Talo Toscanassa

Kesäloman ajaksi?

Pahoittelen blogihiljaisuudesta, mutta en ole päässyt kirjautumaan blogini sivuille nyt vähään aikaan. Onneksi ne nyt taas toimivat. 

Lupasin kirjoitella teille Italian matkastani enemmänkin ja haluaisin vinkata teille työkaverini vastavalmistuneesta villasta Toscanassa. Me emme siis olleet ikinä ennen tavanneet ennen kuin ajoin Fifini  talon pihaan muutama viikko sitten. Italialainen kollegani oli vain kuullut jostakin suomalaisesta tytöstä, joka rakastaa Italiaa ja hän päätti laittaa minulle sähköpostia. Onneksi laittoi, sillä pääsin pienelle Italian seikkailulle ja lomalle.

 

Talo sijaitsee muutaman tunnin (okei ehkä normi kuskilla yhden tunnin) päässä Firenzestä. Se sijaitsee pienessä kylässä (jossa on käytännössä yksi tie korkealla vuorenrinteellä) keskellä Toscanaa. Sinne on suhteellisen helppo mennä, jos on kartat ladattu puhelimeen etukäteen, ilman navigaattoriakin löytää perille, mutta kartta kannattaa olla mukana :)

Talo valmistui käytännössä samana päivänä kun sinne saavuimme. Laura ja hänen miehensä ovat sitä remontoineet viimeiset seitsemän vuotta ja nyt se on vihdoinkin valmis. Talossa on kolme kerrosta, monta sataa neliötä ja tilaa monelle perheelle. Siellä on suuri keittiö kaasuliedellä (!!!). Pihalta löytyy niin uima-allas kuin viinipensaitakin.

 

Takapihalta kuuluu ”bää” ja naapurin kukko kiekuu vähän miten huvittaa. Talon sisään se ei tosin kuulu, sillä talo kun on satoja vuosia vanha kunnon kivitalo, niin sisälle ei kuulu mitään. Olin ehkä aluksi hieman ihmeissäni kaikesta hiljaisuudesta kun on tottunut meteliin ja meininkiin, niin talossa oli kyllä aikamoisen rauhallista. Pääsee siis lomatunnelmaan ja rentoutumaan.

Talon kerrokset on jaettu huoneittain ja moneen huoneeseen mahtuu koko perhe. Eli talon voi kätevästi vuokrata vaikka monen perheen voimin – kaikki mahtuvat mukaan sillä tilaa on. Suosittelen :)

Laura olisi kovasti halunnut tehdä meille aamupalaa ja ruokaa, mutta vaikka olin miten lomalla niin halusin tehdä kaikki ruoat itse. Kaasuhellaa kun pääsee harvemmin käyttämään tai täydellisiä artisokkia näpertelemään, niin mieluusti olin keittiössä.Kylästä ei löydy ravintolaa, eli autolla joutui ajelemaan joka päivä, jos halusi kauppaan, markkinoille tai syömään.

Takana on ihana loma ja pisamat poskissa muistona siitä :)

 

You may also like

6 Comments

  1. Ne ei sovi Toscanan rauhaan, jota tällä postauksella halusin tuoda esiin:)

     

    Jos haluat siitä kuvan, voin lähettää sen sulle privaatisti mailiin :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*