Saint-Tropez -dix points!

Sitä ajattelee, että on tässä seitsemässä blogivuodessa jo harjaantunut aika hyvin oman media- ja somelukutaidon osalta, mutta metsään/mereen mentiin. Saint-Tropez on ollut meidän matkalistalla jo ties kuinka monta vuotta, mutta hankalat yhteydet sinne sekä ehkä myöskin vähän sekavat mielikuvat paikasta ovat antaneet reissun odottaa. On hassua, miten tänä kesänä odotin Portofinoa niin paljon ja petyin siihen ihan totaalisesti ja kun en taas odottanut Saint-Tropezilta mitään, yllätyin siitä ihan totaalisen positiivisesti.

Avec Sofié blog l Saint-Tropez & South of France

Olin saanut Instagramin kautta varsinkin Saint-Tropezista kuvan, että se on pelkästään kaupunki juhlia varten. En ollut nähnyt kuvia niistä kauniista kujista ja kylämäisestä kaupungista. Tämä oli hyvä esimerkki itselle, miten mielikuvat helposti vääristyvät, kun näkee vain yhdenlaisia kuvia paikasta tai jostakin tilanteesta. Onneksi tosin perillä oli tällä kertaa positiivinen yllätys eikä niin kuin Portofinossa. Jokainen toki kokee asiat aina eri tavalla, mutta on jännä, miten mieli voi tehdä meille jekkuja.

Avec Sofié blog l Saint-Tropez & South of France

Saint-Tropez on todellakin kylämäinen paikka ja jos olet käynyt Antibesissa, niin minulle tuli samanlainen viba mitä siellä. Liikkeet ovat tosin enemmän high end, mutta kaikki on niin sievästi rakennettu pieniin vanhoihin kivitaloihin eikä moderneihin isoihin rakennuksiin. Trés sympa!

Avec Sofié blog l Saint-Tropez & South of France

Avec Sofié blog l Saint-Tropez & South of France

Saint-Tropeziin meneminen voi tosin olla näin kesällä tuskan takana, sillä tie on pieni ja täysin jumissa. Katsoimme karttaa ruuhka-aikana ja totesimme, että on varmasti parempi jättää auto Saint-Maximeen ja ottaa rannasta vene toiselle puolelle. Suosittelen tätä tapaa varsinkin, jos olette liikkeellä näin kesäaikana. On nimittäin hullua istua autossa tuntitolkulla alle 20 km:n matkan takia.

Avec Sofié blog l Saint-Tropez & South of France

Vietimme Saint-Tropezissa päivän ja ehdimme kävellä siellä paikasta toiseen ja kurkkia mitä ihanimpaan Dior kahvilaan ja Chanelin upeimpaan liikkeeseen. Diorin kahvilasta minulla on kuvia, mutta Chanelin liikkeessä ei saanut ottaa kuvia. Ja sehän harmittaa, sillä he olivat rakentaneet liikkeensä vanhaan villaan ja pool house pooleineen kaikkineen toimi kenkäosastona!

Avec Sofié blog l Saint-Tropez & South of France

Drinkeillä kävimme White -hotellin terassilla, joka oli todella viihtyisä ja kaunis paikka.  Joten jos menet Saint-Tropeziin, käy teellä Diorin kahvilassa ja illalla drinekillä tässä valkoisessa hotellissa.

Avec Sofié blog l Saint-Tropez & South of France

Avec Sofié blog l Saint-Tropez & South of France

Ranta kaupungin tuntumassa oli itseasiassa pienoinen yllätys minulle. Odotin jotain todella upeaa beach clubia valkoisine varjoineen, mutta siellä olikin vain pieni särkkä ilman beach clubia. Ne lienevät kauempana keskustasta (?), joten oma aurinkovarjo on hyvä ottaa mukaan, jos mielii rannalle. Ranta on myös hyvin hyvin pieni, joten ruuhkaa saattaa olla.

Avec Sofié blog l Saint-Tropez & South of France

Yllätyksekseni lapsiperheitä oli paljon. Jotenkin olin ajatellut mielessäni, että tämä on enemmän aikuisten lomakaupunki, mutta lapsia oli joka paikassa juoksentelemassa. En tosin tiedä mitä kaikkea kaupunki tarjoaa lapsille, sillä ranta on kovin pienoinen ja isoja puistoja en nähnyt.

Yksi asia mikä tosin pitää tehdä Saint-Tropezissa ollessa ja se on tropezienne-leivoksen syöminen. Olen syönyt muutaman aiemmin, mutta koska oltiin leivosten kaupungissa, piipahdimme niiden nimikkomyymälässä.

Avec Sofié blog l Saint-Tropez & South of France

Yllätyin yhdestä asiasta itseasiassa todella paljon ja se oli sisustuskauppojen paljous. En tiedä johtuuko se siitä, että hotelleja kun ei ole, loma-asunnot korvaavat kaupungissa hotellit ja ne on sisustettu kauniisti? Ranskassa on muuten aika vähän sisustuskauppoja, mutta Saint-Tropezissa sitäkin enemmän. Väripaletti liikkeissä oli myös hyvin suomalainen; valkoista, mustaa ja olkea. Myös Marokko-fiilis näkyi sisustuskaupoissa ja se itseasiassa sopii kaupungin henkeen todella hyvin. Yksi löytämistäni putiikeista oli nimeltään Latitude, jota suosittelen lämpimästi.

Saint-Tropez on ehkä tunnetuin juuri Brigitte Bardotten ja monokinin ansiosta, mutta mitä nyt päivän siellä kävelin, yllätti boho chic -tyyli pampulasandaaleineen. Moni liike myi hyvin samanlaista muotia mitä Meksikon Tulumissa, joka oli minulle hieman yllättävä havainto. Toki luksusliikkeet olivat hyvin edustettuina, mutta odotin, ehkä hienostuneempaa muotia kuin pampulasandaaleja. Vaikka itse pampulasandaaleista pidänkin, ajattelin kaiken olevan valkoista, pellavaa, ja panama-hattuja. Pieleen meni taas mielikuvieni kanssa. Unohda siis panama-hatut ja vaihda ne olkihattuihin sekä pampulasandaaleihin.

Avec Sofié blog l Saint-Tropez & South of France

Jos jotain voin summata, on se että Saint-Tropez on ehdottomasti yksi alueen suosikeistani nyt. Pidin kaupungin viihtyisyydestä ja siitä, miten luksus ja kylämäisyys oli sekoitettu. Itse myös pidän pienistä paikoista ja senkin takia kaupunki vei sydämeni. Saint-Tropez – dix points!

You may also like

18 Comments

 1. Minulla aivan samat mielikuvat aikoinaan etukäteen, jotka osoittautuivat täysin vääriksi. Rakastuin paikkaan täysin! Oltiin jo kesäkuussa ja uudelleen syyskuussa. Trés sympa!

  1. Oi miten mahtavaa! Menemme myös käymään vielä ennen kaupunkiin paluuta uudelleen kaupungissa :)

   Oikein huvitti että miten mielessä kaupunki näytti vain “hulabaloo-tyttöjen (lue escorttien) kaupunkina, mutta todellisuudessa se olikin aivan erilainen. Niin ihana paikka <3

  1. Se oli nimenomaan kaunis paikka eikä ollenkaan muovinen :)

   Syyskuussa tai lokakuussa kaupungissa saa olla vielä rauhassa kun suuret turistimassat ovat poissa. Eli jos tänne haluaa tulla, suosittelen nimenomaan syyskuuta :)

 2. Muutama etelä-Ranska / Provence kierros ollaan tehty, mutta olemme aina jättäneet St. Tropezin väliin, kun olen myös saanut mediasta vähän samanlaisen mielikuvan kuin sinäkin. Pitääpä ensi reissulla korjata tämä erhe, eli kiitos vinkistä :-) Ei liity tähän postaukseen, mutta jos voi jotain postaustoivetta esittää, niin olisiko mahdollista kuulla omista ns. Apteekki-kosmetiikkasuosikeistasi. Itse olen jo vuosien ajan vannonut ranskalaisen apteekki-kosmetiikan nimeen. Kuukauden päästä olisi taas aika suunnata Ranskaan ja täyttää laukku kosmetiikalla ja mieluusti ottaisin vastaan jotain uusia vinkkejä. Näin kommentin lopuksi kiitokset jälleen kerran inspiroivasta blogistasi- Vaasan vuosien jälkeen lukeminen jäi muutamiksi vuosiksi (!) , mutta nyt blogisi on ehdottomasti yksi suosikeistani :-)

  1. Ihanaa, että en ole ainoa. Alkoi nimittäin jopa puolittain hävettää omat ajatukseni. Jotenkin tosi hyvä muistutus myös itselle, että kaikki ei aina ole sitä miltä näyttää..

   Oi – hyvä idea! Onkin pitänyt kirjoittaa niistä mutta en vain ole oikein ehtinyt tai ollut inspiroitunut.

   Kiitos kommentistasi-lämmitti mieltä. Jos saan kysyä, niin miksi lukeminen jäi? Myönnän että varsinkin vuonna 2013 -2014 postaustahtini oli olematon ja kai siinä oli omakin mielenkiinto vähän hukassa. Olisi vain kiva saada palautetta, että mikä muuttui. Ja minulle saa olla ihan suoran rehellinen :)

   1. Kiva – jään odottamaan postausta :-)…omia suosikkejani jo vuosien ajan ovat olleet La Roche Possayn, Avenen ja Bioderman tuotteet ..myös Nuxen öljyä on kulunut melkolailla vuosien varrella ja itseasiassa harmittaa ihan älyttömästi, kun tajusin vasta äskettäin, että se sopii omille hiuksilleni paremmin kuin vastaavat hiusöljyt…ja tietenkin apteekista pitää hamstrata Kloranen kuivashampoota :-) Jäin itsekin miettimään miksi lukeminen jäi- syynä taisi olla se, että tuolloin oma elämäni oli aika hektistä, matkustin paljon työni puolesta ja jotenkin mielsin blogisi ruokablogiksi. Ja tuolloin en todellakaan ollut kotona , saati kokkaillut :-) Syitä miksi blogisi on yksi suosikeistani on monia; Valitettavan monet blogit ovat kaupallistuneet mielestäni ihan liikaa ja joskus tuntuu, että bloggaajan oma persoona on täysin kadonnut tai että sitä lukee vain pelkkiä mainospostauksia. Sinun blogissasi yhteistyökuviot on toteutettu tyylikkäästi ja sinulla on oma tyylisi tallella. Toinen syy miksi tykkään blogistasi on se, että olen suuri Ranska fani ja mielelläni luen kuulumiset suosikkimaastani. Pariisin asuntonne taas on yksi kaikkien aikojen lemppareistani – oikein odotan kotipostauksiasi . Ja mitäs muuta …no ruokapostauksia voisi itseasiassa olla enemmän, sillä nykyään ne ovat yksi suosikkiaiheistani (niin se ihminen vaan muuttuu….) Ja yksi asia, josta täytyy antaa kehuja on pukeutumistyylisi- se on kehittynyt vuosien varrella todella upeaksi! …johon liittyen täytyykin udella kenen mallistoa uusimmassa postauksessa näkyvä pitkähkö jakku (?) ja ihana vanhan roosa käsilaukku on ? Ihanaa viikonloppua, palataan taas !

 3. Hei! Mikä sen ravintolan nimi korkealla Ezen kylässä olikaan josta oli upeat maisemat? Muistan sinun blogissa jonkun kuvan sieltä jossa oli roséviinilasi :)

  Kiitos vastauksesta etukäteen :)

 4. hei taas
  St Tropez….niin sympaattinen. Se ja Ramatuellen alue olikin meidän alkuperäinen asunnon hankinta kohde Ranskassa, mutta välimatka Nizzan kentältä ja pahat ruuhkat alueelle sai ajatukset sittenkin kääntymään tänne Nizzan itä puolelle. Tarjontakin siellä meidän lompakolle arvokasta ja hinta/laatu ei minun silmissä kohtuu hintaisissa asunnoissa oikein kohtaa. Ne parhaimmat rannat siellä suunnalla taitaa kallistua Ramatuellen alueelle….ja sieltä niitä beach clubeja löytyykin useita.
  Sanna

  1. Heippa,

   juuri tuon välimatkan ja ruuhkaisiuden takia myös me sijoittauduimme mieluummin lähelle Monacoa ja Nizzaa koska lentokentältä on suhteellisen lyhyt matka. Tänne voi siten helposti tulla vain viikonlopuksi :)

   Jos muuten tarvitset asuntoasioissa apua niin voin suositella meidän asunnonvälitysfirmaa, Nicolas Pisania ja Anthonya:)

 5. Minäkin olen ajatellut sitä vaan bilekaupunkina, mutta tämän postauksen perusteella se vaikuttaakin tosi sympaattiselta kohteelta. Jälleen kerran postauksen kuvat ovat tosi kauniita ja tuo kuva sinusta on super ihana!

 6. Hei vaan,

  kiitos kauniista kuvistasi!
  Nizzan satamasta lähtee laiva St.Tropeziin, joten liikenneruuhkilta välttyy ja saa nauttia meri-ilmasta.
  Tämä pieni merimatka helpottaa sinne menoa suuresti. Kannattaa kokeilla
  Hyvää kesän jatkoa!

 7. Heippa ja kiitos niin paljon!

  Olen kuullut tuosta paatista, mutta tällä kerralla mentiin autolla kun käytiin moikkaamassa ystäviä samalla. Ensi kerralla paatti voisi olla loistava vaihtoehto :)

 8. Hei Janette,

  Mainitsit aiemmassa postauksessa, että suoritatte miehesi kanssa Seth Godinin markkinoinnin kurssia. Olen itsekin kiinnostunut vastaavasta, mutta pohdin mitä mieltä olet online-kurssin sisällöstä ja laadusta? Koetko sen hyödylliseksi ja uutta opettavaksi?

  1. Heippa Riikka,

   joo, sitä täällä iltaisin suoritellaan :)

   Aajattelin kirjoittaa postauksen kun koko kurssi on osaltamme suoritettu, niin palaan asiaan sitten kokonaisuudessaan :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*