Quinotto

Ruokamaailman Kendall ja Gigi ovat ehdottomasti chia ja kvinoa. Emme syö lähes ollenkaan viljatuotteita, niin nämä gluteenittomat trendiruoat sopivat meidän kummankin ruokavalioon. Kummallekin viljan pois jättäminen päivittäisistä ruoka-annoksista on tuonut parempivointisuutta vaikka minulla ei keliakiaa varsinaisesti ole todettu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rakkaallani kun on keliakia, on se tietenkin muuttanut myös minun ruokailutottumuksia, ja mitä eniten, niin kokkailutottumuksia. Enää ei tehdä ruokaa pastalla tai riisillä vaan yleensä vain kasviksilla. Viimeisen vuoden tosin olen tehnyt kvinoaa aluksi itselleni, mutta vihdoinkin Pampulakin on siitä innostunut.

Aina mielessäni unelmoin kunnollisesta risotosta, mutta kun meillä ei syödä riisiäkään kotona (ihme nirso), niin pastat ja risotot syödään minun keittiöni ulkopuolella, eli ravintolassa. Tässä muutama hetki sitten havahduin, että kvinoasta voi todella hyvin tehdä myös risottoa. Eli gluteeniton ja proteiinipitoinen vakioruokani onnistuu nyt myös ilman riisiä. Mutta siitä chabliksesta sen kanssa en tosin luovu…

Quinotto

Quinotto

Tämä oli perjantaina myöhäinen lounaani, mutta se ampaisi ehdottomasti saman tien joulun menuun. Alkuruokana meillä ei siis jouluna ole risottoa vaan QUINOTTOA. Suosittelen kokeilemaan vaikka heti tällä viikolla!

Resepti

3 dl kvinoaa, 1 kasvisliemikuutio, 5dl vettä,  reilusti valkosipulia, tilkka öljyä, 2 rlk voita, kourallinen tuoretta pinaattia, 200g sieniä, 100g Parmesania ja 1 dl valkoviiniä.

Laita kvinoa kattilaan ja peitä se kasvisliemivedellä. Kiehauta kvinoaa miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia. Sulata tilkka öljyä ja voita toisella pannulla ja lisää valkosipulit seoksen joukkoon. Kun valkosipulit ovat kullan keltaiset, lisää herkkusienet ja valkoviini. Lisää keitetty kvinoa ja anna seoksen olla liedellä kunnes quinotto saa risottomaisen koostumuksen. Lisää pinaatti juuri ennen parmesaania. Lisää pippuria ja suolaa tarvittaessa. Tarjoile parmesanin ja hyvän viinin kera.

You may also like

8 Comments

  1. Kiitos tästä reseptistä. Olin tekemässä viikolla kalan kaveriksi kukkakaalittoa (? siis ikäänkuin risottoa murustetusta kukkakaalista), mutta taidan sen sijaan kokeilla tätä quinottoa.

  2. Kiitos sinulle ihana! Olen nimittäin juuri aloittanut tutustumisen kvinoaan ja tämä resepti vaikuttaa herkulliselta ja kivan näppärältä valmistaa. Pieni mutka matkassa eli millä korvaisit sienet, kun niitä en voi valitettavasti käyttää?

  3. Kvinoa oli jo kaapissa, vain hyvä resepti puuttui. Aion myös kokeilla. Sieniä en saisi kovasti käyttää joten taidan korvata ne vaikka kanansuikaleilla. Kiitos ohjeesta!

  4. Mahtavaa, kiitos tästä! Olen itse herkistynyt gluteenin lisäksi pahasti riisille, joten tällaiset ohjeet tulevat kuin tilauksesta. Oletko muuten käyttänyt hirssiä ruuanlaitossa? Ehkä perusmaultaan neutraalimpi kuin quinoa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*