpoiten muualla kuin toimistolla. Sen takia tykkään myös tehdä töitä myöhään illalla kun muut nukkuvat, niin saan olla rauhassa ajatusteni kanssa. Yleensä ne parhaimmat ideat ja jutut syntyvätkin ilta- ja yöaikaan juurikin tämän takia. Suosituimmat tekstinkin olen kirjoittanut aina iltamyöhällä :)

Kaikki minut tuntevat tietävät, että en pidä palavereista kovinkaan paljon. Monta kertaa olen huomannut istuvani palavereissa monta tuntia päivästä ja mailit ja työt seisovat niiden takia. Kuulun siihen ikäluokkaan, joka oppi jo yliopistossa tekemään projekteja etänä, mutta yhdessä ja jakamaan asioita eri tavalla.

Näitä hyviä työtapoja käytän myös joka päiväisessä työssäni. Tiedot jaetaan aktiivisesti ja niitä työstetään yhdessä vaikka ei asuttaisi edes samassa maassa. Minulla on esimerkiksi Italian kollegani kanssa yhteinen OneNote ja sitä työstämme ihan koko ajan ja jaamme tietoa sitä kautta sähköpostien sijaan. Muistikirja elää koko ajan eikä sähköposti täyty. Parhain asia on ollut huomata ne hetket kun palaverin on voinut perua kun asia oli selvitetty ennen sitä yhdessä tekemisellä. Sanoinko muuten jo, että en pidä palavereista? ;)

Olen itseasiassa melkeinpä tällä hetkellä ehkä eniten ja aktiivisimmin yhdessä ulkomailla oleviin työkavereihini. Hassua, mutta puhumme ja jaamme infoa päivittäin ihan muuten kuin sähköpostein tai neukkareissa istuskellen. He ovat kaukana, mutta samalla myös hyvin lähellä. Kaikkia en ole edes koskaan nähnyt, mutta kun muuten pidämme niin tiiviisti yhteyttä ja jaamme tieota, niin ei sitä kasvokkain tapahtuvaa tapaamista edes välttämättä tarvita. Apu on kumminkin aina lähellä :)

Minulla on lähellä ihmisiä, jotka ovat täysin mobiileja. Heille on aivan sama missä he ovat töissä ja mihin aikaan. Työt pitää vain tehdä, paikalla ei ole mitään väliä. Tämän takia myös nämä Pariisissa olemiseni ovat mahdollisia. Töidemme takia voimme olla usein vähän missä sattuu, minä Ranskassa tai hän Suomessa. Kumpikin tykkää työstään, niin elelemme niiden ehdoilla.

Tiedän, että jokaisen työ ei onnistu ihan samalla tavalla, mutta aika moni työ voitaisiin kumminkin toteuttaa jostakin muualta kuin siitä omalta työpisteeltä aikavälillä 08-16. Itse en ainakaan saa lounaan jälkeen mitään järkevää aikaiseksi, niin varsinkin kotona ollessa menen hyvän ilman salliessa vaikka kävelylle. Kaikki eivät ole kumminkaan tehty toimimaan samalla tavalla ja samaan aikaan, joten olen ainakin itse todella onnellinen, että voin tehdä töitä tavalla joka sopii minulle ja joka ottaa tarpeeni huomioon. Ei satu sydämeenkään <3

 

You may also like

14 Comments

 1. Aah, ihanaa että on muitakin ikiliikkujia! itsellenikään ei 8-16 tai 9-17 päivät sovi. haluan vapautta ja aikaa tehdä omilla ehdoin. olen aina matkalla ja menossa. aina työt mukana. :) liikkuvuus on parasta, eikä työkään tunnu niin työltä kun sitä rakastaa. <3

 2. Hei Sofie

  Olen uusi lukijasi ja kysyisin vielä tarkemmin, mitä teet työksesi? Kuulostaa unelmaduunilta :)

  -Maisa-

 3. Olen niin samaa mieltä! Teen etäpäiviä silloin tällöin ja ne säästävät aikaa hurjasti. Minulla on pitkä työmatka ja se aika minkä joutuisin istumaan autossa ruuhkaisella kehällä, saan käyttää kokonaan työntekoon etäpäivinä. Valitettavasti kaikki eivät tätä ymmärrä, vaan saan kuulla vihjailuja, että etäpäivinä ei oikeasti tehdä töitä vaan lorvaillaan kotona. Noh, jätän ilkeät puheet omaan arvoonsa, koska todellisuudessa työt tulee tehtyä paljon tehokkaammin kotona (vähemmän häiriötekijöitä), mutta eihän seläntakana puhumiset koskaan lämmitä. Työkulttuureissa on paljon eroja, ja toivon että meilläkin tilanne muuttuisi joskus niin, että etätöitä voisi tehdä hyvällä omallatunnolla. Suurin osa palavereista on muuten ihan höttöä. I so agree! Asiat hoituisivat nopeammin ja tehokkaammin muita väyliä pitkin, mutta osa porukasta istuu mielellään monta tuntia päivässä joutavanpäiväisissä kokouksissa, joihin ei ole agendaa eikä niistä koskaan saa myöskään pöytäkirjaa. Argh! Lentokentällä työskentely kuulostaa nerokkaalta. Lentokenttä on yksi suosikkipaikkojani. Se edustaa lomaa, matkaa, vapautta… mitenköhän siellä meikäläisen työnteko sujuisi, kun haaveilisin vain ihanista matkoista :) -Merja

 4. Heip,

  Jep. Totta kai tavoitettavissa pitää olla, mutta fyysisesti läsnä ei. Niin ja monesti sitä huomaa uppoutuvansa töihin ihan eri tavalla, kun ei ole sitä tutussa ympäristössä. Monta uutta ideaakin on tullut kun on liikkunut ja pitänyt silmät auki :)

  Jep, juurikin näin. Ei bloggaajatkaan ole toimistossa töissä – toimisto on sielä missä he :) 

 5. Yep,

  jos esimerkiksi sataa kaatamalla,  jään kotiin jos voin.

  Minulla on työkavereita ketkä tekevät töitä puolet viikosta Turusta ja ties mistä eikä ketään kiinnosta missä ne työt tehdään, kunhan ne vain tehdään.

  Monessa organisaatiossa on aika vanhanaikainen työkulttuuri ja tapa tehdä töitä. Ihmisten pitää kumminkin saada tehdä töitä omilla tavoillaan, silloin me ollaan juurikin tehokkaimmillaan.

  Totta kai palavereja tarvitaan, kyllä asioista pitää joskus keskustella. Suurimman osan palavereista voisi hoitaa vaikka 15 min ad hoc -keskusteluina tunnin palaverin sijaan :)

  Yep. Helsinki-Vantaa the place to be. Saa myös hyvää kahvia ihan aina :)

  Hih, no kyllähän se kurjalta tuntuu lähteä sieltä ovista eikä porteista ulos, mutta päivän saan olla ainakin yhdessä lempiympäristöissäni – suosittelen!

 6. Työskentelin kolmisen vuotta etätyönä kotitoimistosta käsin lukuunottamatta tapaamisia, tapahtumia ja kokouksia. Työelämäni mahtavinta ja luultavasti myös tehokkainta aikaa : )

 7. Etätyöt on todellista valinnan vapautta! Olen myös onnekas kun olen saanut mahdollisuuden tehdä töitä melkeinpä mistä vain. Tosin ne työt sitten onkin aika usein mielessä ns. vapaa-ajallakin! Se ei kuitenkaan ole haitaksi, koska saan tällä hetkellä tehdä juuri sitä mitä rakastan. ;)

  http://vbelieveinyourdreams.blogspot.fi

 8. Miten sä pääset turvatarkastuksesta sisään ilman lentolippua? En tajua? Oletko likaisella puolella töissä? :D

 9. Hei Sofie

  Olen uusi lukijasi ja kysyisin vielä tarkemmin, mitä teet työksesi? Kuulostaa unelmaduunilta :)

  -Maisa-

  En ymmärrä miksi vastasit noin kummallisesti tähän kysymykseen? Työsi tulee ilmi niin Linkedinissä kuin Facebookissa, joten en tajua miksi sitä pitää jotenkin salailla täällä blogin puolella?

   

 10. Nämä ovat kaksi erillistä työtä/asiaa. Jos lukija haluaa tietää missä olen töissä, olen velvoitettu siitä kertomaan avoimesti ihan Instagram-profiilista lähtien. En salaile tätä millään lailla, en vain halua olla täällä mikään tuotetuki. Näin on myös monien muiden bloggaajien osalla. Esimerkiksi nettikaupassa työskentelevä ei halua alkaa kertomaan blogissa miten palutukset tapahtuvat jne. 

  Kirjoittaisin mielelläni työstäni/tuotteestani enemmän, tämä blogi ei tosin ole se paikka sille. Tämä on henkilökohtainen blogini, joka ei liity päivätyöhöni :)

 11. Hei Sofie

  Olen uusi lukijasi ja kysyisin vielä tarkemmin, mitä teet työksesi? Kuulostaa unelmaduunilta :)

  -Maisa-

  En ymmärrä miksi vastasit noin kummallisesti tähän kysymykseen? Työsi tulee ilmi niin Linkedinissä kuin Facebookissa, joten en tajua miksi sitä pitää jotenkin salailla täällä blogin puolella?

   

  Ymmärrän totta kai sen, ettei blogiin kuulu yksityiskohtaiset työasiat, tai ettei täällä tarvitse mainostaa kyseistä firmaa esimerkiksi nimellä. Ihmettelin vain, kun lukija kysyy ‘Mitä teet työksesi?’, että miksei siihen nyt voi yhdellä lauseella kertoa tittelin/olennaisimman työtehtävän, tuskinpa kysyjäkään nyt halusi sen enempää tietää. Aiheuttaisiko asiallisesti vastaaminen todella sitten jotain tuotetukeen liittyviä kysymyksiä jatkossa? Kyllä se tittelisi ja työpaikkasi on varmasti pitkäaikaisempien lukijoiden tiedossa kuitenkin, joten voihan niitä kysymyksiä tulla sen perusteella jo nyt. Uskon että lukijoissasi on paljon vielä opiskelijoita/uransa alussa olevia, ja senkin takia olisi hauska vain tietää millaisella alalla/työtehtävässä pääsee(/joutuu) matkustelemaan noin paljon ja työaika ja -paikka ovat noin joustavia.

   

 12. Hei Sofie

  Olen uusi lukijasi ja kysyisin vielä tarkemmin, mitä teet työksesi? Kuulostaa unelmaduunilta :)

  -Maisa-

  En ymmärrä miksi vastasit noin kummallisesti tähän kysymykseen? Työsi tulee ilmi niin Linkedinissä kuin Facebookissa, joten en tajua miksi sitä pitää jotenkin salailla täällä blogin puolella?

   

  Lisäyksenä vielä tuohon kommenttiin, että työasioita ja niihin liittyviä kysymyksiä ei oikein voi välttääkään, kun tuot niin usein esille työkaverisi, työmatkasi ja työtapasi jne., joten ulkopuoliselle ei ehkä oikein aukea miksi raja piirtyy juuri siihen missä se nyt on. Onhan paljon bloggaajia, jotka jättävät päivätyönsä aivan täysin bloginsa ulkopuolelle, eli eivät koskaan mainitse siitä sanaakaan (muuta kuin että sellainen on).

   

 13. Olen kyllä aika monesti kertonut olevani IT-alalla ja tuleehan se nyt tuosta tekstistäkin selvästi esiin “pilvityöskentely…”. Mitä tuotteita käytän jne. Olen pitänyt nämä asiat hyvin tiiviisti poissa blogistani, sillä täällä olen Sohvi, ma-pe jokin muu. Syitä on monia, esimerkiksi jos joskus vaihtaisin työpaikkaa tai roolia, niin en halua profiloitua yhteen tuotteeseen. Minulla on esimerkiksi kavereita, jotka eivät kerro esimerkiksi omassa FB profiilissaan työpaikkaansa. LinkedIn on kuulemma sen paikka :)

  Pieni korjaus työmatkoihin. Olen vuoden sisällä ollut töiden takia reissussa vain 4 kertaa. Muut matkat ovat olleet henkilökohtaisia. Olin jenkeissä kesällä ja syksyllä, Prahassa helmikuussa ja nyt Milanossa. Teen Suomeen töitä ja olen ollut esimerkiksi koulutuksissa ulkomailla. Teknologia mahdollistaa sen ettei tarvitse matkustaa töiden takia. Kun koulutukset ovat vuoden päästä ohi, niin en matkusta ollenkaan käytännössä töiden takia. 

  Se ei ole mitään hulppeaa, vaan ne työt kasaantuu ja sen takia olen tehnyt esimerkiksi koko viikonlopun töitä aloittaen myös tänä aamuna klo:08, sillä viime viikon hommat ovat pahasti rästissä Milanon takia. 

  Se miksi olen matkustellut viikonloppuisin, syy löytyy ihan muualta kuin töistä. Muistathan kumminkin, että vaikka täällä on vain reissukuvia, niin olen ollut tämän vuoden puolella etätöitä ulkomailla vain kaksi kertaa. Kotona kylläkin enemmän. Kuvien perusteella ei kannata vetää johtopäätöksiä, että olen koko ajan poissa. En ole vain jaksanut kuvailla sotkuista kotiani tai harmaata Helsinkiä. 

  Suomessa on kumminkin aika monta firmaa, joissa voi tehdä läsnätöitä, joten Microsoft ei ole ainut. Kaikki lähtee tuotteista, työkultturista ja ihmisistä.  Tulevaisuudessa toivottavasti kaikki mahdollistavat modernin työtavan. Sillä esimerkiksi Raskassa asuva paras ystäväni muuttaa Tukholmaan Pariisista juurikin työtavan takia, Ranskassa kun ollaan aika todella vanhoillisia ja aikaa elämään jää arkisin 21-00. Hän kyllästyi ettei elämää ollut, niin hän vaihtoi firmaa ja maata – niin helppoa se on :)

  Olen aika iloinen, että työtapani on herättänyt teissä kiinnostutsta ja ajatuksia uuden työn tekemisestä  – myös yritysten pitää muuttua muun maailman mukana :)

  Tässä on hyvä video: http://www.youtube.com/watch?v=aRD2ueUyTr0

   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*