Ravintolakierros laineilla

Pääsin kuluneella viikolla maistelemaan Kämp Groupin ravintoloiden erilaisia menuja. Kierroksemme alkoi Helsingin kattojen yltä, Ravintola Palacesta. Nautimme Palacessa lasilliset kuohuvaa ja kauden mauilla tehtyjä alkupaloja. Ravintola Palace tarjoilee Kämpin tavoin nykyään myös brunssia. Palacen brunssi on lauantaisin ja taidan mennä maistelemaan sen mitä pikimmiten ;)

Restaurant tour around Helsinki.

On Monday I was asked to a menu tasting of few different restaurants around Helsinki city center. Our tour began from restaurant Palace, which is situated in the hearth of Helsinki. You can sip a glass of bubbly and enjoy the beautiful city view at the same time.

Restaurant Palace:

Restaurant Särkänlinna:

Palacesta menimme veneellä Särkänlinnaan. Särkänlinnan upeassa miljöössä meille tarjottiin erilaisia alkupaloja sekä talon klassikko. Olen teille aiemminkin hehkuttanut Helsingin ja Espoon edustalla sijaitsevia pikkuruisia saaria ja viime maanantain jälkeen suosittelen kyllä niitä vielä enemmän. Venematkat kestävät ihan vain muutaman minuutin, mutta kun pääset perille, niin kaupunkimaisema on muuttunut idylliseksi merimaisemaksi.

From Restaurant Palace we took a few minute boat ride towards restaurant Särkänlinna. The boat rides takes only a few minutes from the city center, but when you arrive to these little islands the city setting changes to a idyllic countryside environment immediately. You lovely tourists should definitely do little island hopping while you are visiting Helsinki.

Restaurant HSS Boathouse:

Särkänlinnasta suunnistimme Helsingin Liuskasaareen. Menimme sinne Kaivopuistosta veneen kyyditsemänä, mutta olen sinne joskus kävellyt myös Uunisaaren kalliota pitkin. Boathouseen liittyy kiva tarina, sillä menimme sinne ensimmäisille treffeillemme noin seitsemän vuotta sitten. Ravintolan takana on ihana terassi jossa on valkoiset puutuolit ja silloin seitsemän vuotta sitten istuimme juurikin noilla tuoleilla ja katsoimme upeasti avautuvaa merimaisemaa. Pitäisi varmasti mennä taas vuosipäivänä Boathouseen syömään ;).

Suosittelen Boathouseen piipahtamista ihan terassimielessäkin, sillä hienompaa miljöötä saa Helsingistä hakea. Heidän ruokalistalta löytyy vaikka mitä herkkuja ja pääroukien lisäksi talo tarjoilee ihan älyttömän hyvää sitruunapossettia. Suosittelen maistamaan!

_______________________________________

Restaurant Boathouse is located near one of the main parks of Helsinki (Kaivopuisto). The boat ride from Kaivopuisto takes 3 minutes to this absolutely unique restaurant. Seven years ago we had our first dates at Boathouse. That’s why Boathouse has a special meaning to me. Behind the main building they have absolutely stunning terrace with white wooden chairs.  In those same white chairs we sat seven years ago  <3 Maybe I should take my darling to dinner again to that lovely restaurant.

Eating at Boathouse is highly recommend, but if you don’t have so much time you should definitely go there and sat at their lovely terrace. They have a lot of different things in their menu, but because I’m quite of a sweet tooth one thing you definitely should eat at Boathouse is their exquisite lemon posset.

You may also like

14 Comments

 1. Ihana postaus upeiden kuvien kera! :) Suomen kesä on kyllä niin ihana (ja niin lyhyt..). Kumpa se tulisi jo nopeasti tänne, että upeista keleistä pääsisi nauttimaan kunnolla – vaikka tuonne Boathouseen. :)

  1. Niin on. Harmillista kun ei vieläkään ole saatu nauttia kovin lämpimistä ilmoista :/ Toivottavasti pian <3

   Boathouse on ihan tosi kiva paikka. Lupaathan maistaa heidän sitruunapossettia? Se on niin älyttömän herkullista :)

 2. Ihana postaus upeiden kuvien kera! :) Suomen kesä on kyllä niin ihana (ja niin lyhyt..). Kumpa se tulisi jo nopeasti tänne, että upeista keleistä pääsisi nauttimaan kunnolla – vaikka tuonne Boathouseen. :)

 3. Näitä sun kuvia jaksaa aina ihastella ja postauksiin tulee aina oikeen eläydyttyä! Kiitos <3

 4. Kuulostaa ihanalta!! Oliko tuo kierros kenen järjestämä vai ihan ominpäin järkätty? Asuin muutama vuosi sitten Ullanlinnassa merenrannalla ja sieltä oli niin kätevä käydä edustan saarilla päiväretkillä. Pihlajasaari on kans tosi kiva paikka, oletko käynyt siellä?

  Kira

  1. Heippa!

   Siis kierros oli Kämp Groupin järjestämä, mutta tälläisen järjestäminen onnistuisi itsekin ihan helposti. Söisi alkupalat Palacessa, pääruoan Särkänlinnassa ja jälkkärin Boathousessa :))

   Olen käynyt Pihliksessä monen monta kertaa. Se on yksi suosikeistani. En tiedä missä asut nykyään, mutta kävin viime kesänä Espoon Vasikkasaaressa ja sinne on myös ehdottomasti mentävä tänä kesänä.

   Sitä aina välillä ihan unohtaa nuo lähisaaret ja menee tottumusten mukaan syömään aina vain keskustan paikkoihin, mutta tänä kesänä pitää kyllä muistaa käydä noissa upeissa saariravintoloissa :)

 5. Kuulostaa ihanalta!! Oliko tuo kierros kenen järjestämä vai ihan ominpäin järkätty? Asuin muutama vuosi sitten Ullanlinnassa merenrannalla ja sieltä oli niin kätevä käydä edustan saarilla päiväretkillä. Pihlajasaari on kans tosi kiva paikka, oletko käynyt siellä?Kira

 6. Niin on. Harmillista kun ei vieläkään ole saatu nauttia kovin lämpimistä ilmoista :/ Toivottavasti pian <3Boathouse on ihan tosi kiva paikka. Lupaathan maistaa heidän sitruunapossettia? Se on niin älyttömän herkullista :)

 7. Heippa!Siis kierros oli Kämp Groupin järjestämä, mutta tälläisen järjestäminen onnistuisi itsekin ihan helposti. Söisi alkupalat Palacessa, pääruoan Särkänlinnassa ja jälkkärin Boathousessa :))Olen käynyt Pihliksessä monen monta kertaa. Se on yksi suosikeistani. En tiedä missä asut nykyään, mutta kävin viime kesänä Espoon Vasikkasaaressa ja sinne on myös ehdottomasti mentävä tänä kesänä. Sitä aina välillä ihan unohtaa nuo lähisaaret ja menee tottumusten mukaan syömään aina vain keskustan paikkoihin, mutta tänä kesänä pitää kyllä muistaa käydä noissa upeissa saariravintoloissa :)

 8. Ihana nähdä näitä kuvia kun oli itse mukana kierroksella! Oma suosikkini oli kyllä ehdottomasti Boathouse :)xxxEhttp://dragonflyelisabeth.blogspot.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*