Surffimaisemista Suomen kamaralle

Olettekos kuulleet sellaisesta Etelä-Afrikassa sijaitsevasta surffipaikasta kuin Fish Hoek?  Fish Hoek sijaitsee Kapkaupungin tuntumassa ja on tunnettu kauniista luonnostaan. Siellä rypäleiden ja aaltojen seassa asustelee surffari ja pääviinintekijä Bruce Jack. Surffailun lisäksi Jack pitää viinien siemailusta ja hänen mielestään viinien tehtävä on yksinkertainen, niiden tulee tuoda iloa elämään.

Tämä postaus on tehty yhteistyössä Fish Hoekin kanssa, sillä sain heiltä maisteltavaksi  heidän uutuusviinejään. Fish Hoek Petit Verdot on löytänyt tiensä Alkon hyllylle ihan tässä lähiaikoina. Petit Verdot on sinällään erikoinen viini, sillä siihen on käytetty pelkästään nimenomaan tuota nimenomaista Petit Verdot-lajiketta.

Viinin maku on aika mausteinen joten se sopii hyvin pikkupurtavan kaveriksi. Maistelin viiniä juustojen, hedelmien ja pikkusuolaisten kanssa. Oma makuyhdistelmäsuosikkini viinin kanssa oli ehdottomasti   ilmakuivattukinkku.

Viiniä maistellessa minulle tuli sellainen idea, että voisinkohan käyttää punaviiniä ciabattan tekemiseen? Oletteko ikinä kokeilleet? Hmm.

Oletteko muuten katsoneet televitosohjelmaa Saran ja Meri-Tuulin Metropolit? Yksi jaksoista sijoittuu nimenomaan Kapkaupunkiin ja merellisiin maisemiin. Etelä-Afrikka on kuulunut aina haavekohteisiini, mutta tuon jakson nähtyäni olen ihan vakuuttunut, että minun on päästävä sinne viiniviljelmien ja aaltojen keskelle.

_______________________________________

Have you heard from Fish Hoek? It is located in South Africa and near Cape Town. I’ve heard that it’s some kind of surfers’ paradise and its nature is beyond beautiful. In somewhere between grapes and waves lives a man whose name is Jack Bruce. He is the head winemaker of Fish Hoek and a surfer. Jack thinks that the wines have a simple task- they will bring joy into your life.

This post has been made in collaboration with Fish Hoek.  I got few bottles of their delicious new wines. Petit Verdot is itself a special wine, because in the wine they have used solely petit verdot grapes. Usually petit verdot is used in Bordeaux blends, but Fish Hoek was the first who launched wine where petit verdot grapes are used solely.

When I was sipping the wine I came across an idea that could I make a red wine ciabatta. Have you ever tried to make ciabatta with red wine? Hmm.

You may also like

16 Comments

 1. Pitääpä katsella noita viinejä Alkossa sillä silmällä että jos ostaisikin joku sopiva kerta. :)

  Katsoin myös yhden jakson Saraa ja Meri-Tuulia Metropolissa, siinä jaksossa he oli Nykissä ja mietin että pitäisi katsoa muitakin jaksoja. Täytyy siis tsekata toi Kapkaupunki, se on meillä myös matkahaaveissa, olen kuullut Etelä-Afrikasta matkakohteena tosi paljon hyvää!

  1. No kurkkaileppa :)

   Ne on kai olleet tosi suosittuja ja ne on myyty loppuun koko ajan, mutta kyllä he varmasti pian saavat niitä lisää :)

   Tykkäsin siitä Kapkaupunki-jaksosta paljon enememmän mitä siitä New Yorkista. Siinä oli jotenkin niin paljon enemmän fiilistä :)

 2. Pitääpä katsella noita viinejä Alkossa sillä silmällä että jos ostaisikin joku sopiva kerta. :)Katsoin myös yhden jakson Saraa ja Meri-Tuulia Metropolissa, siinä jaksossa he oli Nykissä ja mietin että pitäisi katsoa muitakin jaksoja. Täytyy siis tsekata toi Kapkaupunki, se on meillä myös matkahaaveissa, olen kuullut Etelä-Afrikasta matkakohteena tosi paljon hyvää!

 3. Onpas ihanat pullot. Mä en ymmärrä viineistä mitään, ja yleensä valitsen pullon erikoisemman etiketin mukaan, aika noloa. :)

  1. Heh, noh ehkä se on aika yleisin tapa. Mulla on yleensä muutama rypälelajike joista pidän ja valitsen sitten niiden ja etiketin mukaan :)

 4. Onpas ihanat pullot. Mä en ymmärrä viineistä mitään, ja yleensä valitsen pullon erikoisemman etiketin mukaan, aika noloa. :)

 5. No kurkkaileppa :)Ne on kai olleet tosi suosittuja ja ne on myyty loppuun koko ajan, mutta kyllä he varmasti pian saavat niitä lisää :)Tykkäsin siitä Kapkaupunki-jaksosta paljon enememmän mitä siitä New Yorkista. Siinä oli jotenkin niin paljon enemmän fiilistä :)

 6. Heh, noh ehkä se on aika yleisin tapa. Mulla on yleensä muutama rypälelajike joista pidän ja valitsen sitten niiden ja etiketin mukaan :)

 7. Hienoja kuvia ja kiitos vinkistä, olenkin etsinyt viime aikoina hieman mausteisempaa viiniä.

 8. Hei, Sulla on ihania kuvia. Saanko tiedustella että mitä kameraa ja objektiivia käytät? Minulla meni juuri kamera rikki lomalla ja pitäisi hankkia uusi:-(

  1. Voi kiitos :)

   Siis kuvailen tällä hetkellä kahdella eri kameralla ja toisena mulla on Olympuksen PEN Mini E-PM1. Ostin siihen 45mm objektiivin ja kuvailen pelkästään sillä objektiivilla. Toisena kamerana minulla on Canonin 450d ja käytän oikeastaan vain Sigman 18-50 mm 2.8 tai Canonin 50 mm. Matkoilla mulla on yleensä myös mukana Canonin 55-250mm. Elelen kyllä tällä hetkellä kovassa kamerakuumeessa, sillä haluaisin päivittää kalustoni ihan kokonaan :)

 9. Hei, Sulla on ihania kuvia. Saanko tiedustella että mitä kameraa ja objektiivia käytät? Minulla meni juuri kamera rikki lomalla ja pitäisi hankkia uusi:-(

 10. Voi kiitos :)Siis kuvailen tällä hetkellä kahdella eri kameralla ja toisena mulla on Olympuksen PEN Mini E-PM1. Ostin siihen 45mm objektiivin ja kuvailen pelkästään sillä objektiivilla. Toisena kamerana minulla on Canonin 450d ja käytän oikeastaan vain Sigman 18-50 mm 2.8 tai Canonin 50 mm. Matkoilla mulla on yleensä myös mukana Canonin 55-250mm. Elelen kyllä tällä hetkellä kovassa kamerakuumeessa, sillä haluaisin päivittää kalustoni ihan kokonaan :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*