Riga in Pictures

Kotona ollaan! Tässä on vielä muutama matkakuva pääsiäsilomaltani, mutta näiden kuvien jälkeen loppuvat Riian hehkutukset. Riika todella yllätti minut ihan totaalisesti. En osannut odottaa mitään niin kaunista ja upeaa. Odotin näkeväni jotain kolkkoa ja jollain tavalla myös hieman “neuvostoliittomaista”, mutta kaikki olikin todella siistiä ja jopa kotoisaa. Riian keskusta oli todella siisti, jopa rakennusten julkisivut olivat restauroitu ihan äskettäin. Mutta siis mehän olimme koko ajan ihan vain keskustassa ja luulen, että Riian ulkopuolella on ihan erilaiset näkymät. Yhtenä päivänä otimme junan kohti Jurmalaa ja se oli myös todella kaunis paikka, vähän niin kuin Hanko, mutta isompi. Riika on täynnä kauniita kahviloita ja viinibaareja, mutta ruokaravintolat tuottivat pienoisen pettymyksen. Ja jos Riikaan suuntaa, niin kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan balettia tai oopperaan. Kävimme katsomassa Anna Kareninan kansallsioopperan pääsalissa, en tiedä kummasta olin enemmän innoissani, baletista vai salin upeudesta. Jo pelkän salin näkeminen sykähdytti. Kuten varmaan huomaatte, olen aika todella yllättynyt ja innoissani Riiasta :) 

_______________________

Finally back home! This will be my last post about Riga, but I’m still so amazed about the city. I was expecting something grey and soviet kitch-like city, but Riga turned out clean and very European city. I have to admit that it was even more clean than our capital, Helsinki. Riga was full of nice cafes and vine bars, but I got little disappointed because of the restaurants. One day we took a train to the city of Jurmala and I enjoyed the cost of Latvia a lot. We took a walk at the sandy beach and walked between wooden villas. And if you ever go to Riga, you should definitely go to ballet or opera. The national opera house was extremely beautiful and filled with details. As you may have noticed, I’m so amazed and surprised about Riga :)


You may also like

28 Comments

 1. Ihania kuvia jälleen! Harmillista, ettei ravintolat tehneet vaikutusta. Kuten taisin jo aiemmin mainitakin, niin en muista itsekään mitään erityistä Riikan ruokailuista eli ei varmaan ole sykähdyttäneet minuakaan. Oopperan ja baletin puolesta hehkutan minäkin!

 2. Absolutely whiteKiitos :)))Joo, tai ehkä vaan valitsin väärät annokset? Yksi italialainen oli ihan ok, mutta sekin jätti vähän kylmäksi. Baletti oli kyllä ihan tosi ihana! Kiitos vielä vinkistä!

 3. Minä kävin viime kesänä ensimmäistä kertaa Riikassa ja olin kyllä myöskin tosi positiivisesti yllättynyt! Tosi kaunis paikka =) Varmasti matkustamme sinne toistekkin.

 4. Hanna:Mulle jäi myöskin sellainen fiilis, että uudestaan on päästävä. Ihan huvittaa omat ennakkoluulot ja käsitykset, onneksi ne olivat vääriä :)

 5. Oletan, että olet viimeisessä kuvassa?Näytät yhtä kauniilta kuin blogisikin :)Kiitos näistä lomatunnelmista! Olen myös vähän äimänä, että siellä on ollut noin kaunista :) Täytyy siis laittaa Latvia matkustuslistalle!-Anne-

 6. Upeita matkakuvia! Ja teehuone kuulostaa ihanalta, mäkin olisin kanta-asiakas. :) Riika muutenkin olisi selvästi koettava!

 7. Anne:Heh, minähän se olen.Kiitos! Epäröin kauan, mutta onneksi aurinkolasit suojaavat edes vähän :))Oleppas hyvä! Siis täytyy jopa sanoa, että Riika voittaa monet Euroopan isoimmat kohteet helposti! Helppo kulkea paikasta toiseen eikä nähtävyydet lopu kesken. Oopperan ja baletin lisäksi kaupungistä löytyy museioita ja valokuvanäyttelyitä. Ruokaelämykset tosin jäivät aika laihoiksi :/

 8. Saija:Kiitos!Teehuone oli niin ihana!! Aivan uskomattoman ihana ja rauhallinen paikka :)Kannattaa ehdottomasti mennä Riikaan, nopea lento ja muutenkin suhteellisen edullinen paikka :)

 9. Ystäväni isä on Riiassa työkomennuksella, joten asuimme heidän asunnossaan. Yleinen hintataso on varmasti hieman halvempi kuin Suomessa.

 10. Kiva, että reissunne oli onnistunut! Ja hauskaa, että ehditte myös Jurmalaan haistelemaan meri-ilmaa.Riika näyttää huomattavasti mukavammalta kuin helteinen Pariisi, jossa vietin lauantain ehkä miljoonan muun turistin kanssa…

 11. Ihania kuvia jälleen! Harmillista, ettei ravintolat tehneet vaikutusta. Kuten taisin jo aiemmin mainitakin, niin en muista itsekään mitään erityistä Riikan ruokailuista eli ei varmaan ole sykähdyttäneet minuakaan. Oopperan ja baletin puolesta hehkutan minäkin!

 12. Absolutely whiteKiitos :)))Joo, tai ehkä vaan valitsin väärät annokset? Yksi italialainen oli ihan ok, mutta sekin jätti vähän kylmäksi. Baletti oli kyllä ihan tosi ihana! Kiitos vielä vinkistä!

 13. Minä kävin viime kesänä ensimmäistä kertaa Riikassa ja olin kyllä myöskin tosi positiivisesti yllättynyt! Tosi kaunis paikka =) Varmasti matkustamme sinne toistekkin.

 14. Petra:Jep, oli kyllä oikein onnistunut loma! Kiva kun vinkkasit Jurmalasta, muuten ei olisi välttämättä tullut koko paikka edes mieleen.No, onhan Pariisi ihana! Mutta ei kyllä välttämättä se kaupunki jossa haluaisin olla helteillä.

 15. Hanna:Mulle jäi myöskin sellainen fiilis, että uudestaan on päästävä. Ihan huvittaa omat ennakkoluulot ja käsitykset, onneksi ne olivat vääriä :)

 16. Oletan, että olet viimeisessä kuvassa?Näytät yhtä kauniilta kuin blogisikin :)Kiitos näistä lomatunnelmista! Olen myös vähän äimänä, että siellä on ollut noin kaunista :) Täytyy siis laittaa Latvia matkustuslistalle!-Anne-

 17. Anne:Heh, minähän se olen.Kiitos! Epäröin kauan, mutta onneksi aurinkolasit suojaavat edes vähän :))Oleppas hyvä! Siis täytyy jopa sanoa, että Riika voittaa monet Euroopan isoimmat kohteet helposti! Helppo kulkea paikasta toiseen eikä nähtävyydet lopu kesken. Oopperan ja baletin lisäksi kaupungistä löytyy museioita ja valokuvanäyttelyitä. Ruokaelämykset tosin jäivät aika laihoiksi :/

 18. Saija:Kiitos!Teehuone oli niin ihana!! Aivan uskomattoman ihana ja rauhallinen paikka :)Kannattaa ehdottomasti mennä Riikaan, nopea lento ja muutenkin suhteellisen edullinen paikka :)

 19. Kiva, että reissunne oli onnistunut! Ja hauskaa, että ehditte myös Jurmalaan haistelemaan meri-ilmaa.Riika näyttää huomattavasti mukavammalta kuin helteinen Pariisi, jossa vietin lauantain ehkä miljoonan muun turistin kanssa…

 20. Petra:Jep, oli kyllä oikein onnistunut loma! Kiva kun vinkkasit Jurmalasta, muuten ei olisi välttämättä tullut koko paikka edes mieleen.No, onhan Pariisi ihana! Mutta ei kyllä välttämättä se kaupunki jossa haluaisin olla helteillä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*