Segura Viudas

Ollessani Barcelonassa sain mahdollisuuden tutustua cavan valmistukseen. Otimme yhtenä päivänä ystäväni kanssa junan kohti Segura Viudaksen viinitarhoja ja rautatieasemalle meitä odottikin Segura Viudaksen ystävällinen henkilökunta. Rautatieasemalta oli pieni matka viinitilalle joten saimme nauttia upeista maisemista jo automatkalla. Perille päästyämme aloitimme päivämme viinintaimien katveessa. Viiniviljelyksien jälkeen aloitimme varsinaisen kierroksen Segura Viudaksen viinitilalla. Pävän aikana kävimme cavan valmistuksen perusteellisesti läpi. Näimme prosessin aina rypäleistä etiketin laittoon asti. Oli mielenkiintoista kuulla ihan yksityiskohtaisesti, että miten prosessi etenee ja samalla nähdä kaikki laitteet joilla cava valmistetaan. Kierroksemme päättyi cavojen maisteluun ja iloiseen jutusteluun. Vietimme koko päivän viinitilalla ihastellen ja nautiskellen.  Kierros viinitilalla olikin yksi lomani kohokohdista.

_____________________________________

While I was in Barcelona I got fantastic opportunity to get to know how cava is made. One day me and my friend took a train to one little village and vineyards of Segura Viudas.  When we got to the train station the lovely personnel of Segura Viudas was already  there waiting for us. We started our tour in wine fields and continued it by seeing how the cava is made step by step. We saw the process from the start till that when the etiquette was placed. It was  amazing to discover how many different steps there is before cava reaches consumers glasses. Our tour ended on cava tasting and nice chatting. This all was possible because of helpful and extremely nice staff of Segura Viudas! Thank you so much for making my vacation perfect!

You may also like

16 Comments

 1. Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta. Voisiko udella mitä tällainen “kierros” maksoi ja mitä kautta sellaista voi tiedustella? Ja miten pitkä junamatka tuonne paikkaan on?
  Olisi kiva käydä vastaavanlaisessa paikassa ensi kuussa, kun tuonne taas suuntaan :)

  1. Heippa!

   Kierros ei maksanut mitään, mutta tutustuin kysesiten viinien maahantuojiin Rantapallon järjestämässä illassa joten en tiedä mikä on heidän normaali toimintatapansa. Junamatka kesti alle tunnin ja junat lähtevät Placa de Catalunyalta. Voin antaa sinulle sähköpostiosoitteen, niin voit tiedustella asiaa tarkemmin :)

 2. Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta. Voisiko udella mitä tällainen “kierros” maksoi ja mitä kautta sellaista voi tiedustella? Ja miten pitkä junamatka tuonne paikkaan on? Olisi kiva käydä vastaavanlaisessa paikassa ensi kuussa, kun tuonne taas suuntaan :)

 3. Tosi ihania kuvia. Mitä kameraa käytät? Ja jos järkkäri niin mikä objektiivi? Mietin juuri matkakameran ostamista vanhan pokkarin tilalle.

  1. Minulla on ihan Canonin perusjärkkäri, 450D. En nyt ihan muista, että mikä mulla oli kyseisissä kuvissa, mutta luulen että Canonin 50mm. Viinikellareissa oli niin pimeää, niin sitä varmaankin käytin.

   1. Ihan vielä vinkkinä voin sanoa, että jos reissu tulee olemaan lyhyehkö, niin en suosittele ostamaan järkkäriä ellei ole kokemusta sen käytöstä. Ystäväni kuvaa Canonin G 10 ja sillä saa ihan hyviä kuvia. Jos ei järjestelmäkameraa osaa käyttää, niin normaalilla pokkarilla pääsee ihan samaan laatuun :)

 4. Tosi ihania kuvia. Mitä kameraa käytät? Ja jos järkkäri niin mikä objektiivi? Mietin juuri matkakameran ostamista vanhan pokkarin tilalle.

 5. Mielenkiintoisen näköistä!

  Itse olen käynyt kalilforniassa useilla viinitiloilla useammallakin matkalla, vierailut ovat aina olleet todella kiinnostavia.

  Edesmenneellä ihanalla vanhalla italialaisella yhteistyökumppanillani oli viintila sivubisneksenä. Hänen toscanalaisessa viinikellarissaan käydessäni olin kompastua Rooman valtakunnan ajoilta olevaan muurinpätkään lattiassa. Muistoksi vierailusta sain chianti-pullon syntymävuodeltani. Se on edelleen kaapissa odottamassa jotain suurta juhlahetkeä (vaikka todellisuudessa tuskin maltan juoda sitä, saattaahan se olla mennyt huonoksikin ja pettymys olisi silloin suuri.) Sen sijaan minulla on vieläkiin häneltä tilaamiamme chiantipulloja vielä jokunen 2000-luvun alusta. Niitä juodesassni ajattelen usein Signor Favinia, joka oli aikamoinen persoona.

 6. Mielenkiintoisen näköistä!Itse olen käynyt kalilforniassa useilla viinitiloilla useammallakin matkalla, vierailut ovat aina olleet todella kiinnostavia. Edesmenneellä ihanalla vanhalla italialaisella yhteistyökumppanillani oli viintila sivubisneksenä. Hänen toscanalaisessa viinikellarissaan käydessäni olin kompastua Rooman valtakunnan ajoilta olevaan muurinpätkään lattiassa. Muistoksi vierailusta sain chianti-pullon syntymävuodeltani. Se on edelleen kaapissa odottamassa jotain suurta juhlahetkeä (vaikka todellisuudessa tuskin maltan juoda sitä, saattaahan se olla mennyt huonoksikin ja pettymys olisi silloin suuri.) Sen sijaan minulla on vieläkiin häneltä tilaamiamme chiantipulloja vielä jokunen 2000-luvun alusta. Niitä juodesassni ajattelen usein Signor Favinia, joka oli aikamoinen persoona.

 7. Heippa!Kierros ei maksanut mitään, mutta tutustuin kysesiten viinien maahantuojiin Rantapallon järjestämässä illassa joten en tiedä mikä on heidän normaali toimintatapansa. Junamatka kesti alle tunnin ja junat lähtevät Placa de Catalunyalta. Voin antaa sinulle sähköpostiosoitteen, niin voit tiedustella asiaa tarkemmin :)

 8. Minulla on ihan Canonin perusjärkkäri, 450D. En nyt ihan muista, että mikä mulla oli kyseisissä kuvissa, mutta luulen että Canonin 50mm. Viinikellareissa oli niin pimeää, niin sitä varmaankin käytin.

 9. Paikka oli upealla paikalla! Sieltä näkyi muun muassa Montserrat, joka jäi minulta odottamaan vielä seuraavaa Barcelonan matkaa :).

  Kalifornia ei ikinä ole kuulunut mun lempimatkakohteisiin. En tiedä miksi, mutta Napa Valley taitaa olla ainut paikka, joka tällaista internetmatkailijaa siellä kiinnostaa. Koen, että länsirannikko on minulle liian muovinen? En tietenkään voisi periaatteessa näin sanoa, sillä en ole siellä koskaan ollut.

  Ah, Italialaisista vanhoista viinikellareista taas tykkään! Voi miten kaunis lahja! Kuullostaa aika ihanalta paikalta, ystävästäsi jäi sinulle kaunis muisto :)

 10. Paikka oli upealla paikalla! Sieltä näkyi muun muassa Montserrat, joka jäi minulta odottamaan vielä seuraavaa Barcelonan matkaa :). Kalifornia ei ikinä ole kuulunut mun lempimatkakohteisiin. En tiedä miksi, mutta Napa Valley taitaa olla ainut paikka, joka tällaista internetmatkailijaa siellä kiinnostaa. Koen, että länsirannikko on minulle liian muovinen? En tietenkään voisi periaatteessa näin sanoa, sillä en ole siellä koskaan ollut.Ah, Italialaisista vanhoista viinikellareista taas tykkään! Voi miten kaunis lahja! Kuullostaa aika ihanalta paikalta, ystävästäsi jäi sinulle kaunis muisto :)

 11. Ihan vielä vinkkinä voin sanoa, että jos reissu tulee olemaan lyhyehkö, niin en suosittele ostamaan järkkäriä ellei ole kokemusta sen käytöstä. Ystäväni kuvaa Canonin G 10 ja sillä saa ihan hyviä kuvia. Jos ei järjestelmäkameraa osaa käyttää, niin normaalilla pokkarilla pääsee ihan samaan laatuun :)

 12. Upeat kuvat. Ihania tunnelmia. Varmasti mielenkiintoinen päivä teillä ollut! Segura Viudaksen cavaan liittyy rakas muisto, poksautimme mieheni kanssa kaapissa olleen pullon kihlauksemme kunniaksi muutama vuosi sitten, oli todella hyvää.

 13. Upeat kuvat. Ihania tunnelmia. Varmasti mielenkiintoinen päivä teillä ollut! Segura Viudaksen cavaan liittyy rakas muisto, poksautimme mieheni kanssa kaapissa olleen pullon kihlauksemme kunniaksi muutama vuosi sitten, oli todella hyvää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*