Road trip in Provence – Provence autoillen

Olen käynyt kerran aiemmin Provencessa lomalla kaksi vuotta sitten, mutta muuten alue on minulle suhteellisen tuntematon. Tulikuumat kesät, haalean vaalea roséviini, kivitalot ja laventelipellot, niistä on Provence tehty. Toreilla tuoksuu saippua ja oliivit samalla kun katselet antiikkikauppiaiden antimia.

Avec Sofié blog / Road trin in Aix en Provence and lavender fields

Ennen kun olin Etelä-Ranskassa enemmän, ajattelin nimenomaan, että Provence on samanlaista mitä Riviera. Itseäni viehättää nimenomaan peltomaisema kivitaloineen. Pienissä, maalauksenomaisissa, hiljaisissa kylissä on todella oma viehätyksensä isojen kaupunkien jälkeen.

Avec Sofié blog / Road trin in Aix en Provence and lavender fields

Istuskelet elokuvamaisissa puutarharavintoloissa ja nipistät itseäsi, että ei kai tämä set up ole nyt vain unta. Ei se ole. Viiniköynnöksiset ravintolan katot ovat ihan totta.

Avec Sofié blog / Road trin in Aix en Provence and lavender fields

Avec Sofié blog / Road trin in Aix en Provence and lavender fields

Käyt toreilla, joissa on kauniimmat kasvikset ja hedelmät mitä näkemissäsi maalauksissa. Ihmettelet että miten niin täydelliset tomaatit ovat edes mahdollisia. Ostat kilon tomaatteja vaikka et niistä edes kovasti pitäisi, sillä kasa erilaisia tomaatteja korvaa kukkakimpun ruokapöydässä mennen tullen.

Avec Sofié blog / Road trin in Aix en Provence and lavender fields

Avec Sofié blog / Road trin in Aix en Provence and lavender fields

Kilometrejä tulee mittariin helposti sata ellei kaksi, mutta maisemat eivät muutu yhtään huonommaksi. Pellot vaihtuvat viinitiloihin ja auringonnousu auringonlaskuun. Sirkat soittavat lehmien ammunnan kanssa kilpaa. Olet maalla <3

Avec Sofié blog / Road trin in Aix en Provence and lavender fields

Huomaat punaisia täpliä puissa. Mutta eihän vielä ole omenien aika? Pysäytät auton ja menet pellon viertä talon pihaan ja huomaat olevasi kirsikkaviljelmillä. Ostat kilon maailman makeimpia kirsikoita ja jatkat matkaa.

Avec Sofié blog / Road trin in Aix en Provence and lavender fields

Avec Sofié blog / Road trin in Aix en Provence and lavender fields

Tämmöinen oli ihana päivä Provencea kierrellen. Jos pitää saharamaisesta kuumuudesta, niin Provence on ihana paikka. Auto pitää tosin olla, jos haluaa nähdä muutakin, kun kaupunkeja, sillä auringonkukkaviljelmiä ja muita on vaikea nähdä, jos ei ole autoa.

Itse pidän alueesta ihan todella paljon ja jos meri olisi lähempänä, niin olisin mieluummin halunnut ostaa kesäkodin nimenomaan rauhallisen pellon laidalta Provencesta kuin Rivieralta. Olen sydämeltäni maalaistyttö, niin mikään ei ole ihanampaa kuin luonnonrauha ja peltomaisemat. Suosittelen Provencen roadtripiä erittäin mielelläni, mutta varoitan jo nyt paahtavasta kuumuudesta mitä ei pääse minnekään pakoon.

You may also like

12 Comments

 1. Provence on ihana ja sieltä löytyy kaikkea. Vuoria, jokia, joissa voi uida (parempaa kuin Välimeressä), luonnonelämyksiä, maaluksellisia pikkukaupunkeja ja kyliä, kultturia, historiaa, ehkä ei niin fantastista ruokaa. Mutta markkinat pursuavat auringonkypsyttämistä vihanneksista, tomaateista ja hedelmistä. ja voi ostaa illallisaineet markkinoilta. Rosé-viinin voi ostaa kooperatiivista ja se maistuu jäähdytettynä mainiolta lämpiminä, sametinpehmeinä kesäiltoina (sitä ei kannata rahdata kotiin, ennemmin ostaa jotain paremmanlaatuista viinitiloilta. Olen viettänyt siellä kaksi kesälomaani, vuokrasimme talon Aix-en-Provencen lähistöltä, mutta silti maaseudulta. Unohtumattomia lomia (talon tontilla oli myös uima-allas, joka on melkein pakollinen niillä leveysasteilla. Ja sitten ne sinun mainitsemasi tuoksut, ahh.

  1. Nimenomaan. Provence on mahtava paikka :)
   Ja kyllä sieltä löytyi myös ihanaa ruokaa ;)

   Voi miten kuulostaa ihanalta. Voisin niin viettää kesälomani siellä kivitalossa ja uima-altaan reunalla. Vaikka tässä meillä on meri lähellä, on siinä Provencessa ihan erilainen viehätys mitä Rivierassa.

 2. Todella hieno teksti sinulta! Huomaa, että kehityt kirjoittajana. Kuvat tietenkin aina taattua tasoa! Saimme ihan aidon tuulahduksen Provencesta, kiitos!

  1. Ihanaa kuvailua kyllä -mutta sinäpassiivissa kirjoittaminen ei ole suomen kielen normien mukaista. Se tunnetaan myös Mika Häkkinen -passiivina;)

   1. Heippa kielentarkastaja :)

    Minulle kirjoittaminen on ollut blogissa aina se toisisijainen asia. Minua kiinnostaa kuvat, ei kirjoitukset blogeissa yleisesti ja sen takia olen vähän jopa nirso lukemaan blogeja.

    Minulla on ollut lukihäiriö ylä-asteikäisenä ja sen takia kirjoitukseni ei aina ole ehkä niin justiinsa. Enkä siihen edes pyri sillä muuten saisin olla hinkkaamassa postauksia aamusta iltaan ja tuskin saisitte kymmeniä postauksia edes kuukaudessa. Jostakin pitää aina välillä luopua ja priorisoida siihen missä yleensä mennään maaliin ja minun blogissani se ei ole tekstit.

    1. Tuota mainitsemaasi taustaa vasten on tietysti luonnollista ja ymmärrettävää, että kirjoittaminen ei ole vahvuuksiasi, mutta lukijana monesti harmittaa, että et halua panostaa sujuvaan kieleen etkä koe sitä tärkeänä osana blogiasi. Kirjoitat näitä tekstejä kuitenkin nimenomaan siksi, että joku niitä lukisi, ja silloin olisi tavallaan huomaavaista lukijaa kohti kirjoittaa niin selkeästi, ettei lukija joutuisi ponnistelemaan ymmärtääkseen ajatuksiasi, joita haluat tuoda esiin. Olet sympaattisen oloinen ihminen ja taitava kuvaaja ja siksi on harmillista, että muutoin kiinnostava blogi vähän lässähtää kielellisten puutteiden vuoksi.

  2. Jaana B:lle:

   Hih, no kuvat ovat minulle aina se tärkein sisältö. En ole ikinä ollut mikään kirjoittaja ja itseasiassa olen koulussa ollut aika huonokin siinä. Blgin takia harjaantuu kieliopit ja muu, mutta en siihen itseasiassa ikinä kiinnitä niin paljoa huomiota :)

 3. Oi. Nuo ovat juuri sellaisia maisemia, jotka tulevat mieleen kun viinitarhoista puhutaan. <3 Aivan ihania. Pitää pistää Provence korvan taakse, kun niitä lomakohteita mietitään. Vaikka minäkin viihdyn parhaiten lähellä merta.

  Minä täällä painan menemään maailman parasta 9 päivän kuuria, joka antaa hyvän startin painonpudotukseen ja paremmille elintavoille. Olo on mitä mainioin, senttejä ja kiloja on lähtenyt selvästi, vaikka takana on vasta kaksi kokonaista päivää! Ihan mahtavaa! Ehkä tässä pian uskaltautuisi käyttämään niitä mekkoja ja hameita. Yhden uuden mekon ja hameen olenkin jo herätteenä ostanut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*