Summer salad in a melon bowl – melonisalaatti

Viikonlopun tunnelmilla jatketaan… Lauantain rantapäivän jälkeen istahdimme kodin terassille, lasissa roséeta, taustalla musiikkia ja seurana ilta-aurinko. Voisiko tällaisia viikonloppuja olla koko kesä täynnä. Nyt jos se joulupukki olisi olemassa, niin listaltani ei löytyisi muita toiveita tälle vuodelle. Mitä ihminen muuta tarvitsee, kun ystäviä, aurinkoa ja hyvää ruokaa?

The French Riviera

The French Riviera

Näin entisenä kämppiksenä tunnen Charimuksen ruokavalion hyvin. Hänen ruokavalionsa on aika samanlainen mitä minun, joten ei ollut vaikea keksiä meille syötävää. Nykyään varsinkin, kun Charista on kuoriutunut myös lihansyöjä, niin ruokavaliomme ovat aika samankaltaisia.

The French Riviera

The French Riviera

Kesäisin minun tulee syötyä kaikenlaista hedelmäistä ja yksi suosikkini onkin nektariinisalaatti ja provolone-juuston kera. Char kun syö nykyään myös lihaa, ajattelin poiketa provolonesta hieman ja tehdä sittenkin Parmankinkkusalaattia ja tarjoilla sen cantaloupemelonissa. Mikä olisikaan ollut visualisti Charille kauniimpi annos kuin salaattiannos suoraan melonista?

Avec Sofié blog / the perfect summer salad on the teracce.

Näin kun melkein Italiassa ollaan, niin melonin sisältä löytyi leipätikkuja, mozzarellaa ja Parmankinkkua melonin lisäksi. Täydellinen salaatti kesäpöytiin. Totta kai salaatin voi tehdä myös kulhoon pilkkomalla melonit palaisiksi, mutta melonikulho sopi meidän kesäiltaan (ja valokuviin).

The French Riviera

The French Riviera

The French Riviera

Muuten pöytä oli katettu kesäisen rennosti pellavalla ja Riviera Maison coolerilla, jonka olen muuten saanut kummitädiltäni vuosia sitten lahjaksi. Eipä tiennyt kummitäti tai Sohvi silloin, että Rivieran cooleri pääsee nimenomaan Rivieralle asustelemaan. Se sopii etelän kotiin paremmin kuin minnekään muualle.

Vaikka isoimmat huonekalut ja kasvit terassilla ovatkin jo, puuttuu sieltä pehmoisuus ja tekstiilit. Joitain ideoita minulla onkin mielessäni, että miten haluaisin terassia hieman virkistää, sillä nyt se näyttää vähän liikaa lounge-tilalta minun makuuni. Itse kun olen vähän tällainen romantikko, niin pientä rosoisuutta kaivataan. Nyt kun se näyttää pikkuisen liian kylmältä vaikka lämpöä ilmassa riittääkin.

…………………………………………………………

Last weekend after the perfect beach days, we stayed the whole night at our terrace. The weather was so warm and we just stayed and listened good music and drank rosé. Just a perfect summer evening with my dear friend. If someone would ask me to describe the perfect summer evening, last Saturday was pretty much it what I mean with my dream evening. Good food shared with friends in a warm summer evening. What else do you need?

My dear friend, Char, is a probably the most visual person I know. That’s why I could not serve her anything else than visual food. We used to live together and therefore I know her diet as well as my own. We eat a lot of vegetables and cheeses and that’s why I served my Italian inspired salad in a melon bowl. The perfect eatable piece for a summer table.

My summer room, terrace, is almost ready. I have bought most of my furniture, but I feel that our terrace is a bit too clean. My inner romantic personality needs a little bit of texture and details on the terrace and that’s why I hope within a few weeks my terrace project is finally ready for the summer.

You may also like

6 Comments

  1. Oi ihanaa. Arjen luksusta parhaimmillaan. Hyvää ruokaa, ystäviä ja kesä!

    Tämän päivän kauppalista sai lisäkseen cantalopea ja parmaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*