Sundays in Paris

Täällä on palailtu Pariisiin ja totuttu taas ihmisvilinään kahden kuukauden etelässä olemisen jälkeen. Palasimme Pariisiin viikko sitten ja oli ihana tulla takaisin pitkästä aikaa. Etelässä oleminen on vähän niin kuin mökillä olisi ja elämä Rivieralla on hyvin erilaista mitä Pariisissa. Itse olen kotihiiri, niin rauhalliset kotiviikonloput ovat minusta ihan luksusta, mutta täytyy todeta että välillä etelässä oli ehkä hivenen liian rauhallista jopa minulle. Tämä toki taas muuttuu maaliskuussa, kun turistit palaavat.

Paris homes

Pariisissa alkaa vihdoinkin olemaan talvisemmat ilmat ja tänään laitoimme ensimmäisen kerran takkaan tulen. Vaikka miten aina vähän maanittelen näitä vanhoja taloja, mutta on näissä aina silloin tällöin oma viehätyksensä. Se kun kuulee puiden paukkuvan takkatulessa ja juo aamukahvia sunnuntaina kaikessa rauhassa, niin tuntuu että ne vetävät ikkunat, rapiseva maali ja narskuvat puulattiat unohtuvat.

Toivottavasti teillä on ollut ihana viikonloppu ja olette saaneet rentoutua. Me jatkamme tätä takan polttelua, niin pysyy asunto lämpimänä. Voin nimittäin kertoa, että takkatulta tarvitaan lämpöpatterien lisäksi.

…………………………………………………………………………

We came back to Paris around a week ago after two-month break. After the attacks I needed a little break from this city and also I had been planning to go to learn French to south of France. I really love south of France, but in the wintertime it can be quite quiet even for me. So it feels nice to be back in lively Paris after petit pause.

I always say that we Nordics are pampered because of how our homes are build. I was shocked at first because of all the unfinished little details you could find from Paris homes. But today when we put the fire into the fireplace in the morning, suddenly I forgot all the water leaks, old floors, and windows without isolation. In mornings like today, these old houses can be pretty charming.

Hope you had a nice Sunday. I’ll continue heating our apartment and drinking hot tea. Let’s relax today, so we are ready for the new week.

You may also like

5 Comments

  1. Hih, no tunnelman lisäksi se tuo myös lämpöä.

   Täältä voi myös ostaa tuollaisia marmorisia takkoja koristeeksi vaikka hormia ei olisikaan. Eli jos joskus lähdemme Pariisista, kannan tuollaista marmoripalaa mukanani vaikka Singaporeen, sillä mikään ei ole kauniimpi sisustuselementti kuin tuo (se valkoinen versio mikä meillä on).

 1. Hei Sofie,
  Voiko Rivieran kotiasi vuokrata? Jokavuotinen matkakuume alkaa nostamaan jo päätä.
  Täälläkin paukkupakkaset, takka olisi ihana mutta sellainen vain mökillä,
  Vaikka Suomessa niitä on alkanut taas näkymään myös taloissa, olisi se
  Ihana kotonakin.

  1. Heippa,

   vuokrataan, mutta tällä hetkellä kalenteri alkaa ilmeisesti olemaan jo aika täysi syyskuulle asti. En siis itse hoida tätä asiaa vaan se menee vuokrafirman kautta.

   Itse rakastan takkoja. Lapsuudenkodissani oli sellainen ja se oli AINA päällä. Se toi sellaista rauhallista fiilista lämmön lisäksi. Pariisissa ei varmasti edes pärjäisi ilman sitä, sillä ikkunoista hiipii kylmä ja patterit eivät oikein lämmitä.

 2. Hei

  olisi kiva jos saisin vuokrafirman tiedot, voisin sitten katsoa onko vapaana myöhemmin. Asuntosi sijainti kiinnostaisi kovasti koska olen ollut niin paljon Nizzassa että haluaisin nyt vähän kauemmaksi itse keskustasta mutta kuitenkin lähelle Nizzaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*