Sofié in Tioman Island, Malaysia

Last fall while my 6 month stay in Asia I was able to travel around South East Asia. One of the most exotic  places where I have been besides Borneo was Island called Tioman.  Time Magazine has chosen Island Tioman to be one the most beautiful islands in the world. Mostly I agree, I just hope that the Island remains untouched. We stayed one night at Tekek beach but the other 6 nights we stayed at Juara Beach. Juara was amazign! There was a river just behind our bungalow and we were able to canoe there. After the very first day I realised that I was actually living in a jungle. After spotted pythons, monkeys and some other snakes and reptiles just 50 meters away our room I realised that I  really have to mind my steps. I think the case is not the same in the other beaches of Tioman but because Juara was the most untouched and quite deserted there was also room for animals. It was amazing to hear around 5 pm when sun went down how the animals came alive. One evening  I made a mistake and went to canoe in the river, I did not know that monkeys are so conscious about their  territory!
I hope I would have a change to go to Tioman someday again, I just hope the Island will not change and it remain untouched. If you have any questions, don´t hesitate to ask! I would be more than happy to give you more details about Tioman :)
Viime syksyn aikana minulla oli mahdollisuus reissailla ympäri Aasiaa. Yksi eksoottisimmista paikoista Borneon lisäksi oli saari nimeltä Tioman. Time-lehti on valinnut sen yhdeksi maailman kauneimmista saarista. Suurimmalta osin ymmärrän maininnan, koska Tiomanin luonto on  todella ainutlaatuinen verrattuna muihin näkemiini paikkoihin. Toivoisin vain, että saari pysyisi koskemattomana, eikä rannoille rakennettaisi isoja hotelleja. Saarella kulku on hyin hankalaa, koska Tiomanille ei ole rakennettu autoteitä joka paikkaan (hyvä asia sinänsä). Yövyimme yhden yön rannalla nimellä Tekek, mutta 6 muuta yötä yövyimme rannalla nimeltä Juara. Juara oli ihan uskomaton! Bungalowimme takaa lähti joki viidakkoon, jossa oli mahdollista kanotoida. Minulle valkeni heti ensimmäisenä päivänä, että oikeastaan asumme viidakossa. Toisena päivänä näimme jo pyyttonin ja muitakin käärmeitä vain viidenkymmenenmetrin päästä bungalowistamme, joten Tiomanilla todella piti katsoa mihin astui. Veikkaan, että muilla rannoilla ei tilanne ole ihan sama, mutta koska Juara oli aika koskematon ja vähän asuttu, niin tilaa jäi myös eläimistölle. Oli ihan uskomaton fiilis, kun joskus 5 aikaan iltapäivällä auringon laskiessa eläimet heräsivät eloon. Sademetsästä alkoi kuulua ihan mielettömästi eri eläimien ääniä. Kerran tein sen virheen, että menin kanotoimaan iltahämärässä joelle, mieleeni ei ollut todellakaan tullut että miten reviiritietoisia apinat ovat! Kauhoin kauheaa vauhtia pois joelta ja jätin apinat viidakkoon metelöimään. Ja muutenkin piti olla varovainen, koska jos jotakin kävisi olisi lääkäri tai sairaala kolmentunnin merimatkan päässä, ja sinnekin olisi mahdoton lähteä jos aallokkoa olisi yhtään normaalia enemmän.Toivottavasti vielä joskus pääsen Tiomanille uudelleen. Toivon vain, että saari pysyy koskemattomana ja  turistilaumat pysyvät poissa! Ja jos mieleen tulee joitakin kysymyksiä saaresta, niin vastailen mielelläni teidän kysymyksiin :)

You may also like

10 Comments

  1. Oh! Hauska tutustua Sofié! Tässä on oltava takana nyt joku Destiny-juttu ;), joka tarkoittaa että mun on PAKKO mennä Tiomanille. heh. Vasta eilen eksyin jonkun blogin kautta blogiisi ja tänään palasin selaamaan. Sulla on kaunis asenne! MUTTA siis olemme huomenna poikaystävän kanssa varaamassa lentoja Singaporeen huhtikuussa ja jossain muullakin nettisivulla osui Tioman silmääni ja kiinnostuin. Sitten yhtäkkiä tässä taas! Olisin ylikiitollinen, jos sulla olisi tarkempia Tioman-majoitusvinkkejä tai vinkkejä siitä miten sinne matkasitte tai muuta Singapore/Malesia vinkkiä. Kivaa päivää! *maija (auerma@hotmail.com)

  2. Oh! Hauska tutustua Sofié! Tässä on oltava takana nyt joku Destiny-juttu ;), joka tarkoittaa että mun on PAKKO mennä Tiomanille. heh. Vasta eilen eksyin jonkun blogin kautta blogiisi ja tänään palasin selaamaan. Sulla on kaunis asenne! MUTTA siis olemme huomenna poikaystävän kanssa varaamassa lentoja Singaporeen huhtikuussa ja jossain muullakin nettisivulla osui Tioman silmääni ja kiinnostuin. Sitten yhtäkkiä tässä taas! Olisin ylikiitollinen, jos sulla olisi tarkempia Tioman-majoitusvinkkejä tai vinkkejä siitä miten sinne matkasitte tai muuta Singapore/Malesia vinkkiä. Kivaa päivää! *maija (auerma@hotmail.com)

  3. Maanis:Kiitos samoin :)! Minulla on sinulle montakin Tioman vinkkiä ja laitan niitä sinulle sähköpostiin viikonlopun aikana :)

  4. Hei, tämä on ainut blogi jonka löysin, jossa mainitaan juara beach. Olemme suuntaamassa Tiomanille heinäkuussa ja tuo juara kiinnostaisi kovasti nähdä!
    Patikoitteko sinne viidakon läpi vai menittekö venekyydillä? Paljon on puhuttu hiekkakärpäsongelmasta tiomanilla ja erityisesti juaralla. Onko tätä liioteltu vai pystyykö biitsillä olemaan? Kiitos paljon kaikista vinkeistä jo etukäteen jos jaksat vastata.

  5. Hei, tämä on ainut blogi jonka löysin, jossa mainitaan juara beach. Olemme suuntaamassa Tiomanille heinäkuussa ja tuo juara kiinnostaisi kovasti nähdä! Patikoitteko sinne viidakon läpi vai menittekö venekyydillä? Paljon on puhuttu hiekkakärpäsongelmasta tiomanilla ja erityisesti juaralla. Onko tätä liioteltu vai pystyykö biitsillä olemaan? Kiitos paljon kaikista vinkeistä jo etukäteen jos jaksat vastata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*