Spaghetti con Spinaci e Ricotta

Sain kuulla Italiasta iloisia uutisia. Ihanat ystäväni tulevat kesällä luoksemme. Kesäkuussa minun ei siis tarvitse häärätä keittiössä sillä ystäväni ovat aikamoisia kokkeja. Tällä hetkellä en ihan tarkkaan vielä tiedä, että montako ystävää sieltä on tulossa, mutta ainakin 5, ehkä enemmänkin. Joten kesäkuussa on luvassa puheen sorinaa, hyvää ruokaa ja paljon naurua.

Tarvitset:

Pastaa

Salottisipulia
Valkosipulia
Oliiviöljyä
Kirsikkatomaatteja
Pinaattia
Suolaa 
Pippuria
Ricottaa

Laita pastat kiehumaan. Kuullota sipulit öljyssä, lisää halkaistut kirsikkatomaatit. Pyöräytä pinaatit öljyssä ja lisää suolaa ja pippuria. Sekoita tomaatti-pinaatti yhdistelmän pastan kanssa ja murenna ricottaa pastan päälle.

__________________________________________

You need:

Spaghetti

Shallot
Garlic
Olive Oil
Cherry Tomatoes
Spinach
Salt 
Pepper
Ricotta


Sauté shallot and garlic in olive oil, add chopped cherry tomatoes.  Add spinach, cook spinach until it is soft. Add salt and pepper. Combine sauce and cooked pasta and add ricotta. 

You may also like

28 Comments

 1. Jonna:Voi kiitos! Onneksi lähden ensi viikolla reissuun, niin jos ei enää sen jälkeen tarvisisi kuvailla ruokia valkoisilla lautasilla :)

 2. Nams! Näyttää todelta hyvältä. Pitää ehdottomasti kokeilla, nimittäin en ole koskaan tehnyt ricotta-pastaa. Niin, ja kuvat ovat taas ihanat!

 3. Kuulostaa todella hauskalta, ystävät ovat parhaita asioita maailmassa :) Ja ruoka tietenkin, tuli nälkä kun katselin kuviasi..

 4. Absolutely White:Kiitos:))))Meillä syödään pastaa ihan todella harvoin, mutta ystävien tulon kunniaksi kokkasin pastaa :)Suvi:Niin kuulostaa! Ne on kyllä niin mahtavia! Joskus puheensorina muuttuu huudoksi ja leikkisäksi riitelyksi. Pojilla on tapana tehdä pieniä jekkuja toisilleen, niin innolla taas odotan että mitä kaikkea ne oikein keksii :) Ja saan taas italian tiiviskurssinkin kaupan päälle :)Pidän itseäni äärimmäisen onnekkaana, että ollaan edelleen ystäviä pitkästä välimatkasta ja vuosista huolimatta. Tapasimme vuonna 2000 kielikurssilla Brightonissa :)No se on kuvien tarkoituskin!

 5. Voi miten hauskaa tavata heidät vihdoin! Ja ihanan näköistä pastaa! Ja mikä kuvausalustana on – löysitkö ladon oven? :) -B

 6. B:No eikö! Niin ihana saada heidät taas tänne!Heh, ei tarvinnut mennä irrottamaan ladoista ovia, vaan löysin kaupasta hyvän kuvausalustan :)

 7. Absolutely White:Kiitos:))))Meillä syödään pastaa ihan todella harvoin, mutta ystävien tulon kunniaksi kokkasin pastaa :)Suvi:Niin kuulostaa! Ne on kyllä niin mahtavia! Joskus puheensorina muuttuu huudoksi ja leikkisäksi riitelyksi. Pojilla on tapana tehdä pieniä jekkuja toisilleen, niin innolla taas odotan että mitä kaikkea ne oikein keksii :) Ja saan taas italian tiiviskurssinkin kaupan päälle :)Pidän itseäni äärimmäisen onnekkaana, että ollaan edelleen ystäviä pitkästä välimatkasta ja vuosista huolimatta. Tapasimme vuonna 2000 kielikurssilla Brightonissa :)No se on kuvien tarkoituskin!

 8. Voi miten hauskaa tavata heidät vihdoin! Ja ihanan näköistä pastaa! Ja mikä kuvausalustana on – löysitkö ladon oven? :) -B

 9. B:No eikö! Niin ihana saada heidät taas tänne!Heh, ei tarvinnut mennä irrottamaan ladoista ovia, vaan löysin kaupasta hyvän kuvausalustan :)

 10. Onpa kivaa! Ja on aina ihanaa maistella muiden tekemiä ruokia ja voi oppiakin jotain uutta. Itse olin innoissani kun joskus thaimaalainen ystäväni kokkasi ihania thairuokia ja opetti mulle monta uutta raaka-ainetta. Kunnon italialainenkin maistuisi. :)

 11. Saija:Olen niin onnellinen kun saan heidät taas Suomeen :). Minä olen oppinut heiltä ihan äärettömän paljon ruoasta ja sen tekemisestä.Välillä ihan huvittaa heidän hifistelyt ruoan suhteen. Suomestahan ei siis saa puhvelinmaidosta tehtyä mozzarellaa esimerkiksi. Muutama vuosi sitten ravattiin tuntikaupalla ympäri Helsinkiä etsimässä oikeanlaista pastaa. Tällä kerralla he kuulema tuovat omat pastat mukanaan :D. Ihan äärettömän mukavia ja lupsakoita kavereita, mutta ruoan suhteen ihan järkyttävän tarkkoja. Heidän lempipuuhaansa Helsingissä on käydä katsomassa Helsingin italialaisten ravintoloiden menut. Olisi mennyt monet menut uusiksi, jos he olisivat saaneet päättää.Oi thairuoka on hyvää! Oletko syönyt sellaista kuin “kap khai”? En yhtään tiedä miten se kirjoitetaan, mutta jotenkin tuolla tavalla se lausutaan.. Ruoan yhteydessä sitä oppii niin paljon itse kulttuuristakin :)

 12. Onpa kivaa! Ja on aina ihanaa maistella muiden tekemiä ruokia ja voi oppiakin jotain uutta. Itse olin innoissani kun joskus thaimaalainen ystäväni kokkasi ihania thairuokia ja opetti mulle monta uutta raaka-ainetta. Kunnon italialainenkin maistuisi. :)

 13. Saija:Olen niin onnellinen kun saan heidät taas Suomeen :). Minä olen oppinut heiltä ihan äärettömän paljon ruoasta ja sen tekemisestä.Välillä ihan huvittaa heidän hifistelyt ruoan suhteen. Suomestahan ei siis saa puhvelinmaidosta tehtyä mozzarellaa esimerkiksi. Muutama vuosi sitten ravattiin tuntikaupalla ympäri Helsinkiä etsimässä oikeanlaista pastaa. Tällä kerralla he kuulema tuovat omat pastat mukanaan :D. Ihan äärettömän mukavia ja lupsakoita kavereita, mutta ruoan suhteen ihan järkyttävän tarkkoja. Heidän lempipuuhaansa Helsingissä on käydä katsomassa Helsingin italialaisten ravintoloiden menut. Olisi mennyt monet menut uusiksi, jos he olisivat saaneet päättää.Oi thairuoka on hyvää! Oletko syönyt sellaista kuin “kap khai”? En yhtään tiedä miten se kirjoitetaan, mutta jotenkin tuolla tavalla se lausutaan.. Ruoan yhteydessä sitä oppii niin paljon itse kulttuuristakin :)

 14. Hei Sofie,rakastan blogisi kuvia ja tunnelmaa. Ja reseptit on parhautta. Postaus-toiveena olisi kiva nähdä paloja teidän kodin sisustuksesta, pidän niin tyylistäsi.Ihanaa kevättä, terveisin Sinttu

 15. Hei Sofie,rakastan blogisi kuvia ja tunnelmaa. Ja reseptit on parhautta. Postaus-toiveena olisi kiva nähdä paloja teidän kodin sisustuksesta, pidän niin tyylistäsi.Ihanaa kevättä, terveisin Sinttu

 16. Sinttu:Voi kiitos! No olemme muuttaneet kuukausi sitten ja koti kaipaisi vähän maalia, uuden maton ja sohvapöydän, jotta sitä voisi esitellä. Mutta yritän pikkuhiljaa saada kotia esittelykelposeksi :)

 17. Sinttu:Voi kiitos! No olemme muuttaneet kuukausi sitten ja koti kaipaisi vähän maalia, uuden maton ja sohvapöydän, jotta sitä voisi esitellä. Mutta yritän pikkuhiljaa saada kotia esittelykelposeksi :)

 18. Todella hyvannakoista pastaa. Taidan napata taman reseptin itselleni taksi illaksi:)xxPS. Mukavaa lomaa sinulle!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*