Sushia Chicagossa

mustaa riisiä ja (melkein) Michelin tähtiä.

 

 

Chicagossa ollessa tuli syötyä todella hyvin. Olin katsonut muutaman ravintolan, jossa halusin syödä jo valmiiksi ennen kuin lähdin matkalle. Harmikseni näihin muutamaan suosikkiin ei ollut mitään mahdollisuutta päästä, sillä seuraavan vapaan pöydän olisi saanut vasta joulun jälkeen.

Japanilaisen ruoan ystävänä etsin myös hyviä sushiravintoloita ennen kuin menin Chicagoon ja jostain pompsahti vastaan ravintola nimeltä Union. Unioinista sain onneksi sentään pöydän ihan pienelläkin varoitusajalla ja kävin siellä yhtenä iltana työkavereideni kanssa syömässä.

En ollut aiemmin syönyt sushissa mustaa riisiä, eikä sitä ole ainakaan täällä Suomessa tullut vastaan. Korjatkaa toki jos olen väärässä? Rakenteeltaan sushi oli hivenen hajoavaisempaa, mutta maultaan niin maukasta.

Unionin valikoima oli todella leikkisä enkä ihmettele, että ravintola on mainittu tämän vuoden Michelin- oppaassa. Juuri tällaisten kokemusten takia matkailu on niin ihanaa kun kokee pieniä ihania elämysksiä pelkkien suuspalojen kautta. Toivottavasti Suomessakin päästäisiin pian kokemaan tällaisia sushielämyksiä.

 

 

 

You may also like

3 Comments

  1. En ole itse koskaan syönyt mustaa riisiä sushissa, mutta löysin sitä Suomesta Hella&Herkku-nimisestä putiikista ja rakastuin palavasti. NIIN herkullinen riisi!

  2. Hyvän näköistä!

     

    Niihin ravintoloihin, joihin “ehdottomasti” täytyy päästä, varaan pöydän yleensä etukäteen. Yhdysvaltojen suurkaupunkeihin löytyy kätevä keskitetty varauspalvelu on opentable.com, jossa on suuri osa ravintoloista (mutta ei ihan kaikki tietenkään).

    -Lumo-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*