Terveellinen herkku- salaattitacot

Näin grillikauden avautuessa on kesäpöytään kiva kattaa jotakin muutakin kuin perinteisiä grilliherkkuja, tässä siis teille salaattitaco -resepti. Itse pidän tacoista myös hyvin paljon, mutta ne kun ovat aika raskasta ruokaa päivittäiseen ruokarytmiin ja kun kotona on jonkin sortin keliaakikko, on tacojen syöminen kotona aina haastavaa. Täten tiistaina lautaseltani löytyi salaattitacot, kevyet ja gluteenittomat salaattiherkut!

salaattitacot

Salaattitacojen valmistus ei myöskään ole kovin työlästä, joten tacot tekee 15 minuutissa aivan mainiosti. Salaattitacot ovat myös todella sieviä ja kun syöjiä on enemmän, korvaa salaattitacolautanen kukkakimpun väriloistossaan. Nopeaa, terveellistä ja kaunista.

salaattitacot

Itse käytin tacoina endiivejä, mutta toki voi käyttää muutakin salaattilajiketta. Endiivi pysyy hyvin kasassa, vaikka täytteitä olisikin useita. Täytin salaattitacot kanalla, salaatilla, retiisillä, pavuilla, herneillä sekä tzatsikilla. Päälle ripottelin vielä Meksikosta ostettua maustesuosikkiani, tajinia. En tiedä saako sitä ostettua Euroopasta mistään muualta kuin Amazonin kautta, mutta mausteen voi korvata puristetulla limellä, chilillä ja suolalla.

salaattitacot

Olen katsellut ystävien kesäpäivityksiä Helsingistä ja veikkaan että aika moni teistä tulee grillailemaan tulevana viikonloppuna, niin tässä vinkki, että miten tehdä salaattitarjottimesta hivenen erilainen. Salaattitacot ovat maistuvia ja kaunita samalla kertaa. Ihanaa viikonloppua!

You may also like

6 Comments

 1. Olen tehnyt tämäntyyppisiä salaattikääröjä aasialaisilla mausteilla, mutta kiitos vinkistä, että ne voi tehdä myös tacotyyliin :) itselleni endiivi on hiukan liian kitkerä maultaan, joten olen käyttänyt cosmopolitan-salaattia.

  1. Hih, kiitos itsellesi aasilais-vinkistä. Pitääpä itsekin kokeilla niitä sinun tavallasi :)

   Tiedän, täällä toinen osapuoleni ei myöskään pidä endiiveeistä. Itselle teen endiiveistä ja hänelle toisenlaisesta salaatista. Endiivit vain näyttävät kuvissa paremmilta mitä muut salaatit ;)

 2. Minulla onkin jäänyt kommentoiminen hieman vähemmälle parin viime viikon aikana, kun perheemme on kokenut pienimuotoista kriisiä. Nyt kun tilanne on rauhoittunut, ajatukset riittävät jälleen muuhunkin.

  Salaattitacot on ihana idea kesäpöytään. Pakko testata vielä tämän kesän aikana!

  1. Heippa,

   voi miten ikävä kuulla. Toivottavasti siellä on nyt asiat paremmin. Toisaalta, kriisien jälkeen elämä tuntuu taas ihanalta kun on yksi hankaluus voitettu. Ne opettaa ja antaa
   vaikka ne aluksi tuntuisivat hivenen haasteellisilta.

   Ihana kuulla !

   Hyvää viikonalkua sinne :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*