Sales in Paris – tips for the winter sales

En ole suurin alennusmyynneissä ravailija ja yleensä kartan niitä jo pelkän väenpaljouden takia. Pariisissa taasen (ja varmaan muuallakin Euroopassa) voi tehdä suuriakin löytöjä pikkurahalla. Viime vuonna ostin esimerkiksi Thonet – tuolini -60%:n alennuksella ja Gervasonin pöydän -50%:n alennuksella. Vaatteita en juuri osta alennuksesta, mutta kenkiä kylläkin.

TIPS FOR SHOPPING WINTER SALES IN PARIS

Itse ostan nimenomaan juuri ballerinoja, sillä tiedän käyttäväni niitä aina. Tiedän myös,  että ne eivät joudu nurkkaan lojumaan, vaan kunnon käyttöön. Korkoja kaihdan sillä värikkäät laput saattavat sokaista silmiäni niin pahasti, että en muista siinä väriloistossa, että enhän minä korkoja pahemmin käyty muualla kuin juhlissa. Olen tehnyt jonkun sisäisen päätökseni itseni kanssa, että alennuksesta en osta muuta kuin sellaista mitä oikeasti tarvitsen ja käytän. Monta ”kyllä mä tätä voisin varmasti ensi kesänä käyttää” – juttua on nimittäin vuosien saatossa tullut ostettua. Nyt onneksi harvemmin.

TIPS FOR SHOPPING WINTER SALES IN PARIS

Itse ostan alennuksesta oikeastaan vain käyttötavaroita ja ns. klassikoita joita tiedän käyttäväni ja yritän kaihtaa erikoisuuksia. Pariisista voi tosiaan tehdä löytöjä, sillä suurin osa taloista asettelee isoja alelappuja ikkunoihinsa tammikuun aikana. Eroa Suomen alennusmyynteihin on se, että erikoisuuksien lisäksi liikkeistä löytyy myös klassikoita.

Jos meillä olisi esimerkiksi lapsia, niin ostaisin kaikki lastenvaatteet alennusmyyntien aikaan. Pienet lapset kun varsinkaan eivät välitä onko paidassa pupu vai nalle ja Ranskassa on mitä ihanampia lastenvaateliikkeitä ( Tartine et Chocolat Jacadi). Eli vinkkinä teille – taaperoiden vaatekaapit täyttäisin aivan ehdottomasti nimenomaan aleista.

TIPS FOR SHOPPING WINTER SALES IN PARIS

 

No milloin Pariisiin kannattaa tulla? Suomessa alet alkavat jopa ennen joulua, mutta ainakin Ranskassa ja Espanjassa alet alkavat yleensä tammikuun toisella viikolla ja kestävät melkeinpä helmikuun puoleen väliin. Vaikka ei ehtisi Pariisiin heti ensimmäisellä viikolla, niin ostettavaa varmasti riittää koko tammikuun. Kengissä olen huomannut, että vaikka kokoni on täällä yleinen (37), niin aina olen löytänyt aleista silti vielä omaa kokoani ihan helposti.

Mitä kannattaa muistaa? Suosittelisin aleihin tulemista aikaisintaan puolivälissä, sillä silloin hinnat tippuvat -40% -50% ja -60%. Pariisissa kannattaa muutenkin vältellä viikonloppujen hulinaa, niin arkipäivät ja varsinkin aamut ovat rauhallisinta aikaa tehdä löytöjä. Jos et kumminkaan ole aamuihmisiä, niin muista varata aikaa jonoihin, liikenneruuhkiin ja ihmismassaan. Pariisissa liikkuminen on välillä hankalaa, niin menisin tavarataloihin ensisijaisesti, sillä esimerkiksi Bon Marché:sta löydät kaikki merkit saman katon alta. Näin vältyt ruuhkissa istumisilta ja pitkiltä välimatkoilta.

………………………………………………………

It’s here again, the sales. I have never been a huge sales shopper, but in Paris I have began to appreciate them. I have found some nice interior pieces and the first time in my life, I have found still my shoe sizes from the stores during the sales. I usually buy towels, sheets, ballerinas or some necessities that I know I need. Instead of getting over excited and blind from the flashy price tags, I search some classy things that I know I’m going to actually wear or use.

If we would have kids I’d go crazy during the sales time. Paris is full of little boutiques for babies and French know also how to monetise the baby business. If you have little toddlers in your family, make sure you don’t miss Tartine et Chocolat & Jacadi for example.

The sales start usually in the second week of January and continue to mid-February. I would recommend you to come to Paris after at least the first week because then the prices drop to -40%, -50% and -60%. But of course if there’s something you desperately want, don’t wait until the end.

Avoid the weekends and shop calmly in the morning time. Paris can be crowded during the weekends, so I would suggest to you to shop on the weekdays. If you are not a morning person, be prepared for long queues and traffic jams. Instead of browsing through little boutiques, I’d go into department stores. When your time is limited and you want to see as much as possible, go to Bon Marché for example. The main department stores have all your favorite brands under the same roof so don’t waste your time on walking around with your map.

You may also like

8 Comments

 1. Hei tää on niin totta. Ranskassa kaupoissa parasta on juuri se, että myös ne klassikot tulevat aleen.

  Olen kaikkien isojen tavaratalojen kantis-listalla eli saan myös ne “presale” kutsut juuri le bon marché, lafayette ja printemps. Talven pre-sale on aika huono kun on joulusesonki niin kauppojen ei tarvitse alentaa, mutta kesällä on jo tosi kivat. Ja on mukavaa kierrellä ilman ruuhkaa.

  Samoin sephoran -25% päivä on tosi kiva kun ostaa sellaisia tuotteita mitä käyttää varmasti.

  1. Yep! Ostan käytännössä kaikki liinavaatteet ja muut aleista ja myös kengät. Noh, ballerinat kun ovat aina hyvännäköiset.

   Jep, Pampula on myös, mutta tänä vuonna en ehtinyt niihin. Kesällä tosin ostin muutaman kivan Majen mekon.

   Kivaa viikkoa sinne :)

   1. Oon sitä mieltä, että tää ale-shoppailu on juuri yksi niistä ranskalaisten tyylin salaisuuksista.

    Kun laadukkaita ja ajattomia vaatteita ja kenkiä saa kuitenkin todella paljon edullisemmin kuin Suomesta jos vain vähän edes suunnittelee ostoja.

    En ole myöskään viimeiseen neljään vuoteen ostanut kosmetiikka ilman alennusta…

    Duunissakin on yllättävän moni ottanut aamun vapaaksi alen ekana päivänä ja lähtenyt ale-metsälle! ahah

    sinne myös hauskaa päivää :)

    1. Niin on, sillä kun kumminkaan palkkataso ei ole mitään huimaa, niin alet tuovat esimerkiksi luksuksen ja laadukkaat materiaalit kaikkien ulottuville.

     Uskon tällä olevan myös vaikutuksen siihen, että miksi täällä esimerkiksi osataan arvostaa laatua ihan eri lailla mitä esimerkiksi Suomessa. Tai nykyään Suomessa varmaan osataan jo arvostaa, mutta sanoppa mummilleni, että ostin vaikkapa 80 e:n pyyhkeen. Hän ei ymmärtäisi, samaa ikäluokkaa olevat ihmiset kylläkin.

     Haha, hyvää taktikointia :)

 2. Tämä oli kiva postaus!
  Komppaan tuossa lastenvaateasiassa, sillä niitä tulee ostettua myös Suomesta.

  Olisi kiva lukea sun Pariisi-juttuja enemmän,sillä Snapin kautta näkee niin paljon mielenkiintoista sisältöä.

  1. Kiva että tykkäsit!

   Niin, uskon tämän ja jollain lailla tajusin sen nyt viime viikolla kun olin kiertelemässä lastenvaateliikkeitä ystäväni kanssa.

   Ai kiva kuulla, että tykkäät. En vain jollain lailla oikein tiedä mikä teitä aina kiinnostaa. Sillä en halua blogin olevan liian Pariisi. Sen takia rajailen postauksia enkä jaa esimerkiksi normaalia päivääni, vaan tietyn palan siitä.

 3. Mun ranskan kurssin vetajan, elakkeella olevan biologian tohtorin, keskusteluaiheena oli Les soldes! Ja tuo aamupaiva on usein vapaa. Ne ihanat klassikot vain menevat pian ja kevatta pukkaa pian. Joten syysvaatteet nayttavat tunkkaisilta. Olin just 17.eme arrissa ja ihmettelin konservatiivista katukuvaa. Laukkuna monilla oli Michael Kors ja jalassa ne balleriinat! Hyvia loytoja!

  1. Niinhän se voi olla, mutta lähinnä ajattelin klassikoissa ehkäpä värejä nimenomaan vaikkapa pyyhkeissä tai muissa sisustusjutuissa. En ostele vaatteita aleista juuri koskaan, sillä monesti seuraava sesonki on jo mielessä (niin kuin nyt).

   Ballerinat? Apua, eikö siellä ole yhtä kylmä kuin täällä :D
   Pipon ja untuvatakin tuonne tarvitsee!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*