Soul Kitchen´s in Helsinki

Moni teistä onkin kysellyt, että mitkä ovat lempiravinoloitani. Tykkään tosi paljon erilaisista ruoista ja ruokakulttuureista, ainoastaan nepalilaisesta ruoasta en oikein pidä, kaikki muut menee. Koska tykkään niin monista erilaisista ruoista, ovat myös kaikki suosikkiravintolanikin aika erilaisia.
Katsoin sunnuntaina saksalaisen elokun nimeltä “Soul Kitchen”. Elokuva ei  ollut mitenkään erikoisen hyvä, lähinnä outo. Eli en suosittele kyseistä elokuvaa. Sain siitä kumminkin idean tehdä teille postauksen vähän rennommista suosikkiravintoloistani. Asun aina kesät Helsingissä ja tapaan kesäisin kavereita koko lukuvuoden edestä, joten käyn ainakin kerran viikossa ulkona syömässä. Joten ravintola-tuntemusta tältä tytöltä löytyy. Listasta löytyy rentoja ravintoloita, eli ei mitään fine dining-meininkiä kannata odottaa. Rentoa tunnelmaa ja reilua ruokaa on näissä paikoissa tarjolla. Tämän tyyppisiä ravintoloita haluaisin Helsinkiin enemmän. Paikkoja, joissa ei tarvitse jäykistellä ja ruoka on takuuvarmaa perusruokaa.

Nämä paikat sopivat iloiseen illanviettoon, rentoon tapasteluun tai kiireiseen lounasteluun. Teen myöhemmin myös postauksen vähän hienommista Helsinkiläisistä ravintoloista.

1. Bar 9 Uudenmaankadulla. Tosi hyvää pastaa ja reilut annokset, ei mitään pientä piiperrystä eli vatsan saa kunnolla täyteen. Suosittelen myös Atkinsin-salaattia.
2. Bar Tapasta Uudenmaankadulla. Rakastan tapaksia! Tapastassa ne ovat aika isoja, joten 3 tapasta täyttää vatsan. Suosittelen lampaankyljyksiä ja romesco-kastiketta.
3.Ravintola Tori Punavuovuorenkadulla. Kiva fiilis, olohuonemainen. Suosittelen Torin lihapullia, niistä onkin tullut paikan klassikko. Ainoa miinus on, ettei heillä tarjoilla alkoholia, eli viinilasillista ei ole mahdollista tilata ruoan kaveriksi.
4.Bar Teos Runeberginkadulla. Yksi suosikkiravintoloistani, ellei jopa suosikki. Tosi hyviä tapaksia, sopivan pieniä niin jaksaa maistella montaa erilaista. Paikka on todella suosittu, joten pöytävaraus on must.
5.SUSHIBAR Uudenmaankadulla. Kivan rento sushipaikka. Suositten paikan omia special-makeja,  paikan jalomakit on ihan mahtavia! Yleensä aika täynnä, joten pöytävaraus kannattaa tehdä, jos mielii syödä suosittuina aikoina.
6. Bali Hai Iso-Roobertinkadulla. Rento ravintola, jossa masun saa täyteen. Vuohenjuustosalaattia suosittelen. Palvelu iloisen letkeää. 
7.Rafla uudenmaankadulla. Ehkä näistä esittelemistäni ravintoloista se fiinein. Tunnelma on aina kuin Barcelonassa, ihmisiä on paljon ja äänitaso sen mukaista. Ruoka on loistavaa palvelusta puhumattakaan. Suosittelen kampasimpukoita Nicoise ja fenkolia.
8.Kitch Yrjönkadulla. Sattumalta eksyin tänne viime kesänä outojen sattumusten seurauksena. Paikka oli ihan täynnä mutta saatiin omalla aloitekyvyllä kyhättyä meille pöytä. Ruoka oli hyvää, palvelu ei ollut niin iloista, mutta omaperäistä sitäkin enemmän. Suosittelen paahdettuja kasviksia ja tapenadea.

You may also like

4 Comments

  1. Omituisten sattumusten seurauksena – indeed :) Mutta oli ihana ilta! Ja ihana postaus! -Bps. Unohdit meidän suosikkiravintolan samaiselta illalta hihii :)

  2. Omituisten sattumusten seurauksena – indeed :) Mutta oli ihana ilta! Ja ihana postaus! -Bps. Unohdit meidän suosikkiravintolan samaiselta illalta hihii :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*