Radical Design Week 26.10.-04.11.2012

 

Shanghai 2008

Us and our Nokia Windows Phones

Shanghai 2008

Some of the pictures are borrowed from RDW

Shanghaissa järjestetään tulevana syksynä kymmenen päivää kestävä Radical Design Week, mikä on World Design Capital Helsinki 2012 satelliittitapahtuma. Radical Design Week on osa Shanghain Design -viikkoa ja EU:n ja Kiinan kulttuurien välisen dialogin teemavuotta. Kymmenenpäiväinen tapahtuma on jaettu kymmeneen pääteemaan, mitkä sisältävät yhteensä yli 40 tapahtumaa, seminaaria, työpajaa ja näyttelyä.

Hankkeen päätukijana on Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö, mutta kokonaisuudessaan hankkeella on upea tukijajoukko suomalaisia yrityksiä ja eri alojen toimijoita. RDW:n pääasiallisena tavoitteena on rohkaista suomalaisia yrityksiä kokeilemaan siipiään Kiinan markkinoilla ja yhteistyötä kiinalaisten yritysten kanssa. Kiina nähdään edelleen valitettavan vahvasti vain tuotantomaana, vaikka maalla olisi varmasti paljon muutakin tarjottavaa monessa mielessä.

Tarkkaavaisimmat FB-kaverini ovat varmasti huomanneet, että tapasin toissa viikolla Kiinan sosiaalisen median vaikuttajia täällä meillä Suomessa. Keitä nämä  Mr. & Mrs. Zan sitten oikein ovat? Mr. & Mrs. Zan  ovat suomalaisen design-tahdon lähettiläitä ja heidät valittiin edustamaan RDW:tä Kiinan sosiaalisessa mediassa. Viimeisen kuukauden ajan heidän elämänsä on täyttynyt suomalaisesta designista ja innovaatioista ja heidän tehtävänään on ollut kertoa kokemuksistaan sosiaalisessa mediassa. Mr. & Mrs. Zan edustavat niin sanotusti uudempaa Kiinaa ja he ovat markkinoineet suomalaista designia kiinalaisella kaiulla.

Mr. & Mrs. Zan viettivät viikon Suomessa ja koin yhtenä iltana erikoisimman illalliskokemukseni tämän ihastuttavan pariskunnan kanssa. Kyse oli siis kaikkien aistien illallisesta, mikä järjestettiin Klaus K:ssa. Illallisen nimi avaan konseptia jo hieman, mutta siis söimme monen ruokalajin illallisen pilkkopimeässä. Kokemus oli sinänsä todella erikoinen, sillä emme tienneet ollenkaan mitä söimme tai joimme. Pienen alkuhapuilun jälkeen löysimme kumminkin lasimme ja ruokailuvälineet ja tarjoilijoiden avustuksella saimme syötyä lautasemmekin tyhjiksi :)

Voin suositella illallista erittäin lämpimästi, sillä se oli kaiken kaikkiaan todella rentouttava kokemus ja jokaista aistia hivelevä. Ajantajuni hävisi kokonaan ja yllätyksekseni illallistimme 3,5 tuntia. Uskon, että pimeässä se hiljaisinkin kaveri uskaltautuu puhumaan, niin tämä konsepti sopisi loistavasti esimerkiksi business-illallisille. Ruoat illalliselle loihti vihreistä vihrein Green Event.

_________________________________________________

Radical Design Week 2012 (RDW2012) is a ten-day exposition of Finnish future-oriented design and innovation to be held from October 26-November 4 2012 in Shanghai. RDW2012 is part of World Design Capital Helsinki 2012, which I’ve told you before on my previous post.

“RDW2012 invites you to rethink design with radical Finns. In Finland, design is embedded in life — it’s part of the Finnish DNA. RDW2012 showcases inspiring collaborations between Finns and Chinese through a series of over 40 exciting events, thought-provoking workshops, discussions, seminars, tailored events and creatively curated exhibitions. These events bring together the most creative minds in design, architecture, business, culture, education and research to rethink the possibilities for design and to create exciting new opportunities.”

Mr. & Mrs. Zan are part of the RDW project and I met this lovely couple two weeks ago. They were in Finland over a week to experience what our country has to offer. Their life is full of Finnish designs and innovations at the moment and their task is to communicate what Finnish design means for them with the different kind of social media tools. I think this project is interesting indeed and I can’t wait to hear that what’s happening in Shanghai in October and November.

Source: Radical Design Week

You may also like

18 Comments

  1. Siis se oli aivan mahtava! Jotain niin erikoista ja ainutlaatuista. Tämä oli oikeasti jotain niin mahtavaa, että olen hehkuttanut sitä kaikille ja illallinen olisi aivan mahtava vaihtoehto rennolle business-illalliselle :)

   Upeasti suunniteltu illallinen, kiitos upealle suunnittelijalle <3

   P.S.Yllättäen minulla ei ole illalliselta ollenkaan kuvia :D

 1. Jei, mun suunnittelema illallinen! :) Ihanaa et pidit siitä!xxxEhttp://dragonflyelisabeth.blogspot.com/

 2. Siis se oli aivan mahtava! Jotain niin erikoista ja ainutlaatuista. Tämä oli oikeasti jotain niin mahtavaa, että olen hehkuttanut sitä kaikille ja illallinen olisi aivan mahtava vaihtoehto rennolle business-illalliselle :)Upeasti suunniteltu illallinen, kiitos upealle suunnittelijalle <3P.S.Yllättäen minulla ei ole illalliselta ollenkaan kuvia :D

  1. Siis oli kerrassaan. Tarjoilijoilla oli sellaiset ihme härpäkkeet kasvoillaan, että he näkivät tarjoilla meille. Me sitten istuttiin pimeässä huoneessa ihmetellen ja kaunista musiikkia kuunnellen, niin ja tietenkin herkutellen :)

   Niin, toivotaan. Siis tämä oli kyllä ihan mielettömän kuuloinen projekti! Mahtavaa, että meillä osataan tehdä tämäntyyppisiä innovatiivisia juttuja. Lähettiläät olivat kyllä ihan huippuja ja voitko kuvitella, että meillä oli yhteisiä kiinalaisia tuttuja?!? Maailma on taas kerran niin pieni :)

   Kivaa viikkoa Petra <3

 3. Hei wau, varmaan hieno kokemus tuo illallinen!Ja toivottavasti design-projekti tuottaa hedelmää. Hienoa, että ollaan saatu tuollaiset lähettiläät! :)

 4. Siis oli kerrassaan. Tarjoilijoilla oli sellaiset ihme härpäkkeet kasvoillaan, että he näkivät tarjoilla meille. Me sitten istuttiin pimeässä huoneessa ihmetellen ja kaunista musiikkia kuunnellen, niin ja tietenkin herkutellen :)Niin, toivotaan. Siis tämä oli kyllä ihan mielettömän kuuloinen projekti! Mahtavaa, että meillä osataan tehdä tämäntyyppisiä innovatiivisia juttuja. Lähettiläät olivat kyllä ihan huippuja ja voitko kuvitella, että meillä oli yhteisiä kiinalaisia tuttuja?!? Maailma on taas kerran niin pieni :)Kivaa viikkoa Petra <3

 5. Zanit ovat kyllä niin symppis pariskunta, aivan varmasti paras valinta. Täällähän oli sellainen kisa, joihin kaikki pariskunnat saivat lähettää omia esittelyvideoitaan ja sitten yleisö äänesti parhaan. Illallinen kuulosti uskomattomalta, sellainen olisi hienoa joskus päästä kokemaan. RDW on ollut kaikkien huulilla täällä siitä lähtien, kun muutimme, pari ystäväänikin on siinä mukana. Innolla odotan kyllä kyseistä viikkoa, mitä kaikkea se tuo tullessaan.

  1. Heippa!

   Minun on pitänytkin kysyä, että oletko menossa Radical Design Weekille :)))

   Siis tuontyyppisiä illallisia tarjoillaan ympäri maailmaa, niin en yhtään ihmettelisi, että josko sieltä teiltä sellainen jo löytyisi.

   Zanit olivat kerrassaan niin herttaisia ja oli ihanaa nähdä, että heille oikeasti näytettiin Suoma parhaimmillaan. Olin niin onnellinen, että heille oli järjestetty kerrassaan mahtavaa ohjelmaa.

   Uskon, että se on herättänyt paljon mielenkiintoa siellä. On varmasti upeaa päästä kokemaan se ihan sieltäkäsin! Toivottavasti ehdit käymään siellä ja kertoilemaan meille, että mitä kaikkea siellä oikein tapahtuu.

 6. Zanit ovat kyllä niin symppis pariskunta, aivan varmasti paras valinta. Täällähän oli sellainen kisa, joihin kaikki pariskunnat saivat lähettää omia esittelyvideoitaan ja sitten yleisö äänesti parhaan. Illallinen kuulosti uskomattomalta, sellainen olisi hienoa joskus päästä kokemaan. RDW on ollut kaikkien huulilla täällä siitä lähtien, kun muutimme, pari ystäväänikin on siinä mukana. Innolla odotan kyllä kyseistä viikkoa, mitä kaikkea se tuo tullessaan.

 7. Kiitokset vielä koko RDW-tiimin puolesta ihanalle seuralaisellemme, oli kyllä mahtava ja teemaan sopiva radikaali kokemus!

  Toivottavasti päästään vielä jatkamaan Suomi-Kiina yhteistyötä designin ja innovaatioiden osalta.

  1. Kiitos teille, että sain olla mukana näin mahtavassa jutussa :)))

   Oli kyllä niin mahtava kokemus! Olen suositellut ja kertonut illallisesta todella monelle ihmiselle ja kaikki ovat olleet kyllä todella kiinnostuneita kokemaan jotain noin erikoista :)

   Voi, se olisi upeaa!

 8. Kiitokset vielä koko RDW-tiimin puolesta ihanalle seuralaisellemme, oli kyllä mahtava ja teemaan sopiva radikaali kokemus! Toivottavasti päästään vielä jatkamaan Suomi-Kiina yhteistyötä designin ja innovaatioiden osalta.

 9. Heippa!Minun on pitänytkin kysyä, että oletko menossa Radical Design Weekille :)))Siis tuontyyppisiä illallisia tarjoillaan ympäri maailmaa, niin en yhtään ihmettelisi, että josko sieltä teiltä sellainen jo löytyisi. Zanit olivat kerrassaan niin herttaisia ja oli ihanaa nähdä, että heille oikeasti näytettiin Suoma parhaimmillaan. Olin niin onnellinen, että heille oli järjestetty kerrassaan mahtavaa ohjelmaa. Uskon, että se on herättänyt paljon mielenkiintoa siellä. On varmasti upeaa päästä kokemaan se ihan sieltäkäsin! Toivottavasti ehdit käymään siellä ja kertoilemaan meille, että mitä kaikkea siellä oikein tapahtuu.

 10. Kiitos teille, että sain olla mukana näin mahtavassa jutussa :)))Oli kyllä niin mahtava kokemus! Olen suositellut ja kertonut illallisesta todella monelle ihmiselle ja kaikki ovat olleet kyllä todella kiinnostuneita kokemaan jotain noin erikoista :)Voi, se olisi upeaa!

 11. Olikohan tämä joku ns kertaluontoinen juttu, sillä Klaus K.n sivuilta ei löydy mitään ???? Toisaalta jos heillä oli maskit, tuskin.

  Muutenkin todella outoa, että heidän sivuilla voi valita kielen englanniksi tai suomeksi mutta suomeksi ei toimi.

  aistien illalliselle on todella monta käännöstä, jos englanniksi väännetään…. HÖH :(

  On kiva että ollaan kansainvälisiä ja eiköhän 80 % suomalaista löydy kielivarastosta edes perussanavarasto englanniksi, mutta en ymmärrä miksi joku suomalainen hotelli ylläpitää vain englanniksi sivuja. Ei äidinkielessäni ole mitään vikaa !

 12. Olikohan tämä joku ns kertaluontoinen juttu, sillä Klaus K.n sivuilta ei löydy mitään ???? Toisaalta jos heillä oli maskit, tuskin.Muutenkin todella outoa, että heidän sivuilla voi valita kielen englanniksi tai suomeksi mutta suomeksi ei toimi.aistien illalliselle on todella monta käännöstä, jos englanniksi väännetään…. HÖH :(On kiva että ollaan kansainvälisiä ja eiköhän 80 % suomalaista löydy kielivarastosta edes perussanavarasto englanniksi, mutta en ymmärrä miksi joku suomalainen hotelli ylläpitää vain englanniksi sivuja. Ei äidinkielessäni ole mitään vikaa !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*