SATU MAARANEN

Pictures: Leena Aro


 

Eletään heinäkuuta vuonna 2000. Auringon laskiessa lämmin tuuli hivelee pientä tyttöporukkaa, joka on kokoontunut Brightonin kiviselle rannalle. Jossain vaiheessa siiderin siemailu ja italialaisten poikien vilkuilu päättyy keskusteluun, että mitä tytöt haluavat tehdä aikuisina. Yksi näistä tytöistä on Satu ja toinen Sofié. Satu sanoo, että jonain päivänä hänestä tulee vielä vaatesuunnittelija.

Eleteään lokakuuta 2011. Marimekko julkistaa kesän 2012 mallistonsa ja tässä samaisessa tilaisuudessa Marimekko ilmoittaa myös uudesta suunnittelijakiinnityksestään, Satu Maarasesta.

Indiedays on esitellyt syksyn ajan suomalaisia suunnittelijoita ja olen koko ajan odotellut juttua, joka käsittelisi Satua. Sitä juttua ei ainakaan vielä ole kuulunut, niin päätin kirjoittaa jutun itse. Sillä juurikin Satu on silmissäni se kirkkain suomalainen suunnittelijatähti.

Satu on ansioitunut suunnittelijana aiemminkin ja viime vuonna hänelle ojennettiin pohjoismaisen Designers’ Nest-suunnittukilpailun pääpalkinto.  Aiemmin tänä vuonna Satu osallistui Marimekon juhlavuoden kansainväliseen  suunnittelukilpailuun ja voitti sen parinsa, Matti Liimataisen kanssa. Vuonna 2009 Satu hurmasi tuomariston naisellisella ja selkeällä kokoelmallaan TIGI talent design-kilpailussa.

Jos minun pitäisi kuvailla Satua muutamalla luonteenpiirteellä, niin sanoisin hänen olevan nöyrä ja ahkera. Äärettömän ahkera. Pitkä matka on kulunut Brightonin kiviseltä rannalta Ellen ja Aalto Yliopiston kautta Marimekon suunnittelijaksi. Satun työskentelyssä kiteytyy ajatus siitä, että unelmiin pitää uskoa ja niiden eteen on tehtävä kovasti töitä. Tärkeintä on uskoa omaan juttuunsa. Pitää muistaa, että matkalle voi osua myös kivikkoja ja karikkoja, mutta niiden yli on mahdollista päästä jos vain jaksaa uskoa unelmaansa.

Olen aikamoinen myötäeläjä ja kavereiden onnistumiset saavat minut ihan todella onnelliseksi. Tuntuu kuin olisin itse heidän tilallaan. Olen ihan äärettömän onnellinen ystäväni puolesta. Kova työ on tuottanut nyt tulosta! Kun kuulin tämän upean uutisen niin ihoni meni kananlihalle ja onnenkyyneleet valtasivat silmäni.

Tämä on meille kaikille taas muistutus siitä, että hyville ihmisille tapahtuu hyviä asioita. Kaikki on loppujen lopuksi kiinni kovasta työnteosta ja intohimosta siihen omaan juttuun.

Iso virtuaalirutistus sinulle Satu <3

Nyt saa tykätä, jakaa ja taputtaa!

Näistä tunnelmista on hyvä aloittaa taas uusi viikko !

_________________________________

It is July in year 2000.  A group of girls are sitting on the rocky beach of Brighton.  While girls are sippin cider and checking Italian boys they start to chat that what they want to be when they are grown-ups. One of these girls is Satu and another one Sofié. Satu says that in one day she will be a fashion designer.

It is October 2011. Finnish design and fashion house, Marimekko presents their  spring/summer 2012 collection. In this same occasion Marimekko announces that their newest designer is Satu Maaranen.

If I would need to describe my friend with few words I’d say that she is one of the hardest working person I’ve met. Even though Satu has gained a lot of success in many ways, she still has her feet on the ground. Despite her skills, brilliance, and success, she is very modest.

Last year Satu won a Designers’ Nest competition in Copenhagen. In this August she won Marimekko’s international innovation competition with her co-worker. She was also announced the winner of the TIGI design talent competition in 2009.

She is studying in Aalto University of Arts in Helsinki and before her career in Marimekko she worked for Elle magazine.

When someone succeeds like this, I feel truly happy. In this case especially I feel so glad because I know that my friend have worked very hard to reach hear goal.  She followed her own dream and believed on her own thing. That’s what we all should do, not rely on someone else and believe on our own vision and talent.

Virtual hug to you dear Satu! Congratulations once again. You from all the people really belong next to the star designers!

This kind of news reminds us that good things really happen to good people. It is so good to start Monday with news like this!

Like, share, and clap!

You may also like

12 Comments

 1. Eikö olekin!
  Brightonin matkan jälkeen sain seuraavana talvena ihailla Sadun tekemään vanhojentanssipukua ja silloin jo tiesin, että kyllä ne Sadun unelmat käyvät vielä joskus toteen. Puku oli ihan mielettömän upea! Sadulla ei ollut vielä tuolloin minkäänlaista kokemusta ompelusta, mutta upean puvun hän sai luovuudellaan aikaiseksi :)

  En voi edes sanoin kuvailla, että miten onnellinen olen ystäväni puolesta :´)

  No, Sofiélla ei ole ollut ehkä ihan yhtä selvää päämäärää, että mikä hänestä tulee, mutta isoja unelmia on tottakai. Toivottavasti ne joskus tulevat toteen :)

 2. Eikö olekin! Brightonin matkan jälkeen sain seuraavana talvena ihailla Sadun tekemään vanhojentanssipukua ja silloin jo tiesin, että kyllä ne Sadun unelmat käyvät vielä joskus toteen. Puku oli ihan mielettömän upea! Sadulla ei ollut vielä tuolloin minkäänlaista kokemusta ompelusta, mutta upean puvun hän sai luovuudellaan aikaiseksi :)En voi edes sanoin kuvailla, että miten onnellinen olen ystäväni puolesta :´)No, Sofiélla ei ole ollut ehkä ihan yhtä selvää päämäärää, että mikä hänestä tulee, mutta isoja unelmia on tottakai. Toivottavasti ne joskus tulevat toteen :)

 3. Vautsivau! Hieno juttu! Onnittelut ystävällesi :)

  Oon ollu ite Marimekon jälleenmyyjällä töissä muutaman vuoden (en kuitenkaan enää) ja se on kyllä todella suuri kunnia päästä suunnittelemaan Marimekkoa! Oon tykänny aina Marimekosta ja noh kotini on Marimekko-koti. Vaatetusalalta olevana tuo sama unelma on ollu minunkin unelmani. Ehkä sitten joskus.

  1. Minä välitän ne :)

   Niin on. Ihmisille jotka on Suomessa luovissa ammateissa, niin se suurin unelma on varmasti päästä Marimekon tai Fiskars Groupin kaltiaisiin yrityksiin töihin :)

   Mä en tykkää tasaraidasta tai niistä peruskuoseista ihan hirvittävästi, mutta Tantsu-lakanat löytyvät monessa värissä. SJK:n sifonkiunelmista taasen tykkäsin :)

   Näin astiafriikkinä olen viime aikoina ihastellut Marimekon astioita :)

 4. Vautsivau! Hieno juttu! Onnittelut ystävällesi :)Oon ollu ite Marimekon jälleenmyyjällä töissä muutaman vuoden (en kuitenkaan enää) ja se on kyllä todella suuri kunnia päästä suunnittelemaan Marimekkoa! Oon tykänny aina Marimekosta ja noh kotini on Marimekko-koti. Vaatetusalalta olevana tuo sama unelma on ollu minunkin unelmani. Ehkä sitten joskus.

 5. Minä välitän ne :)Niin on. Ihmisille jotka on Suomessa luovissa ammateissa, niin se suurin unelma on varmasti päästä Marimekon tai Fiskars Groupin kaltiaisiin yrityksiin töihin :) Mä en tykkää tasaraidasta tai niistä peruskuoseista ihan hirvittävästi, mutta Tantsu-lakanat löytyvät monessa värissä. SJK:n sifonkiunelmista taasen tykkäsin :)Näin astiafriikkinä olen viime aikoina ihastellut Marimekon astioita :)

 6. Kirjoitit todella kauniisti ystävästäsi :) Monissa tälläinen menestys herättäisi varmasti kateutta.
  Mitä hän on opiskellut? Sillä ihan jokainen ei kyllä Marimekon leipiin pääse..

  1. Kiitos :)

   Kateus on ehkä yksi ikävimmistä asioista mitä tiedän. Tuntuu, että se on täällä Suomessa vähän niinkuin kansansairaus. Ne ketkä ovat oikeasti ystäviäsi, eivät kadehdi sinua. Ystävät ovat vierellä niin hyvinä hetkinä kuin pahoinakin :)

   Yksi kauniimmista sanonnoista on, että älä ikinä kadehdi ihmistä kenen suruja et tiedä.

   Satu on opiskellut taideteollisessa korkeakoulussa taidekasvatusta ja vaatesuunnittelua :)

 7. Kirjoitit todella kauniisti ystävästäsi :) Monissa tälläinen menestys herättäisi varmasti kateutta. Mitä hän on opiskellut? Sillä ihan jokainen ei kyllä Marimekon leipiin pääse..

 8. Kiitos :)Kateus on ehkä yksi ikävimmistä asioista mitä tiedän. Tuntuu, että se on täällä Suomessa vähän niinkuin kansansairaus. Ne ketkä ovat oikeasti ystäviäsi, eivät kadehdi sinua. Ystävät ovat vierellä niin hyvinä hetkinä kuin pahoinakin :)Yksi kauniimmista sanonnoista on, että älä ikinä kadehdi ihmistä kenen suruja et tiedä. Satu on opiskellut taideteollisessa korkeakoulussa taidekasvatusta ja vaatesuunnittelua :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*