Puhdas keittiö ja muutama ajatus siitä miksi kerralla kannattaa laittaa kaikki kuntoon.

Vapun jälkeen kesäkotiamme on siivoiltu ja laitettu kuntoon vappu- ja rakennustomun jäljiltä. Vaikka tämä on kakkoskotimme, tuntuu tämä enemmänkin ensimmäiseltä kodilta. Täällä kaikki on mallillaan, yönsä voi nukkua hyvin, ilma on puhdas ja elo on muutenkin rauhaisampaa mitä Pariisissa. Tuntuu että ajatuksetkin ovat selvemmät, kun saa nukuttua eikä tarvitse olla samanlaisessa stressitilassa mitä Pariisissa. Talo ei tärise metrosta eikä yläkerran naapuri järjestä kuoroharjoituksia keskellä yötä.

Avec Sofié blog l White kitchen

Harvemmin teen mitään new in -tyyppistä postausta, mutta ajattelinpa tässä siivouksen lomassa suositella muutamaa juttua mitä kotoa löytyy joihin olen ollut äärimmäisen tyytyväinen. Samalla haluaisin kysyä teiltä apua jätskikoneen ostossa, sillä sellaista kaipailisi Sohvi jätskibaariinsa. Ideoita?

Avec Sofié blog l White kitchen

Sananlasku köyhän ei kannata ostaa halpaa pitää niin paikkansa. Menin viime kesänä pihistelemään blenderin kanssa ja susihan sieltä tuli. 99 euroa hyvin käytetty toimimattomaan blenderiin joka nyt lojuu kaapissa niin kauan ennen kuin heitän sen menemään. Älä siis osta huonoa, vaan kerralla kunnon keittiöväline. Tammikuussa ostin itselleni KitchenAidin blenderin ja se on mitä ihanin keittiökaveri. Pilkkoo jäät ja kasvikset sekä taikoo aamusmoothien joka aamu. KitchenAid – se vaan toimii.

Avec Sofié blog l White kitchen

 

Avec Sofié blog l White kitchen

Rakastan kaikkia erilaisia tuoksuja ja niitä on meillä monessa muodossa. Muutama viikko sitten Hollannissa ollessa ostin uuden saippuan kesäkotia ajatellessa. Marie-Stella-Maris on luonnollinen ihonhoito – sarja joilta bongasin tuon mustapippurisaippuan. Miten ihana onkaan raikas pippurintuoksu keittiössä? Peppar on toppen!

Avec Sofié blog l White kitchen

Vuosi sitten olin syömässä Helsingissä Hello Darling -ravintolassa ja bongasin heiltä tuon ihanan kahvipurkin. En ole nyt ihan varma, mutta jos oikein olen Instagramia seurannut, Hello Darlingia ei enää ole? Jos näin on, niin jäi lempiravintolastani ainakin ihana muisto, minne kätkeä Nespresson kahvikapselit. Niin ihana ravintola ja vielä söpömpi purkki joka sanoo joka aamu juuri ne oikeat sanat.

Avec Sofié blog l White kitchen

Minulle Iittala on vähän niin kuin jonkinlainen uskonto. Sitä pitää olla ja kurkkailen koko ajan mitä uutta heiltä on tullut. Viime kesänä sain yhteistyön yhteydessä heiltä tuon Kastehelmi-purkin, joka kuuluu Jars-purkkien sarjaan. Olen ihan rakastunut tuohon purnukkaani ja vaikka tykkään yleensä aika sileistä pinnoista, alkoi rakkauteni Kastehelmi-sarjaa kohtaan tuosta nimenomaisesta purkista. Näitä hamstrataan taas lisää seuraavalla suomireissulla.

Nyt kun olen iltaisin laittanut tällä viikolla kotia sisältä tip top-kuntoon, on viikonloppuna aika raivata terassi sekä parveke kesäkuntoon. Kotimme on ollut hivenen talvikunnossa, mutta nyt on aika laittaa se kukoistamaan ulkosivu- ja keittiöremontin tieltä. Viikonloppu meneekin rattoisasti viherpeukaloiden ja erinäisissä proggiksissa mitä minulta tosin aina löytyy. Hyvää viikonloppua!

You may also like

6 Comments

 1. Olisiko mahdollista, että tekisit postauksen miten liikkua autolla Nizzassa sekä ympäristössä esim.Ventimigliassa. Pääsen nyt ensi kesänä vihdoin katsastamaan Ranskan rivieraa Nizza päämajoituspaikkana. Jos ottaisin vuokra-auton niin kannattaako vai saanko hermoromahduksen parkkipaikkoja etsiessä ja tietulleja maksaessa. Ajankohtana tietysti se pahin mahdollinen heinäkuun loppu Vai olisiko juökinen liikenne bussi tai juna se paras vaihtoehto.Mutta jos sinulla saisi vinkkejä missä parhaat yleiset rannat edom.Anti besissä vai onko jotain hyvin yksityisiä rantaklubeja , joita voit suositella. Mitä ehdottomasti kannattaa nähdä.tämä varmasti kiinnostaisi monia. Luen aina blogipostauksesi, joista saa kummasti voimia. Mukavaa kevään jatkoa!

  1. Heippa, hyvä idea -kiitos tästä kommentista!

   Siis en ole ollut mikään suurin autoilija ja pärjään täällä ihan hyvin. Jos mahdollista, niin ottaisin niin pienen auton kuin mahdollista juurikin näiden mini-teiden ja parkkipaikkojen takia. Nizzassa parkkipaikkoja voi tosiaan iltaisin olla vaikea löytää, ja sen takia katsoisin jos siellä on mahdollista parkkeerata autotalleihin. Tulleja on muutama kun ajaa Ventimigliaan, mutta jos ottaa serpentiinitien motarin sijaan, niitä on vähemmän.

   Ajaminen itsessään on helppoa ja suosittelen suuresti auton vuokraamista niin on helppo kulkea paikasta toiseen. Toki junallakin pääsee, mutta autolla voi pysähtyä pienissä kylissä ja rannoilla.

   Antibesin raanoista tai -rantaklubeista en niinkään tiedä, mutta lähtisin kyllä Nizzan päärannalta pois ja etsisin pienempiä rantoja. Kun ajaa Nizzasta kohti Monacoa, rantareitin varrelle osuu pienempiä rantoja, jotka ovat kivempiä mitä Nizzan isot rannat. Miettisin tätä vaihtoehtoa jo ihan turvallisuussyistäkin.

   Kiitos paljon ihanasta kommentista <3

 2. Jäätelökone on mainio lisä keittiötarvikkeisiin. Mitään merkkiä en osaa suositella, koska ostin omani kirpparilta kauan sitten ja tarkoituksena tehdä aika ajoin koko perheen herkkua sitruunasorbettia. Kone on on ollut kovassa käytössä.
  Minun koneessa on pienehkö kulho, johon valmista jäätelöä mahtuu noin 7 dl, mikä juuri ja juuri riittää, neljän henkilön tarpeisiin, eli huolehdi, että kulho on sopivan kokoinen
  Minun koneeeni kulhoa säilytän aina pakastimessa, jolloin se on käyttövalmis, eli jäähdytysaine kulhon sisällä on valmiiksi jäässä ja sorbetti/jäätelö valmistuu alle puolessa tunnissa.

  1. Heippa,

   no niin varmasti on. Täällä on yllättäen todella vähän vaihtoehtoja. Olin perjantaina Lafayetilla Nizzassa ja siellä oli vain yksi mahdollinen kone? Todella outoa.

   En ole niinkään suuri jätksin ystävä, mutta kun täällä on niin paljon tuoreita raaka-aineita, olisi ihanaa jos illallisen voisi päättää helteen tullen välillä jäätelöön :)

 3. Minä allekirjoitan niin myös tuon, ettei kannata ostaa halpaa. Ainakaan kodinkoneissa. Me suositaan yleensä sitä hintojen keskiluokkaa ja todettu, että sillä tavalla saa yleensä aika kivasti kestävän, hyvän ratkaisun hankituksi.

 4. Mikä tuon KitchenAidin blenderin malli on? Olen itse viivytellyt blenderin ostamista, koska joko löytyy niitä ihan halpoja, keskivertoja (joista ei tunnu löytyvän kauheasti tietoa tai kokemusta) tai sitten tarjolla on niitä reippaasti yli 500€:n laitteita, joita en periaatteesta halua ostaa. En kuitenkaan käytä laitetta niin paljon, että se maksaisi itsensä takaisin :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*