Spring in Paris & joie de vivre

Niin kuin olen siitä aiemminkin maininnut, Pariisissa säät vaihtelevat ihan yhtäkkiä. Maanantaina oli vielä talvinen kolea sadepäivä, mutta perjantaina se tuli. Kevät nimittäin. Kun pääsin perjantaina töistä, ampaisin saman tien ulos ja kävelin kaupungin poikki illalliselle. Illallisen jälkeenkään en malttanut hypätä taksiin, vaan kävelin yöllä yksin kaupungin läpi keväisestä fiiliksestä nauttien :)

Avec Sofié l Paris Saturdays

Eilen sain mieheni taas pitkästä aikaa kotiin ja vaikka hän kärsi aikaerosta, sinnittelimme koko päivän auringossa oleillen. Tämä on varmasti joka paikassa sama juttu, kun kevät tulee, ihmiset ryntäävät ulos ja on aivan sama missä sitä on, picnicin voi laittaa pystyyn, vaikka kadun reunaan. Tästä huolettomuudesta pidän Ranskassa, että ei ole niin väliä missä sitä makoilee tai syö, jos fiilis ja ilma ovat aurinkoisia, voi elämästä nauttia siinä samaisessa hetkessä.

Avec Sofié l Paris Saturdays

Olen aiemmin ollut ehkä vielä enemmän hyper kaikkien aikataulujen, kliinisyyden (tätä olen edelleen) ja järjestyksen kanssa, mutta kai Pariisi on tehnyt minulle jollain lailla hieman hyvääkin. Muistan kun muutin tänne, niin mieheni sanoi minulle usein ”you need to take a chill pill” jos aloin esimerkiksi suurin piirtein hyperventiloimaan maassa makaavista ihmisistä. Maa kun on likainen you know. Nyt en ole kuullut tuota lausetta enää niin usein, joten kai olen chillannut vähän näiden puhtaus- ja aikataulujuttujeni kanssa.

Avec Sofié l Paris Saturdays

Tänään aamulla taisin olla niin totaalisen chill, kun katsoin vahingossa Marrakechin säätä ja olin onnesta soikeana. Siis 19:sta astetta jo yhdeksältä aamulla!? Vielä ei näihin Marokon säätiloihin päästä täällä, mutta onneksi tänäänkin paistaa ja saan olla ulkona koko päivän :)

PS. Arvaatteko mitä mietin ensimmäisenä kun näin ihmisten makoilevan vasten tuota seinää?

You may also like

9 Comments

 1. Mä ainakin ekana ajattelin että tohon on voinu kuka tai mikä vaan pissiä tai kakkia juuri ennen kun nämä ihmiset menee siihen makaamaan… Hyyyyiiii..

 2. Ihan sama juttu kuin Lontoossa – maanantaina oli viela talvi ja torstaina istuin kahvilan terassilla ranskalaisystavani kanssa (kun olimme vapaalla) aurinkolasit paassa ja ballerinat jalassa. Fantastique!

  1. Mä olen niin onnellinen näistä ilmoista. Ihan kun saisi tunteja lisää koko päivään kun voi tehdä niin paljon enemmän asioita kun ei tarvitse aina kiirehtiä valon kanssa :)

   Fantastique nimenomaan :))

 3. Ranskalaiset suhtautuvat näköjään elämään samalla huolettomuudella kuin lapset: heitäkään ei haittaa asettaa välipalaa maahan tai maata siinä, mihin nyt sattuu asettumaan :D Mäkin tarttisin kyllä noita chill pillejä; sen verran hysteerikko olen minäkin, vaikka olen koettanut opettella rentoutta…
  Mutta tulipa hyvä mieli näistä kuvista! Alkaa itsekin uskoa, että kevät ja kesä tulevat. Just nyt stressaa ihan kamalasti muutto putkirempan alta, mutta ehkä senkin kestää, kun valoa on enemmän ja kesä tulee koko ajan lähemmäs. Heinäkuussa ollaan jo takaisin omassa kodissa ja voidaan ihailla uutta kylppäriä ja vessaa <3 En malta odottaa!!

  1. Jep, niin tekevät. Hyvä vertaus muuten :)

   Täällä on joutunut joku popsia muutaman chill pillin, sillä muuten täällä on mahdoton elää. Metroon menen yleensä hanskat kädessä ja mitään en syö jos en ole pessyt käsiäni. Suurkaupungit ovat vain niin likaisia paikkoja.

   Ooh, ihanaa! No kesällä onneksi ei tarvitse muutenkaan olla niin paljon sisällä niin remppa menee varmasti nopeasti. Ihanaa sunnuntaita :))

 4. Voi kyllä, koiran pissit tuli ensimmäisenä mieleen yök.

  Kirjoitit aikanaan Zurichin puhtaudesta ja voi veljet miten oikeassa olit! Varsinkin nyt kun on jo tullut käytyä Sveitsissä useammassa kaupungissa, viimeisenä Bernissä, olen huomannut miten täällä on myös Sveitsin eri kaupunkien tasoon nähden tosi siistiä. TYKKÄÄN! :)

  1. I know!

   No niin! Ei ole parempaa paikkaa kuin Zurich! Tulen sinne itseasiassa tällä viikolla :))
   Zurich olisi minun suosikkipaikka asua ja olla :)

 5. Huh, tulee sama efekti kuin jotain muotikuvia katsellessa. Mallit nojailee graffitein peitettyihin vessanseiniin ja ties mihin ja minä vaan mietin, että kuinka likaisia paikkoja, vaikka kuvat sinällään ovatkin aivan upeita. Niinkuin tuo sinunkin!
  Mutta juu, ei minusta olisi malliksi ( muutenkaan :’D ) eikä kyllä näköjään ranskalaiseksikaan ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*