Rocky Road

Noniin herkkusuut, nyt on kyllä niin makeeta, että oikein hampaita vihloo! Te ketkä olitte eilen tarkkaavaisina arvasittekin, että luvassa olisi Rocky Road-leivonnaista :) Tein hieman muunnellun version, sillä en pidä säilykekirsikoista. Korvasin kirsikat kuivatuilla karpaloilla, jotka sopivatkin oikein mainiosti suklaan seuraksi. Ja periaatteessahan sekaan voi laittaa ihan mitä tykkää, piparinmuruja, konjakkia, rusinoita, pähkinöitä… Suomessa harvoin törmää erilaisiin Rocky Road-leivonnaisiin, mutta ulkomailla niihin törmää sitäkin enemmän, on brownieseja, cupcakeja, fudgeja jne. 

Yesterday I made my version of Rocky Road. I don’t like  canned cherries so I used dried cranberries instead. And basically you can add anything you like, gingerbread crush, brandy, raisins, nuts… Rocky Road is not well known in Finland. Don’t know why but I don’t remember that I would have bought it even once. But abroad I have met Rocky Road brownies, blondies, cupcakes and fundges.

Resepti:

250g valkosuklaata
250g maitosuklaata
100g kuivattuja karpaloita
100g vaahtokarkkeja
70g cashewpähkinöitä
30g pinjansiemeniä

Vuoraa vuoka kelmulla. Pilko pähkinät, siemenet ja vaahtokarkit. Sekoita ne keskenään. Sulata suklaat. Lado vuorotelleen suklaata ja vaahtokarkkisekoitusta päällekkäin, kumminkin niin että alimmainen ja päälimmäinen kerros olisi suklaata. Anna kovettua jääkaapissa.

Recipe:


250g white chocolate
250g milk chocolate
100g dried cranberries
100g marshmallows
70g cashew nuts
30g pine nuts

Line container with freezer bag. Chop marshmallows, nuts, seeds and berries and mix them together. Melt chocolates. Make layers from chocolate and from the nut-seed-marshmallow combination. Put the Rocky Road into the fridge and let it set completely.

You may also like

30 Comments

 1. Absolutely white:Siis hetkinen, mikä jäätelö tuo tuollainen on?Olen siitä erikoinen, etten ihan hirveesti pidä jäätelöstä tai se ei ihan hirveesti liikauta mua suuntaan eikä toiseen. Mutta rocky road-jätskin on pakko olla hyvää :)Tätä tulee mun tekeemin joulahjoihin tryffeleiden seuraksi :)

 2. Mulla rupeaa täällä ruudun toisella puolella hampaat särkemään pelkästä ajatttelusta ;) Ihanat kuvat taas kerran!

 3. Suvi:Hahah! Joo veikkaan, että jos tuon söisin pelkästään ihan itse, niin seuraavaksi voisi kyllä hommata itselleni ajan hampilääkärille.Mutta niin kuin sanoin jo aiemmin, on rocky road osa joululahjojani (muille siis) ;)

 4. Coco:Toi on toooosi hyvää, mutta myöskin tooooosi makeeta eli ei sitä ihan hirveesti kyllä pysty syömään. Ehkä ihan hyvä vain :)Vitsit, en oo vieläkään päässyt kurkistamaan, että mitä niiden kansien välistä oikein paljastuu!

 5. Absolutely white:Siis hetkinen, mikä jäätelö tuo tuollainen on?Olen siitä erikoinen, etten ihan hirveesti pidä jäätelöstä tai se ei ihan hirveesti liikauta mua suuntaan eikä toiseen. Mutta rocky road-jätskin on pakko olla hyvää :)Tätä tulee mun tekeemin joulahjoihin tryffeleiden seuraksi :)

 6. Suvi:Hahah! Joo veikkaan, että jos tuon söisin pelkästään ihan itse, niin seuraavaksi voisi kyllä hommata itselleni ajan hampilääkärille.Mutta niin kuin sanoin jo aiemmin, on rocky road osa joululahjojani (muille siis) ;)

 7. Coco:Toi on toooosi hyvää, mutta myöskin tooooosi makeeta eli ei sitä ihan hirveesti kyllä pysty syömään. Ehkä ihan hyvä vain :)Vitsit, en oo vieläkään päässyt kurkistamaan, että mitä niiden kansien välistä oikein paljastuu!

 8. Mmm… nam! Tuota täytyy kokeilla ensi vuoden joululahjoihin. Suklaakimara eli erilaiset kotitekoiset suklaamakeiset ovat ystävien kiihkeästi odottama lahja joka joulu. Tämän vuoden uutuus olivat itse tehdy Mozart-kuulat, joide resepi löytyy blogistani.

 9. Mmm… nam! Tuota täytyy kokeilla ensi vuoden joululahjoihin. Suklaakimara eli erilaiset kotitekoiset suklaamakeiset ovat ystävien kiihkeästi odottama lahja joka joulu. Tämän vuoden uutuus olivat itse tehdy Mozart-kuulat, joide resepi löytyy blogistani.

 10. Ooh, no on kyllä aikamoisen näköistä! Jotain jouluherkkua tekisi itsekin mieleni…saa nähdä mitä keksii. Aivan ihastuttavaa ja kaunista joulua, Sofie!

 11. Ooh, no on kyllä aikamoisen näköistä! Jotain jouluherkkua tekisi itsekin mieleni…saa nähdä mitä keksii. Aivan ihastuttavaa ja kaunista joulua, Sofie!

 12. Oi, varmaan ihan huippu hyvää – ja makeaa! :) Mä en oo Rocky Roadsista ennen kuullutkaan.. Tosi kaunis tuo enkelin siipi kuppi ja nuo muutkin astiat!

 13. Oi, varmaan ihan huippu hyvää – ja makeaa! :) Mä en oo Rocky Roadsista ennen kuullutkaan.. Tosi kaunis tuo enkelin siipi kuppi ja nuo muutkin astiat!

 14. Maria:No en yhtään ihmettele sillä en minäkään ole siihen Suomessa törmännyt :/Ensimmäisen kuvan kupit ovat tanskalaisia ja ne olen ostanut sisustusliike Zanosta, joka sijaitsee Annankadulla. “Enkelikupit” on suomalaisen suunnittelijan, Sami Rinteen käsialaa.

 15. Maria:No en yhtään ihmettele sillä en minäkään ole siihen Suomessa törmännyt :/Ensimmäisen kuvan kupit ovat tanskalaisia ja ne olen ostanut sisustusliike Zanosta, joka sijaitsee Annankadulla. “Enkelikupit” on suomalaisen suunnittelijan, Sami Rinteen käsialaa.

 16. Sain tuossa päähäni äsken että leivon syntymäpäivilleni äklömakeita rocky road-brownieta ja tarjoaisin niitä kinuskikastikkeen ja vaniljajäätelön kera, siis silleen että hampaat kirskuu :D
  En löydä netistä mieleistä reseptiä, oisko sulla kokemusta tän tyyppisestä reseptistä?

   1. Kiitti vinkistä! Täytyy ehdottomasti kokeilla. Omarit on unohdettu herkku täällä, niitä siis laitetaan varmasti noihin!

    On tässä onneksi vielä kk aikaa synttäreihin, oikeastaan päivälleen 4vkoa ja päivä :D Ja taas vanhenen. Mutta ajattelen sen mielummin niin että saan täyttää taas vuosia. Ensi kuussa kaikilla on synttärit tai nimpparit tai muut kemut (runebergin torttuja, näitä on tehtävä tällä vkolla! mmmm, laskiaispullia mmmm) niin eiköhän tuotakin reseptiä vois kokeilla jo ennen kuin synttäripäivä koittaa.

    Terveisin pullahiiri :D

 17. Sain tuossa päähäni äsken että leivon syntymäpäivilleni äklömakeita rocky road-brownieta ja tarjoaisin niitä kinuskikastikkeen ja vaniljajäätelön kera, siis silleen että hampaat kirskuu :DEn löydä netistä mieleistä reseptiä, oisko sulla kokemusta tän tyyppisestä reseptistä?

 18. Kiitti vinkistä! Täytyy ehdottomasti kokeilla. Omarit on unohdettu herkku täällä, niitä siis laitetaan varmasti noihin!On tässä onneksi vielä kk aikaa synttäreihin, oikeastaan päivälleen 4vkoa ja päivä :D Ja taas vanhenen. Mutta ajattelen sen mielummin niin että saan täyttää taas vuosia. Ensi kuussa kaikilla on synttärit tai nimpparit tai muut kemut (runebergin torttuja, näitä on tehtävä tällä vkolla! mmmm, laskiaispullia mmmm) niin eiköhän tuotakin reseptiä vois kokeilla jo ennen kuin synttäripäivä koittaa.Terveisin pullahiiri :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*