Someone’s trash is another’s treasure

[mittaustagi]

vintage couch

 

Someone’s trash is another’s treasure –sanonta piti paikkansa viime lauantaina kun olin kotikulmilla aamukävelyllä. Naapuritalon pariskunta oli ilmeisesti muuttamassa kun kantoivat kaikenlaisia tavaroita ovensa eteen kasaan tai sitten he noudattivat KonMari –metodia hyvinkin aggressiivisesti. Snapchat-kaverini näkivät koko prosessin livenä kun ihastelin sohvaa tavarakasan alla ja seuraavassa snäpissä olinkin kiikuttanut sohvan jo korttelin päähän kunnostuksen arvioitavaksi. Tässä vaiheessa poikaystäväni varmasti mietti, että olen nyt tullut aivan hulluksi sillä eihän meillä ole edes nyt kunnolla asunnossa tilaa.

Jos jokin pelaa Pariisissa, on se roskapalvelu. Roska-auto ajaa kadullamme varmaankin kolme kertaa päivässä ja kaupungilla on myös tavaroiden hakupalvelu. Palveluun kirjaudutaan Internetin kautta ja mistä saadaan vuoronumero ja tavaroiden hakuaika. Olemme nimittäin muutaman kerran roudanneet tavaroitamme aamu viiden aikoihin kadulle ja noutopojat ovat saapuneet ajallaan ennen aamuruuhkia noutamaan omat roinamme. Onneksi viime lauantaina me olimme paikalla ennen hakupalvelua, sillä nyt minulla on täällä yksi hauska projekti – sohvalle pitää antaa uusi parempi elämä.

Jos minua on jokin Pinterest-kuva takaraivossa mietityttänyt, niin se on tämä kuva. Mietin jo vuosi sitten synttäreinäni, että olisiko pitänyt päällystää vanha sohvamme mustavalkoisella kankaalla. No siihen hommaan ei silloin lähdetty, mutta nyt lähdetään tällä löytämälläni sohvalla. Kangas on jo löydetty ja sunnuntaina saan toisen tarjouksen sohvan kunnostuksesta. Eli toivotaan, että muutaman viikon päästä saatte pientä updatea, että miltä se löytösohva näyttää kunnostuksen jälkeen.

…………………………………………………………

The saying “someone’s trash is another’s treasure” came to reality last Saturday when I was on my morning stroll around our neighborhood. Apparently someone was moving out from his or her apartment or just following aggressively on the KonMari method.

Paris is a big city, and if one thing needs to be done systematically it’s trash collection. I hear the trucks passing by our home at least 3 times a day, and that’s a lot to me. The French are also very good about recycling. This has actually been an eye-opening for me, a somewhat environmentally aware Finn. The city provides a service that collects your old furniture or machines without any cost. Can you believe this?

While I was having my stroll I saw this beautiful old couch sitting under other objects. If you follow me on Snapchat, you probably saw the whole process. I just couldn’t leave it there on the street. I’m sure at this point my love was thinking that I’m completely crazy. We don’t even have now space in our apartment and instead of getting rid of stuff; I carry home some old canapé that will eat my bank account.

Maybe two years ago I found this picture in Pinterest, and ever since I have wished for a moment when I could have the similar black and white striped divan or canapé. That moment is now. I already found a fabric for the couch, and on Sunday I will get another proposition for re-making this absolutely beautiful interior piece. Let’s hope that in within a month, you’ll see my dream couch with a new dress.

You may also like

18 Comments

  1. Hih, no niin oli. Kerrankin osuin paikalle oikeaan aikaan. Ranskassa kodit ovat vain pieniä eikä varastotilaa ole keskustan alueella käytännössä ollenkaan, niin ei vain kertakaikkiaan ole tilaa.

   Ja siis reppana on aika huonossa kunnossa, niin korjaus kumminkin maksaa niin jos ei ole tilaa säilyttää, niin ei ehkä kannata korjata.

 1. Sohva tosiaan näyttää aivan ihanalle! Mullekin kelpaisi tuommoinen kaunotar!

  Mutta haluaisin vielä huomauttaa, että vanhat huonekalut kannattaa syynätä ekstra tarkasti, ettei sen mukana vain muuta kutsumattomia asukkaita. Itse jouduin Ranskassa asuessani keskelle ludepainajaista, enkä toivo samaa kenellekään. Viime reissullamme Lontooseen osuimme luteita vilisevään hotelliin ja se palautti mieleen jälleen kaikki pelot ja painajaiset parin vuoden takaa.

  1. Heippa, no arvaa olenko syynännyt sen läpi? Voi ei, kauheaa. Uskon, että ei ole ollut mikään kiva prosessi. Pitikö koko koti myrkyttää vai miten niistä pääsi eroon?

   Pariskunta kenen kasasta tämän nappasin vaikutti muutekin ihan normaaleilta, niin luulen ettei vain ole tilaa. Ja ainakin toivoisin jonkun sanovan, että siinä sohvassa on muuten luteita. Jos en olisi nähnyt sohvaa kannettavan pihalle, niin en olisi ottanut sitä. Täällä kun on ties minkälaista kulkijaa, niin helposti saa nimenomaan vaikka luteita kaduilta.

   Siis niin ällöttävää. Mutta ilmeisesti ihan normaalijuttuja Englannissa ja Yhdysvalloissa hotelleissa. Mikseipä täällä Ranskassakin. Kaverini juuri puhui bed bugseista hotelleissa ja sen tarinan jälkeen kyllä aina tarkastan kaikki tulevieni hotellien patjat.

   1. Havaitsin luteet omassa kämpässäni onneksi vain noin kuukautta ennen kuin olin jo muuttamassa pois. Talon ilmoitustaululla lukikin sitten hieman myöhemmin, että luteita on löytynyt ja myrkytykset aloitetaan. Minä selvisin siis muuttamalla pois, ja saunottamalla kaikki mukanani tuomat tavarat, kun pääsin takaisin Suomeen.

    Emme mieheni kanssa aluksi tienneet, kumman kotoa ne luteet ensin löytyi, mutta molempien asunnoissa niitä lopulta oli. Ei ollutkaan kovinkaan mukavaa vierailla hänen luonaan sen jälkeen, kun olin jo päässyt omistani eroon. Jälleen sai siis saunottaa matkalaukkua Suomeen palatessa. Mieskin teki saman muuttaessaan pois. Hänen kämppiksensä eivät koskaan valittaneet noista, eli kai minä olin sitten se herkin ja allergisin, joka reagoi niihin. Miehen asunnolta niitä ei siis koskaan edes yritetty häätää.

    1. Voi mikä tarina! Mutta tuo kuvaa hyvin ranskalaista mentaliteettia. Ei edes viitsitä hoitaa asioita. Meillä on esimerkiksi ihan selkeästi joku vesivahinko ylemmässä asunnossa, sillä maali lähtee kämppämme seinästä. Ainoa asia mitä sille suostutaan tekemään, on seinän uudelleen maalaaminen… Kenellekään ei tule mielenkään sen oikean ongelman ratkaiseminen.

     Siis millaisia ne luteet edes ovat ja miten reagoit niihin? Nyt alan olemaan täällä vainoharhainen :D

 2. Mieletön löytö! Näin kauniin huonekalun vuoksi voisi jo luopua vähemmän kauniista huonekalusta. Mä kyllä silti jättäisin sohvan juuri näin, hieman rähjäiseksi eikä päälinenkään ruma ole. Tietysti pitää miettiä miten se muuhun sisustukseen istuu. Raitapäälinenkin on kiva

  1. Minustakin tämä on ihan huippu! Me kun juuri vuosi sitten ostimme kaikki uudet huonekalut, niin mistään en haluaisi luopua.

   Sohvan rakenne on huonossa kunnossa, eli se pitää tehdä täysin uudestaan sisustoja myöten. Lapset ovat myös piirtäneet kankaaseen joten senkin takia se vaati hieman kunnostusta.

 3. Ihana sohva!!!!! Olen monesti lukenut siitä mitä kaikkia aarteita Ranskasta voi kadulta löytääkään. Ja hupaisaa jotenkin tuo miten edes joku asia sujuu siellä ja nopeasti;-)

  1. Hih, niin. Täällä kun monet ovat vain hivenen aikaa ja tavaroista pitää päästä eroon muuton tullessa,niin kaduilta voi tosiaan löytää vaikka mitä. Monesti olen meinannut pysäyttää taksin ;)

   No sen on pakko toimia,sillä muuten tästä kaupungista tulisi yhdessä päivässä kaatopaikka. Roskafirmoilla on muuten aivan loistavia markkinointikuvia – ja lauseita.

   1. laittaisitko muutaman esimerkin noista roskafirmojen markkinointilauseista? tai linkin josta niitä voisi katsoa. Kiinnostaa kovasti!

    1. Heippa, mielelläni!

     Heillä on esimerkiksi roskautojen kyljessä awarness-tyyppisesti selkeitä infoja ja hauskoja mainoksia. Yksi silmiinpistävimmistä kylteistä on se , että kuinka monta miljardia tonnia he vuodessa keräävät esimerkiksi pelkkiä tupakan tumppeja.

     Ranskalaiset eivät myöskään korjaa koiriensa jätöksiä käytännössä ollenkaan pois (todella ärsyttävää) niin tästä he muistuttelevat usein mainonnassaan – “teemme kaiken mitä pystymme, mutta mahdottomaan emme pysty”

  1. Heippa, projekti etenee. Sain juuri kuvia siitä ja nyt se on voitu täyttää kun alkukesästä sitä ei voitu tehdä sateiden takia kuulemma. Kohta sen pitäisi olla valmis :)

   1. Ooh. ..ihanaa….kyselen sen vuoksi,että itselläni olisi ollut myös mahdollisuus pelastaa vastaava vanha sohva, mutta puolisoni ei “oikein” lämmennyt idealle ..siitä tulikin sitten mieleeni mitä omalle sohvallesi kuuluu ☺

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*