Stockholm interior guide

Tukholman retkiini on aina kuulunut sisustuskaupoissa pyöriminen. Vaikka asuin Suomessa, tuntui että Tukholmassa oli suurempi tarjonta mitä Helsingissä. Tukholmasta löytyy kumminkin hivenen enemmän putiikkeja sisustusintoilijalle mitä Suomesta ja sen takia kävin taas kaikki suosikkini läpi ja löysin myös muutaman uuden. Tähän laajan tarjontaan tosin vaikuttaa myös se, että Ruotsista tulee enemmän pieniä merkkejä, oli kyse sitten kynttilöistä tai tekstiileistä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Asplund

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

sis4

Asplund on vilahdellut sivuillani jo useamman vuoden ajan ja aina kun olen Tukholmassa, niin viipotan ensimmäisenä heidän putiikkiinsa. Asplund on kompakti liike, jossa on tilaushuonekalujen lisäksi myös pienempiä sisustavaroita. Itse pidän myös sisustuslehtien ja –kirjojen valikoimasta ja niitä olen yleensä ostellut mukaani muiden pikkutavaroiden lisäksi.

Plan ett

sis2

Yksi ehdoton must sisustusliike on Birger Jarlsgatanilla sijaitseva Plan ett. En ollut siellä aiemmin käynytkään ja jos jotakin näistä liikkeistä nyt teille suosittelisin, olisi se Plan ett. Kaupasta löytyy ainakin minun kaikki suosikkini ja pääsin jopa hipelöimään tällä viikolla saapuvaa terassin marmoripöytääni (!!). Liikkeestä saa myös paljon printtejä ja muita piensisustustavaroita, eli ihan sohvan kanssa ei tarvitse kävellä ulos.

Nordiska Galleriet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

sis8

Nordiska Galleriet on monelle Östermalmin kulkijalle tuttu. Iso tila kätkee sisäänsä kaikki sisustuksen klassikot sekä uudet tuulet. Nordiska Gallerietissa pääsee ihailemaan klassikoita muualtakin kuin katalogeista, sillä liikkeeseen mahtuu pöytä jos toinenkin. Pääsin myös silittämään sitä omaa unelmaani, Saarisen Tulipia. One day, one day.

 

Skultuna

sis6

Skultuna on varmaan yksi brändeistä mikä on hyötynyt tästä kullankimaltelevasta sisustusintoilusta. Tai itse en ainakaan voinut vielä muutama vuosi sitten kuvitella ihailevani kultaisista kukkaruukuista, mutta kuinkas sitten kävikään. Nämä nimenomaiset ruukut koreilevat maailmanlaajuisesti monen sisustusblogin ja -sivuston inspiraatiosivuilla, Pinterestistä nyt puhumattakaan. Oli minulle itse asiassa yllätys, että yritys on jo vuodelta 1608. Kukkaruukut eivät ole ihan sieltä asti, mutta monet muut kultaiset kyntteliköt kylläkin.

Norrgavel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

sis10

Norrgavel oli minulle uusi tuttavuus, mutta niin kovin tykästyimme toisiimme, että menen kyllä ensikin kerralla tähän Birger Jarlsgatanilla sijaitsevaan liikkeeseen. Liikkeessä oli tutusti kuparia ja kultaa, sekä pehmeitä alpakkatyynyjä. Norrgavel tarjoaa myös välineet pienremonttiin, joten maalit ja pensselit löytyvät yhden katon alta kun maalausinto iskee.

1.Jos jotain take awayta nyt voin tällä katsauksella antaa, niin Tukholmassa näkyy metalli todella vahvasti. Oli kyse sitten kuparista tai kullasta, sitä pitää olla. 2.Tom Dixonia olivat liikkeet myös pullollaan, niin pientavaran kuin isoimpien huonekalujen muodossa. 3. Catarina Seth Andersonin Pallo-vaasia näkyi jokaisessa liikkeessä. Niin Asplundilla, Norrgavelissa, Svenst Tennissä ja Nordiska Gallerietissa. 5. Valaisin to have taitaa olla ainakin Bertjan Potin Heracleum muutaman muun ohessa.

You may also like

10 Comments

  1. Heippa, kiva että oli tarpeen :) :)

   Näin myös muutaman kivannököisen paikan lähellä Marietorgetin metroasemaa lähellä. Ne olivat valitettavasti kiinni kun kävelin niiden ohi, mutta ensi kerralla menen kurkkaamaan nekin :)

 1. Tom Dixonia fanitan, meillä on Mirror Ball joka ei vielä ole ehtinyt kattoon sillä nykyisessä kodissamme ei ole lampun paikkaa ollenkaan olohuoneessa katossa. Täällä tykätään vaan jalkalampuista:D Metalli, marmori ja villatyyppiset tekstiilit näyttävät kuvien perusteella olevan siellä yhtä in kuin täällä:)

  1. Niin tuttua.. Sveitsissä ollaan säästäväisiä olohuoneen “lampunpaikoista”. Päädyimme hankkimaan kaarivalaisimen ruokapöydän ylle ettei ihan kynttilänvalossa tarvinnut syödä. ;)

   1. Heh, kaarivalaisimisesta minäkin täällä haaveilen, sillä meillä ei ole kattovalaisimille paikkaa kuin keittiössä..

    No mut c’moon, kynttilän valo on niin jees :D

  2. Oh, se on ihana!! Heh, ymmärrän hyvin sillä meillä ei ole ruokailu- tai olohuoneessa yhtäkään kattolampun paikkaa. Eli jalkalampuilla ja kynttilöillä mennään.

   Joo, tekstiilit olivat tosi runsaita sekä monissa eri materiaaleissa. Marmoria oli totta kai ihan joka paikat pullollaan. Oli kiva huomata, että alpakkatyynyjä oli myös tarjolla :)

 2. Kiitos näistä houkuttelevista sisustusvinkeistä. Sinänsä harmi että Tukholma on vähän kaukana.
  Tuliko sellaista fiilistä, että Tukholmassa voisi myöskin asua? :D

  1. Hih, oleppas hyvä! Niin, sieltä teiltä sinne on pienoinen matka. Millaista sisustusta teilläpäin on noin yleensä?

   No joo, Tukholma on minulle kuin toinen koti. Pampulalle tosin ilmasto ja pimeys olisivat varmasti niin vaikeita asioita että maana Ruotsi ei hänelle sopisi.

   Oli muuten hassua huomata millaisia unimaratoneja tuli vedettyä kun auringonvaloon tottuneena en sitä yhtäkkiä saanutkaan.

   Tukholma on niin ihana ja helppo paikka olla. Kumminkin kansainvälinen ja suht iso, mutta helposti kävelee paikasta toiseen. En vain usko, että se on Pampulan paikka.

   1. Näin sen ilmaisi sisustusliike Interior:
    “Warm, aber cool
    Skandinavischer Minimalismus”
    – Yks mun suosikkiliikkeistä… Mutta kun katselin sinun ottamia ihastuttavia kuvia, niin melkein mielenkiintoisempaa tarjontaa löytyisi Tukholmasta enemmän. Täällä nuo kauniit sisustukset on ympätty yleensä huonekalukauppojen ja ostoskeskuksien yhteyteen ja 20 – 30 % alennuksin houkuttelemassa ostajia. Zürichistä löytyy pieniä sisustuliikkeitä mutta nekin aika harvassa, että jäisivät niin mieleen..

 3. Kiitos tosi paljon viinkkeijstä. ;) . Mutta ensi kerralla käyda katsomassa näitä hyviä vinnkkejä asun tunnin päästä kaupungista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*