Tarhapapusalaatti – green bean salad

En varmastikaan liioittele jos sanon, että pavut korvaavat Ranskassa perunan. Perunoita syödään täällä enemmänkin padoissa ja ranskalaisten muodossa, mutta normaalia perunaa en ole varmastikaan kertaakaan saanut lautaselle pääruoan rinnalle. Yleensä lautaselta löytyy siis papuja.

French green bean salad recipe

Olimme viikko sitten ystäväni kanssa syömässä Trés Honore –ravintolassa ja alkupalana söin papusalaatin. Tämä oli ensimmäinen kerta kun tämän aterian olen nähnyt, mutta tarjoilija osasi kertoa että tämä on hyvin perinteinen ranskalainen salaatti. Kuulemma tarjoilijan mummi teki salaattia ennen todella usein ja tämän takia osasi tarjoilija vinkata minulle päästään kaikki salaatin ainekset.

Tämä salaatti on todella hyvä uusi vaihtoehto brunssipöytään tai vaikka pihvin seuraksi. Sinapinsiemenet tekevät kastikkeesta hyvin tulisen, joten salaatti ei ehkä sovi lasten suuhun, vaan on ehkä tarkoitettu aikuisempaan makuun. Jos tykkää sinapista ja muuten mausteisesta ruoasta, niin kokeilepa tätä salaattia.

Salaatti neljälle

250g tarhapapuja

100g tuoreita herkkusieniä

6 rkl crème fraichea

3 rkl vanhanaikaista sinappia (missä siemenet ovat isokokoisina nähtävillä)

Keitä papuja vain hivenen (2-3 min). Pese ja paloittele herkkusienet ja laita ne raakana salaattikulhoon. Lisää keitetyt ja veden alla viilenneet pavut. Sekoita sinappi crème fraichen kanssa ja kaada seos kulhoon papujen ja sienien joukkoon. Sekoita salaatti hyvin ja tarjoile alkupalana tai pihvin lisäkkeenä.

………………………………………………………..

If there’s something I’ve learned in France, is that French people eat a lot of beans. In Scandinavia we eat a lot of potatoes, but in France you don’t see potatoes so much. You see potatoes in casseroles or in a form of French fries, but not as a normal side dish. Normally you can choose your side to be green beans (haricot vert) or a salad.

Last week I was eating at one of my favorite places, Trés Honore, and as a starter I took the green bean salad. The waitress told me that this is a traditional French salad, and her grandma used to make this salad all the time. I asked if she knew the ingredients and fortunately she did.

This salad is quite spicy so it doesn’t necessarily fit on a plate for kids. This salad would be my pick next to a good steak or one of the salads on a brunch table. If you like spicy tastes, you’ll like this salad.

Salad for four

250g green beans

100g of fresh mushrooms

6 tbs of crème fraiche

3 tbs of old style mustard

 

Heat the water into boil. Add the beans into boiling water just for a minute or two. Do not overcook. Clean and cut the fresh mushrooms. Add them into a salad bowl (do not fry or cook). Rinse the cooked beans in running cold water and add them into the salad bowl. Mix mustard with crème fraiche (sour cream). Mix the dressing with the beans and mushrooms. Add pepper or salt if you wish.

 

You may also like

9 Comments

 1. Luin ensin, että “tarharapusalaatti” ja piti hetken miettiä, että mikä tarharapu :D Mutta lukihäiriöstäni selvittyä täytyy kyllä sanoa, että onpas herkullinen resepti! Täytyy ehdottomasti kokeilla!

  1. Kiitti kovasti sinppivinkistä – luulen nähneeni kyseistä sinappia täälläkin marketissa. Täytyy ehdottomasti kokeilla tätä!

   1. Siis sinappivinkistä… :) Olen ollut viime aikoina ihan toivoton niin lukemisen kuin kirjoittamisen suhteen. Aivojen ylikuormitustako lie…

 2. Hei! Nyt tulee kysymystä joka ei liity tähän postaukseen, mutta toivottavasti ehdit silti vastata. :) Ystäväni on tällä hetkellä Pariisissa harjottelussa ja hän on luvannut tuoda minulle Diptyquen kynttilän sieltä. Osaatko sanoa minkä hintaisia niin sanotusti normi kokoiset kynttilät ovat liikkeessä? Netissä näytti olevan n. 50 euron paikkeilla. Onko liikkeessä suurin piirtein samat hinnat? Kysyn siksi, että laittaisin ystäväni tilille etukäteen jo rahaa. :)

  Kiitos, jos ehdit vastata ja ihanaa kevään odotusta! :)

   1. Tuoksun valinta on pieni ongelma, kun en ole ikinä haistellut Diptyquen kynttilöitä. :D Sanoin ystävälle, että annan vapaat kädet kunhan tuoksu on esim. joku raikas tai hedelmäinen . Ei mitään kukkais- tai täti-/setä-tuoksuja. Ystävä lupasi yrittää selvitä näillä neuvoilla. :D Otan tietysti hyviä vinkkejä vastaan. ;)
    P.s. En muuten tiedä miksi en saa kaksoispistettä toimimaan kommentoinnissa. Eli noiden “epämääräisten merkkien” pitäisi olla hymiöitä. ;) Ja kiitos muuten ihanasta blogista! Harvoin kommentoin, mutta aina odotan innolla uutta postausta. Kiitos!

    1. Hihi, no aikamoiset ohjeet olet antanut ;)
     Tuoksut ovat niin henkilökohtaisia, niin vaikea sanoa. Pidän Pomadrinesta, mutta siinä kynttilän vaha on todella keltainen. Benjoin on uusimmista suosikkini, mutta Oduon (tai jokin vastaava) oli liian tervainen minulle. Riippuu niin paljon nenästä. Figuiers on minusta hyvä, tai no kaikki muut paitsi se Odun. Haha, vaikea valita.

     Kiitos taas muistutuksesta. Laitoin meidän nörttivelholle viestiä, että miksi tämä boksi aina herjaa hymiöitä. Hymyä kun ei voi olla koskaan liilaa ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*