Ranskalaisia elokuvia ja suklaakakkuja

L’Heure d’Ete – Kesähetket

Se että rakastan kesää on varmaan tullut teille kaikille vakkarilukijoilleni selväksi. Odotan kesää aina yhtä innokkaasti ja hartaasti, ja sitten kun se tulee niin en millään malta pysyä sisätiloissa. Yritän nauttia jokaisesta auringon säteestä ja pehmeän tuntuisesta kesäillasta viimeiseen asti.

Katson aika paljon erimaalaisia elokuvia, mutta ranskalaiset, espanjalaiset ja tanskalaiset elokuvat ovat yleisesti ottaen suosikkejani. Helsingissä sijaitsee pieni elokuvateatteri, Kino Engel, joka näyttää eurooppalaisia elokuvia. Käyn siellä aina silloin tällöin ja se on yksi niistä pienistä suurista iloista mitä olen Vaasassa asuessani kaivannut.

Kävimme Engelissä viime perjantaina katsomassa ranskalaisen elokuvan ja näin kesäisin elokuvasta voi nauttia ulkoilmaterassilla. Harvoin myöskään elokuvaa saa katsoa suklaakakkua syöden ja viiniä juoden. Aika romanttista. Ihanan lisän tunnelmaan toi yläpuolella aukeava sininen taivas, lokkien äänet ja raitionvaunujen kolina. Tuolloin illalla  tuntui nimenomaan kesältä.

Kesähetket oli ehkä hieman hidastempoinen elokuva, mutta ensi viikonloppuna on vuorossa Audrey Tatoun tähdittämä elokuva, Hinnasta Viis-Hors de Prix. Elokuva on sympaattinen komedia, mikä varmasti sopii myös niille jotka eivät yleensä ranskalaisista elokuvista niin kauheasti välitä. Hinnasta Viis lukeutuu myös poikaystäväni suosikkeihin ;)

Tiedän, että blogini lukijakuntaan kuuluu myös miespuolisia lukijoita, joten jos  te miehet haluatte hurmata tyttöystävänne tai deittinne, niin viekää heidät ensi perjantaina elokuviin ja suklaakakulle. Lipunmyynti alkaa 45 minuuttia ennen elokuvaa, mutta suosittelisin menemään kärkkymään lippuja jo hyvissä ajoin, sillä ne ovat haluttua tavaraa ;)

__________________________________

The fact that I love summer has probably become clear to all of you. Every year I wait it with the same kind of childish enthusiasm, and when it comes I just can’t stay indoors.  I try to enjoy from every sunny day and warm evening, because I know that I will miss those so much during the winter.

I watch a loth of different kind of movies, but I prefer European over American movies.  My favorite movies usually come from Spain, France or Denmark. One of my favorite places in Helsinki is this one little movie theater called Kino Engel.  They have a wide selection of European and smaller budget films. Kino Engel is one of those things what I missed when I lived in Vaasa.

Last Friday we went to Kino Engel to watch one French movie called Summer Hours/ L’Heure d’Ete. During the summer, movie is actually shown on the terrace and the movie screen is the outside wall of the building. They also serve some wine, some cheeses and chocolate cakes that you can sip and chew at the same time you watch the film. How romantic is that? And what made the atmosphere even more enjoyable was the blue sky what opened above and you could hear the seagulls, and the sound of a passing tram. On that Friday night, it really felt like summer.

You may also like

16 Comments

 1. Mukava teksti ja kaunis ajatus. Voiko kakun korvata salaatilla tai vedellä ettei naiseni lihoa?

 2. Mulla on tarkoitus mennä Engeliin elokuviin myös tällä viikolla (jos vaan saadaan liput). Tää kuulostaa vähän liian romanttiselta paikalta, joten pakkohan tämä on päästä kokemaan. :)

  Tosin siellä menee kyllä läpi kesän kivalta kuulostavia leffoja, joten ehkäpä tulen käymään siellä muutamaankin eri kertaan.

  1. MENE, et pety! Joo, niin menee. Tuo ensi viikonloppuna menevä on yksi lempikomedioistani. Se saa aina niin hyvälle tuulelle. Audrey on sitäpaitsi lepparini :)

   Ensi viikonloppuna en valitettavasti kerkeä, mutta pitää kyllä mennä jokin muukin ilta Engeliin elokuville :)

   Kivaa leffailtaa :)

 3. Mulla on tarkoitus mennä Engeliin elokuviin myös tällä viikolla (jos vaan saadaan liput). Tää kuulostaa vähän liian romanttiselta paikalta, joten pakkohan tämä on päästä kokemaan. :)Tosin siellä menee kyllä läpi kesän kivalta kuulostavia leffoja, joten ehkäpä tulen käymään siellä muutamaankin eri kertaan.

 4. Kesäkinon leffat ovat olleet jo monen kesän perinne meille, kerran kesässä on vähintään käytävä. Olisin mielelläni käynyt katsomassa viime viikolla pyörineen Ranskalainen viikonloppu- elokuvan mutta kiireiden takia se jäi harmillisesti väliin. Jäädään ehkä odottamaan elokuussa näytettävää Katmandu- Taivaan lahjaa.

  Lasillinen viiniä hyvässä leffaseurassa on kyllä niin paljon romanttisempaa kuin popparipaketti limuineen :)

  1. Meidänkin piti mennä sinne ranskikseni kanssa viikko sitten, mutta hän ei ollut varautunut lämpimin varustein joten päädyttiin tapaksille leffan sijasta :)

   Tuo Katmandu pitää mennä katsomaan, kuulostaa nimittäin aika mielenkiintoiselta. Viime kesänä missasin Merelle-elokuvan mutta sekin menee tänä vuonna kesäkinoissa :)

   Tell me about it. Olin myös aika fiiliksissä siitä kakkupalasta :)

 5. Kesäkinon leffat ovat olleet jo monen kesän perinne meille, kerran kesässä on vähintään käytävä. Olisin mielelläni käynyt katsomassa viime viikolla pyörineen Ranskalainen viikonloppu- elokuvan mutta kiireiden takia se jäi harmillisesti väliin. Jäädään ehkä odottamaan elokuussa näytettävää Katmandu- Taivaan lahjaa.Lasillinen viiniä hyvässä leffaseurassa on kyllä niin paljon romanttisempaa kuin popparipaketti limuineen :)

 6. Voih, ihania kuvia :) Veisipä minun mieheni minut viettämään tuollaista iltaa.. Olisi muuten kiva jos tekisit useammin sisustuspostauksia, ne ovat lemppareitani!

  1. No vinkkaa sille miehellesi, sillä ne ei aina ihan ymmärrä niitä selkeimpiäkään merkkejä ;)

   Tulossa on. Olen vain nyt vähän keskittynyt näihin kesäkohteisiin, kun niitä on osunut nyt tässä viime aikoina kohdalle. Odotappas huomiseen ;)

 7. Voih, ihania kuvia :) Veisipä minun mieheni minut viettämään tuollaista iltaa.. Olisi muuten kiva jos tekisit useammin sisustuspostauksia, ne ovat lemppareitani!

 8. MENE, et pety! Joo, niin menee. Tuo ensi viikonloppuna menevä on yksi lempikomedioistani. Se saa aina niin hyvälle tuulelle. Audrey on sitäpaitsi lepparini :)Ensi viikonloppuna en valitettavasti kerkeä, mutta pitää kyllä mennä jokin muukin ilta Engeliin elokuville :)Kivaa leffailtaa :)

 9. Meidänkin piti mennä sinne ranskikseni kanssa viikko sitten, mutta hän ei ollut varautunut lämpimin varustein joten päädyttiin tapaksille leffan sijasta :)Tuo Katmandu pitää mennä katsomaan, kuulostaa nimittäin aika mielenkiintoiselta. Viime kesänä missasin Merelle-elokuvan mutta sekin menee tänä vuonna kesäkinoissa :)Tell me about it. Olin myös aika fiiliksissä siitä kakkupalasta :)

 10. No vinkkaa sille miehellesi, sillä ne ei aina ihan ymmärrä niitä selkeimpiäkään merkkejä ;)Tulossa on. Olen vain nyt vähän keskittynyt näihin kesäkohteisiin, kun niitä on osunut nyt tässä viime aikoina kohdalle. Odotappas huomiseen ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*