Sofia, Bulgaria -uusi jännittävä matkakohde

Vietin viimeiset pari päivää Bulgariassa EU:n yhteistyön merkeissä, mutta ennen kun mennään syvemmin yhteistyöhöni, ajattelin jakaa muutaman ajatuksen Bulgariasta. En ole varmasti ainut, joka ei ole koskaan käynyt Bulgariassa. Maa kuulostaa todella vieraalta ja jokseenkin hieman takapajuiselta.

Avec Sofié blog l Bulgaria Sofia

Mitään sen kummempaa suhdetta minulla ei ole Bulgariaan kuin, että suosikkijogurttini lapsena oli Bulgarian jogurtti karviaishillon kera. Myöhemmin teininä tutuksi tulivat jokseenkin aika epämiellyttävät turistikuvat Sunny Beachiltä. En ole Sunny Beachillä käynyt, mutta eipä pahemmin ole tehnyt edes mieli.

Avec Sofié blog l Bulgaria Sofia

Kun ensimmäinen kohdemaa selvisi minulle Invest EU -kampanjan myötä, olin aluksi ehkä hieman epäileväinen. Myönnän, minulla oli selkeästi epäluuloja ja median maalaamia kuvia maasta, jossa harmaatalous rehottaa, poliisit ovat lahjottavissa sekä miten Bulgariasta lähtee laittomasti salakuljettajien kautta pakolaisia syvemmälle Eurooppaan.

Avec Sofié blog l Bulgaria Sofia

Kun laskeuduin sunnuntaina Sofiaan, tuntui kuin olisin tullut Ateenaan. Taulut vilisivät kyrillisiä kirjaimia eikä kielestä saanut mitään selkoa. Ihmiset olivat tummapiirteisiä ja vähän jopa itämaisia. Sofian keskustassa vierekkäin olivat moskeija, katolinen kirkko sekä synagoga. Kaikki sekavasti sovussa. En oikein tiennyt missä olin. Kaupungin laitamilla oli neuvostonaikaisia laatikkotaloja, kun taas viereen nousi upeita pilvenpiirtäjiä. Oli jotenkin samanlainen fiilis mitä aikoinaan, kun olin Malesiassa vaihdossa. Olin sulatusuunissa ja uuden ja vanhan välissä.

Avec Sofié blog l Bulgaria Sofia

Itse Sofian keskusta oli todella kaunis. Niin upeita rakennuksia sekä suihkulähteitä. Vanhoja museoita sekä kylpylöitä. Neuvostoaika näkyi patsaina ja antiikkimarkkinoilla sirppielementteinä. Totta kai bulgarialaiset olivat käytökseltään ja puhetyyliltään hyvin samanlaisia mitä esimerkiksi muut baltialaiset, mutta äärettömän ystävällisiä.

Eli jos kaipaat lomallasi kiinnostavaa historiaa ja uusia matkakohteita, suosittelen Bulgariaa erittäin lämpimästi. Tässä kumminkin huomautan, että infrastruktuuri ei nyt ole ihan samalla tasolla mitä Sveitissä, mutta jos olet käynyt, vaikka Prahassa tai Ateenassa, niin odota jotain vastaavaa mitä näissä kahdessa kaupungissa. Ruoka on tosi hyvää ja kaikkea on tarjolla sekä liikkuminen on helppoa. Bulgaria kyllä yllätti todella positiivisesti :)

 

You may also like

8 Comments

 1. Kiitos vaikutelmien ja kokemusten jakamisesta! Pieni juttu: Bulgaria ei ole Baltiassa; ajattelit varmaankin Balkania :)

  1. Heippa, jep, tiedän.

   Itse vaan koen että he käyttäytyvät samalla tavalla mitä baltialaiset. Puhetyyli ja elekieli on samanlainen :)

 2. Bulgariassa en ole koskaan käynyt ja mielikuvat aika samanlaiset kuin sinulla. Tuttavani lomaili siellä parisen vuotta sitten. En muista enää kohteen nimeä, mutta oli joku pienempi paikka ja hän kehui sitä valtavasti. Ehkä pitäisi antaa Bulgarialle mahdollisuus. Onhan se varmasti paljon muutakin kuin rantakohteissa örveltävät turistit

  1. Heippa,

   jep, se on ollut sellainen alkoholiturismintahrima mielikuva mikä on lähinnä Bulgariaan liittynyt. Mutta niin kuin sanoin, oli Bulgaria todellinen yllätys. Se on näiden kohteiden kanssa monesti nähty, että kun odottaa valtavasti, tulee pettymään niin kuin minä Sienan kohdalla ja kun on avoimin mielin, saa niin paljon enemmän :)

  1. Heippa,

   oi kuulostaa ihanalta. En ole noista kirsikkajuhlista kuullutkaan.. Busseja näytti ainakin menevän paljon. Juna-asemaa tai raiteita en nähnyt. Jos olet auto-vuokrailija niin varaisin aikaa autoiluun, sillä sivutiet oli paikoittain vähän huonossa kunnossa.

 3. Kiva postaus! Olen kans ollut aika ennakkoluuloinen Bulgariaa kohtaan, kiva kuulla että se voisikin olla ihan kiinnostava matkakohde! Osaatko sanoa millainen hintataso siellä oli?
  Ihania kuvia!

  1. Veikkaan, että viimeisen kymmenen vuoden aikana maan talous on kasvanut ja kehittynyt niin valtavasti, että se on muuttanut maata ns. Eurooppalaiselle tasolle. Ei se nyt vielä ihan samoissa standardeissa ole, mutta sanotaanko, että oli se nyt kehittyneempi mitä esimerkiksi Sisilia :)

   Hintataso oli todella alhainen, eli reissubudjetti ei tarvitse olla kovinkaan korkea :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*