Scandinavian kitchen in south of France

Suomalaiselle koti on äärettömän tärkeä ja keittiöön auttamattomasti panostetaan. Syömme ranskalaisiin verrattuna yleisesti paljon kotona ja sen takia kodin sydän on keittiö. Meillä pohjolassa muutenkin kotiin liittyviin asioihin panostetaan ihan eri lailla mitä esimerkiksi Ranskassa. Meidän kotien ei tarvitse olla isoja, mutta niiden pitää olla viihtyisiä ja toimivia.

Avec Sofié blog l Scandinavian kitchen in south of France

Kun kaksi vuotta sitten aloimme etsiä asuntoa, halusimme sellaisen kodin jossa ei tarvitsisi pahemmin remontoida. Koti löytyi muutaman kuukauden etsimisen jälkeen ja kesti puoli vuotta ennen kuin saimme avaimet käteen. Tarkoituksenamme ei ollut tehdä mitään suurempia remontteja, mutta pian huomasimme, että keittiö kaipasi muutakin kuin pintaremonttia.

Avec Sofié blog l Scandinavian kitchen in south of France

Avec Sofié blog l Scandinavian kitchen in south of France

Keittiöremontti jäi minun harteilleni, sillä halusin löytää sellaisen remonttifirman, jotka tekevät myös suomalaisten standardien mukaista jälkeä. Olen näissä remonttihommissa aika pikkutarkka ja haluan että kaikki on suorassa ja missään ei ole rakoja. Niinpä menin rajan toiselle puolelle Italiaan ja löysin sieltä arkkitehdin, joka on puoliksi englantilainen. Tein aluksi hyvin selväksi kuvin ja sanoin, että suomalaisen taustani takia en halua mitään sinnepäin ja vähän vinoon -projekteja. Arkkitehti ymmärsi huoleni ;)

Avec Sofié blog l Scandinavian kitchen in south of France

Remontin aikana olin Luxemburgissa enkä nähnyt siitä muita kuin kuvia. Eilen kun saavuin etelän kotiin, näin että arkkitehti piti lupauksensa ja remontti näytti siltä mitä sovimme. Kaikki toimii ja neliöt on käytetty hyvin hyödyksi. Missään ei ole rakoja ja kodinkoneet on isot ja toimivat. Ei enää likaisia lautasia tai useita pyykkikoneellisia päivässä – hurraa!

Keittiömme on osa olohuonetta ja se on suhteellisen kompakti, niin sen takia halusin piilottaa liesituulettimen ja kodinkoneet näkyviltä. En myöskään halunnut vetimiä, sillä halusin todella rauhallisen keittiön osaksi oleskelutilaa. Keittiönkaapit tosin saivat lisäkorkeutta, joten nyt astiat ja mausteet pysyvät järjestyksessä. Keittiön tasoksi ei tullut marmoria vaan täyslaminaattia. Halusin, että taso kestää myös aikaa ja on helposti vaihdettavissa.

Avec Sofié blog l Scandinavian kitchen in south of France

Mietin aikoinaan teidän kanssa kumpi olisi parempi, matta vai korkeakiiltoinen keittiö. Päädyin mattaiseen keittiöön, sillä ollaan kumminkin Etelä-Ranskassa. Olen jo muutenkin rakentelemassa kodistani pientä pohjolaa, niin ehkä se kiiltävä keittiö olisi ollut hivenen liikaa tänne. Olen todella onnellinen lopputuloksesta ja toivon että keittiö kestää käyttöä ja silmää pitkään

P.S. Aiempia keittiökuvia voitte nähdä täältä.

You may also like

11 Comments

  1. Heippa, niin sinä näit sen livenä. Jep, ei se kammotus ollut, mutta kun ei tiskikone auennut kunnolla niin kyllähän se ärsytti.

   Kiitos niin paljon :*

 1. Aivan upea lopputulos! Todellakin pohjoismaisen selkeää ja huoliteltua jälkeä. Itsekin olen näistä todella tarkka ja kaikki raot ja epäloogisuudet ärsyttävät.

  1. Heippa, kiitos – vähän jännitti millainen lopputulos tulee , mutta onneksi yllätyksiltä vältyttiin.

   Meitä suomalaisia varmasti kaikkia ärsyttää epäsuorat linjat :D

 2. Hui! Englantilaisten talot tuntien minua olisi pelottanut ottaa englantilainen arkkitehti, varsinkaan kun et paassyt itse paikalle vahtimaan toiden edistymista. Itse olisin kylla ravannut katsomassa paikkaa koko ajan, joten remontti olisi maksanut enemman jo sen takia. Ehtiko miehesi katsomaan paikkoja ollenkaan vai luotitteko kaiken sujuvan niin kuin piti.

  Onneksi kaikki sujui hyvin ja lopputulos on kaunis. Olen iloinen puolestasi ☺

  1. Heippa Elina ja ymmärrän huolesi. Halusin nähdä hänen aiempia töitä ja kuulla referenssejä. Hänellä on myös sisustusliike, niin siellä näkyi selkeästi esimerkkejä keittiöistä.

   Meidän ystävämme on sisustusarkkitehti, niin hän lensi kotiimme remontin ajaksi ja tarkastamaan, että kaikki menee mallikkaasti eteenpäin. Remontti kesti kolme päivää, joten ei onneksi ollut suuri projekti.

   Kiitos paljon <3

 3. Kaunista jälkeä. Muistan, kuinka mietiskelit remonttia ja remontin tekijää, jonka laatutaso on sama, kuin suomalaisilla. Hienoa, että sellainen tekijä löytyi ja sait, mitä tilasit.

 4. Olen hieman hidas kommentoimaan. Mutta pakko tulla sanomaan, että keittiöremontti on erittäin onnistunut. Ihana. Kaunista jälkeä ovat aikaansaaneet hyvän suunnittelun lisäksi. Joten nautinnollisia ruoanlaittohetkiä vain sinne etelä-Ranskaan. :)

 5. Keittiö näyttää ihanalta! Olisiko mahdollista saada arkkitehdin ja remonttifirman yhteystietoja vaikka sähköpostitse? Olemme suunnittelemassa remonttia omalle kesäasunnolle Nizzaan ja olemme etsimässä luotettavia tekijöitä jotka puhuvat englantia :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*